Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#2801 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 January 2013 - 07:08 PM

Показване на мнениетоAngelchosko, в 22 January 2013 - 10:21 AM, написа:

Нали знаете яйцата колко натоварват черния дроб?

Яйца и холестерол.
Между другото, тъй като кучетата са хищници, те виреят на месо (мазнини,протеини). Яйцата имат точно това, от което кучетата се нуждаят- белтъчини и мазнини. Животинските мазнини са добри за кучета и холестеролът, не е проблем за тях. Мазнините се използват за енергия, така че са особено важни, в диетата на активните кучета.
Притеснявайте се от зърнените,глутена, доматения, цвекловия пълп,химикалите и всевъзможните други безобразности в кучешката храна, които не само натоварват, но и унищожават черния дроб и бъбреците им.

#2802 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 22 January 2013 - 11:13 PM

Холестерола при яйцата е друг тип гледал съм научно предаване за това, но беше отдавна. То ако вредяха на черния дроб хората които ядат по 16 яйца на ден щяха да умират след 1 година силно въглехидратна диета.
User's Signature

Качена снимка

#2803 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2013 - 03:49 AM

Въглехидратна?

#2804 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2013 - 07:31 AM

Протеинова.
Не мисля, че многото белтъчини в храната увреждат черния дроб при кучетата и другите месоядни животни, ако идват от естествени храни.

#2805 Потребителят е офлайн   емо Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 23 January 2013 - 08:25 AM

Това е завода в Дания, където се пройзвежда храната REAL PET FOOD и WILDLIFE.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2806 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2013 - 10:52 AM

Само не разбирам защо сравнявате човешкия с кучешкия организъм?!

#2807 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2013 - 12:59 PM

Ми защото човек е свикнал да мисли за себе си, като за най-светъл пример в природата и прекарва всичко през тази призма.
До известна степен кучетата започват да приличат на стопаните си в хранителните си навици - не казвам, че е правилно. Примерно аз не обичам ябълки - и кучето ми не ги яде. Когато беше малък му купувах, но така и не го научих да ги яде. Яде моркови, краставици, домати, диня, мандарини и други, които аз обичам и ги има често у нас. С другото не е свикнал и не го иска.
Варено яйце също не яде - признавам, че за пръв път му дадох когато беше на 7-8 месеца и не съм настоявала.
Мисля, че е много важно докато е малко кучето да привикне да яде правилните неща и да не му се дава достъп добезполезните и вредните.
Например познавам хора, които дават бисквити и шоколад на кучетата си - защото им се дояждало, а малко не било вредно.
Аз никога да съм му давала, когато е бил малък и той не свързва миризмата им с храна (така си го обяснявам) и сега дори да му дадат - или го подушва и не го иска или го изплюва.

#2808 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2013 - 01:12 PM

Де да беше и моя така.. няма нещо, което той да не иска да яде, той е вечно гладен.. и най-много ме дразни, че като вечеряме буквално ми изяжда хапката с поглед... за това от месец насам докато се храним той е отвън и си чака реда..

#2809 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2013 - 02:03 PM

jujkavn, така и така съвсем избягахме от темата за най-добрата кучешка храна - и моят е вечно гладен, но аз смятам че лакомото куче е благословия. Като слушам приятелите ни със злояди кучета, дето се чудят как да ги прилъжат...А моят за една кучешка бисквитка е готов на чудеса - направо си завиждам - честно. Е вярно е, че и постоянно трябва да са ми на 4 очите, защото и боклуците по градинките доста му се услаждат - но това не е навик-придобит от мен :eg_033: ;)

#2810 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2013 - 02:32 PM

Тази тема открай време е обща според мен :))
И моя косматко обича боклуци всякакви, дори имахме повръщания и къркорене на корема една вечер, та много внимавам къде го извеждам... а любимото му занимание е, докато готвя нещо да падне на земята ;) Я обелка от картоф ( да, знам че са вредни... ), я нещо друго... естествено избягвам, но се случва.. докато се усетя и вече му е в корема... ТОЙ ДОРИ НЕ ДЪВЧЕ .... Качена снимка

#2811 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2013 - 02:45 PM

Ха - че кой дъвче? При нас веднъж от хладилника падна половин кило кашкавал - ма така падна-право в устата на кучо - побра се точно. Явно обаче нямаше как да го преглътне цялото и едно движение на предъвкване поизвади половинката навън, аз успях да го откопча, но другата половина изчезна безвъзвратно заедно с обвиващото я найлоново фолио. И след това - пак същото трепетно очакване - ДАЙ БИСКВИТКА„ че умирам.

#2812 Потребителят е офлайн   панайот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2013 - 02:51 PM

Показване на мнениетоaldald, в 23 January 2013 - 12:59 PM, написа:

Ми защото човек е свикнал да мисли за себе си, като за най-светъл пример в природата и прекарва всичко през тази призма.
До известна степен кучетата започват да приличат на стопаните си в хранителните си навици - не казвам, че е правилно. Примерно аз не обичам ябълки - и кучето ми не ги яде. Когато беше малък му купувах, но така и не го научих да ги яде. Яде моркови, краставици, домати, диня, мандарини и други, които аз обичам и ги има често у нас. С другото не е свикнал и не го иска.
Варено яйце също не яде - признавам, че за пръв път му дадох когато беше на 7-8 месеца и не съм настоявала.
Мисля, че е много важно докато е малко кучето да привикне да яде правилните неща и да не му се дава достъп добезполезните и вредните.
Например познавам хора, които дават бисквити и шоколад на кучетата си - защото им се дояждало, а малко не било вредно.
Аз никога да съм му давала, когато е бил малък и той не свързва миризмата им с храна (така си го обяснявам) и сега дори да му дадат - или го подушва и не го иска или го изплюва.

:smile: :smile: :smile: това не се случва само с кучетата,когато домакинята не яде нещо и цялото семейство не го яде :)))))

#2813 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2013 - 03:49 PM

Показване на мнениетопанайот, в 23 January 2013 - 02:51 PM, написа:

:smile: :smile: :smile: това не се случва само с кучетата,когато домакинята не яде нещо и цялото семейство не го яде :)))))

Протестирам!

#2814 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2013 - 09:55 AM

Нещо любопитно за кучето и въглехидратите:

"Кучето е станало най-добрият приятел на човека, защото се е научило с времето по-добре да усвоява скорбялата (нишестето), отколкото вълка, неговия месояден прародител.
Tова установи сравнително проучване на генома на двете животни, цитирано от Франс прес.
...
Ерик Акселсон, биолог в шведския университет в Упсала, и неговият екип сравнили генома на 12 вълци от различни части на света с този на 60 кучета, произлезли от 14 различни породи.
...Но екипът открил и 3 специфични гена при кучетата, които играят съществена роля при усвояването на скорбялата, полизахарид с растителен произход. Именно това качество е спомогнало за опитомяването на първите кучета, докато вълците стриктно са се придържали към месояден хранителен режим.
Развитието на първите форми на земеделие е послужило като катализатор за опитомяването на вида, заключават шведските учени."

http://www.vesti.bg/...=40&oid=5467411

"Нашите резултати показват, че храносмилателната система на кучета са адаптирани, за да могат да живеят на диета, подобна на нашата"- Ерик Axelsson от Университета в Упсала в Швеция, цитиран от АФП на изследването, публикувано в сп. "Нейчър".
Предишни изследвания предполагат, че опитомяването на кучето започнало, когато древни вълци започнали събиране на боклук на сметища в близост до населените места.

...само вълци, които се научили на по-добро храносмилане остатъците са оцелели и станали предци на кучето.

http://www.afp.com/en/node/800115

#2815 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 24 January 2013 - 02:49 PM

Някакви отзиви за храната Advance Nutrition за едри породи?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2816 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 06:02 PM

Показване на мнениетоrimela, в 24 January 2013 - 10:55 AM, написа:

...само вълци, които се научили на по-добро храносмилане остатъците са оцелели и станали предци на кучето.

Теорията за scavenger dogs или вълците, хранещи се с отпадъци се популяризира в научния свят някъде от 1998-2000 година.

Изненадващо е, че едва сега в България това се представя като новост. По въпроса са работили доста специалисти и има няколко книги, където хипотезата е доразвита до научно твърдение.

#2817 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 06:22 PM

Показване на мнениетоrimela, в 24 January 2013 - 10:55 AM, написа:

"Нашите резултати показват, че храносмилателната система на кучета са адаптирани, за да могат да живеят на диета, подобна на нашата"- Ерик Axelsson от Университета в Упсала в Швеция, цитиран от АФП на изследването, публикувано в сп. "Нейчър".
Предишни изследвания предполагат, че опитомяването на кучето започнало, когато древни вълци започнали събиране на боклук на сметища в близост до населените места.

В статията се цитират като новост находките от Еин Малаха в Израел. Същите бяха описани в научния свят още през 1978 година:

At Ein Mallaha in northern Israel, scientists excavated a tomb dating back to 9350 to 9750 bc that contained a burial of an old human, probably a woman, and a 3- to 5-month-old puppy.57,59,69,71,190

57. Clutton-Brock J: Dog. In Mason lL (ed) : Evolution of Domesticated Animals. New York: Longman, 1984, p. 198.
59. Clutton-Brock J, Jewell P: Origin and domestication of the dog. In Evans HE (ed): Miller’s Anatomy of the Dog, 3rd ed. Philadelphia: Saunders, 1993, p. 21.
69. Davis SJM: The Archaeology of Animals. New Haven, CT: Yale University Press, 1987.
71. Davis SJM, Valla FR: Evidence for domestication of the dog 12,000 years ago in the Natufian of lsrael. Nature 1978; 276(5688):608.
190. Morey DF: The early evolution of the domestic dog. Am Scientist 1994; 82(4):336.

Качена снимка
Към цитат № 71.

#2818 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 06:53 PM

Във въпросната статия http://www.afp.com/en/node/800115, озаглавена Starchy genes made dog into Man's best friend, която е от 24 Януари, 2013 се посочва, че кучето се е отделило от вълка преди 7 хиляди и 30 хиляди години.

В България данни за произхода на домашното куче отпреди повече от 30 хиляди години са публикувани още през 1988 г.:

Аналогична е информацията и от Шнирелман (1985), който посочва, че между 33-22 хиляди години преди Хр. първобитните хора са живели в компанията на домашни кучета.”

#2819 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2013 - 07:18 PM

Показване на мнениетоPrinton, в 24 January 2013 - 07:02 PM, написа:

Изненадващо е, че едва сега в България това се представя като новост.

Доколкото разбрах от прочетеното - новост са изследванията за гените на кучетата, сравнени с тези на вълците - "3 специфични гена при кучетата, които играят съществена роля при усвояването на скорбялата".
Това се представя като довод в защита на въпросната теория, резултат от "предишни изследвания" - според статията от Франс прес, преразказана на български в новинарски сайт.

Не съм специалист и не споря за нищо, нито го представям за новост.
Споделих нещо, сторило ми се интересно по темата "кучешка храна", за което вече съжалявам.

#2820 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 07:23 PM

Показване на мнениетоrimela, в 24 January 2013 - 08:18 PM, написа:

Споделих нещо, сторило ми се интересно по темата "кучешка храна", за което вече съжалявам.

Не виждам за какво трябва да съжалявате. Вие просто цитирате нещо, което (не по Ваша вина) не е прецизирано. Общо взето начинът, по който Франс прес представя нещата имат по-скоро научно-популярен характер.

А това, че при кучетата се откриват гени, които липсват при вълците, трябва да е "сигнална лампа" за всички, които продължават да съпоставят кучетата с вълците.

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни