Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 27 February 2013 - 09:59 PM
Така и не успях да я убедя да яде Орижен-а, явно не й допада надявам се когато стане на 1 годинка по големия избор от вкусове на орижен да си хареса поне някой.. Акана в нашия град няма за малки кученца /Бургас/ Мн харесва Royal Canin, но аз съм твърде против тази храна и сега попаднах на тези две фирми, но отново виждам царевица и ориз за мое съжаление в състава...
Публикувано: 27 February 2013 - 10:12 PM
Иначе бях доволна от агнешкото с ориз на Карокрок.
Публикувано: 08 March 2013 - 10:27 AM
BustaZz, в 27 February 2013 - 09:59 PM, написа:
Така и не успях да я убедя да яде Орижен-а, явно не й допада надявам се когато стане на 1 годинка по големия избор от вкусове на орижен да си хареса поне някой.. Акана в нашия град няма за малки кученца /Бургас/ Мн харесва Royal Canin, но аз съм твърде против тази храна и сега попаднах на тези две фирми, но отново виждам царевица и ориз за мое съжаление в състава...
Здравейте
Виждам че поста ви е стар но искамда изкажа мнение за двете храни за които сте попитали- първо това че една храна е с зърно не е проблем(според мен) стига да е добра самата формула а във въпросните две марки които са на един и същ пройзводител аз открих перфектният баланс и моето куче а и не само то се чувства отлично. Аз в случая съм пристрастен но според мен трябва да я пробвате и след това сами ще видите резултата. Във Бургас мисля че се предлага на доста места, въпросът е дали имат пълния асортимент защото е важно да се подбере точната формула за вашето куче. Мога да ви посъветвам кой точно вид да си потърсите ако ми дадете повече информация за вашето куче или ако решите можете да ми звъннете на тел 0887 93 70 90 Станимир. Желая лек и спорен ден на всички.
Публикувано: 08 March 2013 - 04:18 PM
mlad6ito, в 08 March 2013 - 02:22 PM, написа:
А каква е препоръчителната доза на въпросните гранули защото има силни гранули от които се дава по-малък грамаж и респективно има по-незасилени от които трябва да храниш повечко. Погледни за дневната доза, каква марка е храната.
Публикувано: 08 March 2013 - 08:34 PM
Нормално е екструдираната храна да ти се струва по-малко количество ако си хранил натурално.
Сухата храна набъбва в стомаха на кучето.За 20кг кучка множко ми се струват 400гр.
Аз храня 45-50кг куче с 450гр,само че друга марка.
Публикувано: 08 March 2013 - 08:40 PM

иначе храната е тази:
http://www.royalcani...kg/medium-adult
някои хора казват, че тая храна вече не е добра обаче от нея дриснята е хубава и твърда и на форма я докарва, а козината му блести и наддава от нея. преди я хранех с джуниър версията на тази сега вече е на 1,2 месеца г. и й взех от тази. бях спрял да го храня с гранули и минахме на натурално, че е най-добре, обаче явно понеже от малко е свикнало с гранули и дриснята му беше много рядка, а сега 2 дена от тази гранулирана храна и се оправи веднага акото....

Публикувано: 08 March 2013 - 08:48 PM

Публикувано: 08 March 2013 - 09:01 PM
Аз също съм хранила с нея и като цяло бях доволна,но в него има доста овкусители и аромати,които привличат кучето като магнит.
Беше споменал преди(или се бъркам)че си хранил с Ардън Грейндж...защо я спря?
Публикувано: 08 March 2013 - 09:07 PM
ShiBumi_GirL, в 08 March 2013 - 09:01 PM, написа:
Аз също съм хранила с нея и като цяло бях доволна,но в него има доста овкусители и аромати,които привличат кучето като магнит.
Беше споменал преди(или се бъркам)че си хранил с Ардън Грейндж...защо я спря?
защото в нея има много протеин, а моето куче не е чак толкова високо-активно. иначе и аз съдя само по това, че тази гранула му се отразява наистина добре, от съдържанието и г/д нищо не мога да разбера, но то човешката хранителна индустрия е бъкана с овкусители и тн. какво остава за кучешките гранули...

Публикувано: 08 March 2013 - 09:20 PM
Публикувано: 08 March 2013 - 09:25 PM

Публикувано: 08 March 2013 - 09:27 PM

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net
Публикувано: 08 March 2013 - 09:30 PM

Публикувано: 08 March 2013 - 09:36 PM

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net
Публикувано: 08 March 2013 - 09:36 PM
В момента храня и 3мата с различна гранула.
Блек не знам дали е по-добра,това и е състава:
Lamb meat meal (23%), fresh lamb (17.5%), rice (26%), maize, chicken oil, beet pulp, whole dried egg, chicken digest, linseed, fish meal, fish oil, yeast, prebiotic FOS, prebiotic MOS, yucca extract, Glucosamine, MSM, Chondroitin, cranberry, nucleotides.
Crude Protein 25%, Fat Content 16%, Crude Ash 8.5%, Crude Fibres 2.5%, Calcium 1.6%, Phosphorous 0.9%, Omega-3 0.71%, Omega-6 3.26%
Като цяло Рояла си е доста реклама-кърпички,топчици,чашки,едно друго.Ако се разчетеш в чужди форуми също се срещат доста негативни коментари относно храната и съставките й.
Аз не мога да си кривя душата,че добре се е отразявала.Пробвала съм за НОК и рот,Макси адълт и гигант адълт,както и вет серия дълго хранех с нея.Това,което не ми хареса лош дъх и ужасно влошаване на зъбите-жълти налепи и зъбен камък на сравнително млади кучета.
Съдържанието на зърнени продукти също май е повечко в нея.