Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#2701 Потребителят е офлайн   BustaZz Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 December 2012 - 11:13 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 12 December 2012 - 10:00 PM, написа:

На тази възраст е препоръчително да яде 4 пъти на ден,като от последното до първото хранене на другия ден да са минали 12часа.,т.е. ако минете на схемата 8ч-12ч.-16ч.-20ч. ще е ок.Като навърши три месеца минавате на три хранения, а след 6 м. на две хранения на ден след разходка.Орижен е много хубава храна,но има доста протеин,лично аз преди време хранех с нея и имахме проблеми с бъбреците.Бих ви препоръчала акана на същата фирма е и пак е висок клас,но с по малко протеин.

Благодаря, за отговора и аз мислех така да правя за последното и първото хранене на следващия ден, като например последното хранене да е най голямо в грамажа в предвид по голямата времева разлика спряно следващото хранене или няма смисъл?
User's Signature

Качена снимка

#2702 Потребителят е офлайн   Ivan_GT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2012 - 11:37 PM

Ммм....не мисля че е добре последното хранене да е най-голяма порция,по-скоро е добре да е по-малко количеството.
Виж вече първото ядене може да е с малко по-голям грамаж.

Така си мисля аз де,така процедирах и с мойто куче.
Но все пак нека по-компетентните да кажат,аз съм аматьор :)
User's Signature

Качена снимка

#2703 Потребителят е офлайн   BustaZz Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 December 2012 - 11:54 PM

Показване на мнениетоIvan_GT, в 12 December 2012 - 11:37 PM, написа:

Ммм....не мисля че е добре последното хранене да е най-голяма порция,по-скоро е добре да е по-малко количеството.

То и ти си прав, има логика против затлъстяване предполагам натам ти е насочена логиката?
User's Signature

Качена снимка

#2704 Потребителят е офлайн   Dino+Neron=RealLove Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2012 - 11:10 AM

Показване на мнениетоBustaZz, в 12 December 2012 - 11:54 PM, написа:

То и ти си прав, има логика против затлъстяване предполагам натам ти е насочена логиката?

Логиката е такава - понижен метаболизъм и кръвообръщение през ноща и съответно по-слаба усвояемост на храната! Правилна е логиката за понижена последна дажба! При 4 хранения съм чувал пропорцията 20/35/30/15 - това са процентните стойности на дневната дажба за четирите хранения! При три хранения - 35/45/20, при две хранения 60/40 и в зряла възраст с едно хранене - 100% като храненето се препоръчва в интервала 9-10часа особено за работните породи кучета - за тях следобедно или вечерно хранене е противопоказно!

#2705 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2012 - 11:24 AM

Показване на мнениетоBustaZz, в 12 December 2012 - 11:54 PM, написа:

то ако са 2 хранения няма значение кое е първо и кое последно защото би трябвало да са на 12 часа
от една страна ако сутрешната порция е по голяма може би се цели повече енергия през активната част от денонощието
от друга страна ако нощната порция е по голяма пак има логика защото през нощта преобладават катаболитните процеси,но въпреки всичко мой това не е чак от толкова голямо значение
що се отнася до затлъстяването то се получава от многото въглехидрати или прехранването ако всичко друго е нормално,а не от разликата в сутрешната или вечерната дажба

#2706 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2012 - 11:38 AM

Орижен е много хубава храна,но има доста протеин,лично аз преди време хранех с нея и имахме проблеми с бъбреците.Бих ви препоръчала акана на същата фирма е и пак е висок клас,но с по малко протеин.

може ли да ми обясните механизма на високото количество животински протеини и следствието проблеми с бъбреците,защото съм го чувал това и друг път, и не е ли възможно това с вашето куче да е съвпадение,как е установена причината за заболяването,има ли накаква статистика или нещо от рода ?
знам че и аканата е идеална храна,но аз съм абсолютен фен на ориджен и бих приел негатив за нея ако ми обясните защо се получава така !

благодаря !

#2707 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2012 - 03:11 PM

Здравей Панайот. Аз хранех моето куче с Орижен и също търсех информация относно високият протеин и имах същите съмнения: "Добре ли е да се дава висок протеин на кучето ми или не в крайна сметка?"
Питах тук и в други английско говорящи сайтове и имаше опоменато, че в последните години специалистите в тази област обясняват, че високият протеин в никакъв случай не вреди на кучето, и че напротив дори подпомага неговото добро състояние. Ако разбираш английски можеш сам да се убедиш в това, което казвам.

кликни

кликни

#2708 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2012 - 04:45 PM

благодаря за препраткити ,но тегаво ми е да ги чета .

#2709 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2012 - 08:37 PM

The scientific evidence that high protein diets cause kidney problems in dogs has been widely disproved by countless studies, yet this critical nutrient has continued to be demonized by well intentioned veterinarians and the general public.

The general myth is that dogs should be on a low protein food to prevent kidney problems, especially in the case of seniors.

Dogs need protein to thrive, it has even been established that protein requirements for senior dogs increase as they age. Even responsible dog food manufacturers confirm: “While it was once thought that too much protein could cause problems, any concept of reducing protein in today’s pet foods is clearly tied to reducing ingredient costs, rather than to any concern for the health of dogs and cats.”

While it is established that limiting phosphorus and sodium intake is necessary for the management of kidney failure, protein restriction does not significantly effect the progression of the disease.

Dr. Kenneth C. Bovée describes using dietary protein as a nutritional management approach in dogs suffering from kidney disease as a medical myth. The common belief that moderate and high protein diets cause kidney disease is also unsubstantiated.

“Results of the 10 experimental studies on dogs have failed to provide evidence of the benefit of reduced dietary protein to influence the course of renal failure.”

Commercially available kidney diets are highly processed foods with little in the way of meat, often contain nutrition-less fillers, additives and very high grain content. Manufacturers use least cost ingredients to increase revenue, and other than the inclusion of basic vitamins and minerals few other health promoting ingredients can be found.

“Disadvantages to reduced protein intake include reduced kidney function as measured by GFR and renal plasma flow, possibility of a negative nitrogen balance, and the promotion of a catabolic state.”

Commercial kidney diets promote the loss of lean muscle mass, which further expressed by the dog’s refusal to eat the food leads to decreased quality of life.
Ами това е..

#2710 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2012 - 08:45 PM

Proteins are involved in virtually all cell functions, including hormone production, tissue repair, energy production, nutrient transport and immune functions. And contrary to poor quality protein sources, high quality protein is known to benefit kidney function....
source: http://www.optimalpe...-dogs-2020.html

#2711 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Френски булдог

Публикувано: 14 December 2012 - 11:30 AM

Показване на мнениетопанайот, в 13 December 2012 - 11:38 AM, написа:

Орижен е много хубава храна,но има доста протеин,лично аз преди време хранех с нея и имахме проблеми с бъбреците.Бих ви препоръчала акана на същата фирма е и пак е висок клас,но с по малко протеин.

може ли да ми обясните механизма на високото количество животински протеини и следствието проблеми с бъбреците,защото съм го чувал това и друг път, и не е ли възможно това с вашето куче да е съвпадение,как е установена причината за заболяването,има ли накаква статистика или нещо от рода ?
знам че и аканата е идеална храна,но аз съм абсолютен фен на ориджен и бих приел негатив за нея ако ми обясните защо се получава така !

благодаря !

Здравейте
Искам само да вметна относно ORIJEN-на много животни им идва силна и замен по-добрият избор е ACANA но в Бг. не се предлага ACANA за бебета. Ако кучето е пойзраснало да речем до около 9-10 месеца спокойно можете да си храните с вариантите за възрастно животно предвид висококачественият състав на храната, много мой клиенти постъпват така и резултата е налице. Желая ви успех при избора на подходяща храна за вашият специален приятел.

#2712 Потребителят е офлайн   BustaZz Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 December 2012 - 05:43 PM

Показване на мнениетоstenly2777, в 14 December 2012 - 11:30 AM, написа:

благодаря !

Здравейте
Искам само да вметна относно ORIJEN-на много животни им идва силна и замен по-добрият избор е ACANA но в Бг. не се предлага ACANA за бебета. Ако кучето е пойзраснало да речем до около 9-10 месеца спокойно можете да си храните с вариантите за възрастно животно предвид висококачественият състав на храната, много мой клиенти постъпват така и резултата е налице. Желая ви успех при избора на подходяща храна за вашият специален приятел.

Здравейте,

бихте ли ми разтълкували "че йм идва силна храната" в смисъл ? Доколкото за АКАНА Puppy има в България www.zoomagazin.eu вижте там.
User's Signature

Качена снимка

#2713 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2012 - 09:08 PM

На моето куче му беше силна, пиеше много вода и пръцкаше заради неизразходената енергия. За работещо куче е идеална, но така и за всяко куче храната се отразява по различен начин. Ако вие сте доволен от резултата, не би трябвало да се притеснявате.
поздрави

#2714 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Френски булдог

Публикувано: 15 December 2012 - 01:09 PM

Показване на мнениетоBustaZz, в 14 December 2012 - 05:43 PM, написа:

Показване на мнениетоstenly2777, в 14 December 2012 - 11:30 AM, написа:

благодаря !

Здравейте

Здравейте,

бихте ли ми разтълкували "че йм идва силна храната" в смисъл ? Доколкото за АКАНА Puppy има в България www.zoomagazin.eu вижте там.

Извинявай, не се уточних че няма Акана PUPPY от формулата GRAIN FREE(без зърна)...приемам критиката като градивна :)

#2715 Потребителят е офлайн   BustaZz Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 December 2012 - 05:37 PM

Здравейте,

ето че вече нашето кокерче е на 60дни, освен че е много умна, но е и мн твърдоглава (то едното винаги върви с другото и при хората като чели) 3.700кг ни е теглото, но с изключителни кандарми ядем... Това включва непредстанно говорене "папай" дори приятелката ми я лъже, че яде от купичката й и тогава се засилваме да ядем, изключително разсеяно се храни аз за първи път виждам такова куче преди като малък израстнах с 3 добермана които имам ясен спомен как майка ми не може да йм сложи купите на земята и вс е ометено за 2 мин... А това нашето дори не мърдаме не издаваме звук да не е разсейваме... Помогнете какво да правим, ето днес (имаме и 2 британски котки) забравих вратата отворена и за отрицателно време тя беше изяла храната на котките последва наказание сега сме мн мили и се подмазваме за всичко, но не е там въпроса... Храната е Орижен Puppy, държа много да качествената храна и не искам никакъв компромис да правя сега поръчах Артемис 1кг да видим дали ще даде резултат, но в моя град има само Орижен от най високия клас, а да поръчвам храна от София вече ми се вижде прекалено вманиачаване...
User's Signature

Качена снимка

#2716 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 18 December 2012 - 05:54 PM

Според мен имате изначало грешен подход към кучето. Слагате купата, ако не иска да яде я махате и до следващото хранене седи гладно. На следващото хранене пак така. И пак. А вие се молите на кучето да яде, което още от тази крехка възраст му показва, че ще му угаждате и ще го глезите. Според мен това е грешен подход. Аз съм на принципа "щом няма да ядеш ти го взимам"... у нас храната се омита за секунди. Независимо каква е. Аз я избирам, не кучето.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2717 Потребителят е офлайн   BustaZz Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 December 2012 - 08:37 PM

Казаха ми, че може би тези гранули може да са й големи и ще пробвам за малки породи гранулките... Иначе да знам, но ми се къса сърцето като я оставя гладна и ходи търси по земята като циганка квото става за ядене го дъвчем :) иначе слагам й пак не иска от купата а от земята ако има паднали 1-2 гранули ги изяжда мн ме ядосва на момента като прави такива фасони
User's Signature

Качена снимка

#2718 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2012 - 10:01 PM

Не мисля, че размера на гранулата е проблем. Вие имате ли график кога да давате храна или купата постоянно е пълна? Пробвайте както ви каза samotnata и вижте има ли резултат.

#2719 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2012 - 08:29 AM

Показване на мнениетоstenly2777, в 15 December 2012 - 01:09 PM, написа:

.....
Извинявай, не се уточних че няма Акана PUPPY от формулата GRAIN FREE(без зърна)...приемам критиката като градивна :)

Такава Акана не само в България я няма. Такава Акана не съществува.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#2720 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2012 - 09:35 AM

Показване на мнениетоsamotnata, в 18 December 2012 - 05:54 PM, написа:

Според мен имате изначало грешен подход към кучето. Слагате купата, ако не иска да яде я махате и до следващото хранене седи гладно. На следващото хранене пак така. И пак. А вие се молите на кучето да яде, което още от тази крехка възраст му показва, че ще му угаждате и ще го глезите. Според мен това е грешен подход. Аз съм на принципа "щом няма да ядеш ти го взимам"... у нас храната се омита за секунди. Независимо каква е. Аз я избирам, не кучето.

това е начина,иначе само лиготий

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема