Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#3401 Потребителят е офлайн   zverchoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 August 2015 - 07:30 PM

mojeli pomosh imam si rotvailer na 47 dena hranq go s granuli po 4 puti na den i sled kato se naqde pochva da hulca ili se muchi da povrushta nemoga da razbera i nemu slagam mnogo okolo 150 grama zashto go pravi ??

#3402 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 August 2015 - 08:04 PM

Нормално е да хълца.

Пиши на кирилица!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3403 Потребителят е офлайн   zverchoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 August 2015 - 10:46 PM

нормално но той хълца поне 20 пъти без да спре ;д

#3404 Потребителят е офлайн   kalinka_in Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2015 - 01:29 PM

Моята швейцарска овчарка я храня с Josera основно и след всяко ядене се оригва... Като малко бебе е.
Сега отново съм на вълнА хранене. Видях, че някой по - назад ми е споделил интересния факт, че цвеклото в храната може да боядисва козината. Но май в повечето има цвеклова каша. Наистина предишните месеци опитах разнообразяване на храната на кучето, тъй като ми се струва, че не я яде с нетърпение. Mоже и в тези други видове да е имало цвекло, не съм гледала за това. Действително има зажълтяване на козината по гърба, но не знам дали не е от възрастта и да е нещо нормално.
Сега поръчах BEWI DOG. Гледам, че тук има положителни изказвания за нея. Защото вече и на Josera се мръщим. Смесвам я с извара и само тогава се хапва с апетит и докрай.
Ot Josera акото й мирише доста силно. Само това мога да дам като наблюдение. Иначе до скоро кучето ядеше всички модели на Josera без проблем.
zverchoo, защо даваш толкова често храна на бебето?
Vivaldi, би ли дала линк към сайта за анализ на кучешка храна. И мен ме терзае въпросът трябва ли и колко често трябва да се сменя гранулата на кучето? И вие само гранули ли давате или добавяте нещо?

#3405 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2015 - 05:14 PM

Здравейте! Отдавна не съм влизала в темата и се извинявам,ако има писано по въпроса.Случайно попаднах на тези нови храни,доста интересни на първо четене между другото.Има ли вече отзиви от тях? Доволни/недоволни?Или изобщо коментари от по-разбиращите :)
ЛИНК

#3406 Потребителят е офлайн   Vivaldi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 November 2015 - 12:50 PM

kalinka, ето сайта с точния линк към въпроса за смяна на храната: http://www.dogfoodan...ange-foods.html
Лола, ние сменихме днес от Gosbi към Naturea и ще пиша при повече наблюдение. От Gosbi сме крайно доволни, но аз не искам да си отегчавам кучето, колкото и да е добра храната и сега сменихме на тази, за която и аз само хубави мнения намирам.

#3407 Потребителят е офлайн   storybrookeBg Икона

Публикувано: 22 November 2015 - 09:50 PM

Здравейте и от мен.
Не искам да налагам мнението си като чета разни абсурди, които се пишат в този форум относно храненето на домашните ни любимци.
Въпрос: Коя е най-добрата кучешка храна?
Отговор: Това е храната с която кучето Ви изглежда добре, чувства се добре и я яде без проблем.

Искам да ви дам и един съвет ( не задължавам никой с мнението си) - Не Роял Канин е най- качествената храна. Това е среден клас храна (позната на почти всеки който има домашен любимец).
Има храни супер премиум клас, ултра премиум клас... Съветът ми към всички е : качествена е тази храна, след която на "изхода" има в пъти по малко количество от това което е изяло.
По това можете да се ориентирате колко е качествена храната с която храните.

Един от добрите примери които аз давам на моето куче и то изглежда и се чувства добре и на изхода резултата е добър е - Dr.Clouders на Best Choice.

Храни от типа пакетирана в хранителният магазин, не може да даде това от което има нужда домашният Ви любимец, без значение куче или коте е.
User's Signature

Зоомагазин "Сторибрук" - Мола на Вашият домашен любимец.
http://petstore-mall.com/

#3408 Потребителят е офлайн   shaolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2015 - 11:26 PM

Показване на мнениетоstorybrookeBg, в 22 November 2015 - 09:50 PM, написа:

Храни от типа пакетирана в хранителният магазин, не може да даде това от което има нужда домашният Ви любимец, без значение куче или коте е.

Зависи какво разбираш, под "пакетирана в хранителният магазин"
Аз му пакетирам, месо, ориз, макарони. Месото бива: телешко, конско, пилешко, риба. Като казвам месо, имам предвид - месо, не кокали. И съм сигурен, че му дава доста от това , от което има нужда.
Гранулите ги ползвам за пълнеж на основната храна, защото все още не мога да приема, че този продукт (гранулата) е храна за животно, уважавано от стопанина си. Най се кефя, като започнат да ми обясняват, как в гранулата имало всичко необходимо за животното. Приемам го с усмивка. Може би така се чувстват по- добре Да наистина, най-лесно е да гребнеш с мерителната чашка и готово, но да твърдиш, че това е качествено хранене......
От гранулите, ползвам ACANA червени меса и ORIJEN обикновен, защото са УЖ хубави, пък и нашия други не яде.
Royal Canin е среден клас боклук, даже не го помирисва.

#3409 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2015 - 02:11 PM

Показване на мнениетоstorybrookeBg, в 22 November 2015 - 09:50 PM, написа:

Един от добрите примери които аз давам на моето куче и то изглежда и се чувства добре и на изхода резултата е добър е - Dr.Clouders на Best Choice.

Много добри храни. Супер качество, за съжаление малко скъпички за моите разбирания.

Не, че не си заслужават всяка вложена стотинка.

Адмирации.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#3410 Потребителят е офлайн   Vivaldi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 November 2015 - 04:48 PM

Втората основка съставка на повечето продукти на Dr.Clouders пише, че е царевица или просо!?...Е как така е тоооолкова добра храна?

#3411 Потребителят е офлайн   Vivaldi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 December 2015 - 01:26 PM

Така, ето наблюденищ в/у храната Naturea - яде я без проблем, но явно усвояемостта е по-малко. Т.е. изходния материал е повече, отколкото като храним с Gosbi и е малко по-мек. Енергията си я има, но козинката е една идея по-малко лъскава, макар, че все още е със силен блясък. Naturea е по-добра от много марки на пазари, които сме пробвали като Eukanuba, Hill's, ######...но изобщо не може да се сравнява с Gosbi. Връщаме се на нея и вече поръчах пакета :)) Що се отнася до това, дали гранулата е достатъчна...не знам, имам съмнения. Но дори да е, смятам, че колкото и да е качествена една гранула или друг продукт, това е живо същество и дори да му е вкусно, в един момент ще му писне и ще я яде само, за да не е гладно. Както всяко друго животно (включително човека) си иска разнообразието и затова собствениците не бива да ги мързи да му го предоставят, а после да се оправдават, че си имал всичко в гранулата. Това е мое мнение, разбира се.

#3412 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2015 - 09:27 AM

Показване на мнениетоVivaldi, в 01 December 2015 - 11:26 AM, написа:

Така, ето наблюденищ в/у храната Naturea - яде я без проблем, но явно усвояемостта е по-малко....

Vivaldi много благодаря за подробното обяснение.
:smile:

#3413 Потребителят е офлайн   hellun98 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 February 2016 - 04:38 PM

Здравейте, до няколко дена ми предстои взимане на джак ръсел териер, който е роден на 15.01. От доста прочетените отговори коя храна е най-добра така и не можах да си отговоря. Моят приятел гледа и той ДРТ и го храни с Pedigree.... До колкото разбрах тази храна е от най-ниския клас, но кучето е с доста добра и лъскава козинка и както казвате вие може да се оцвети, но при него не се е случило...хапва си я без проблем, енергичен е и нямаме никакви проблеми. Бихте ли ме посъветвали с каква храна да храня малкия куджо, който очаквам, но да е на по достъпна цена. Благодаря ви предварително за отговора. :ae_085: :md_064:

#3414 Потребителят е офлайн   Враца_Баце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2016 - 10:45 PM

Показване на мнениетоhellun98, в 18 February 2016 - 04:38 PM, написа:

Здравейте, до няколко дена ми предстои взимане на джак ръсел териер, който е роден на 15.01. От доста прочетените отговори коя храна е най-добра така и не можах да си отговоря. Моят приятел гледа и той ДРТ и го храни с Pedigree.... До колкото разбрах тази храна е от най-ниския клас, но кучето е с доста добра и лъскава козинка и както казвате вие може да се оцвети, но при него не се е случило...хапва си я без проблем, енергичен е и нямаме никакви проблеми. Бихте ли ме посъветвали с каква храна да храня малкия куджо, който очаквам, но да е на по достъпна цена. Благодаря ви предварително за отговора. :ae_085: :md_064:

Ще ти кажа една истина, която всички знаем, но ни е трудно да приемем: Хубаво и евтино, е много трудно, да не кажа невъзможно словосъчетание. "Pedigreë" е един от най лошите избори. Високият клас храни, са по-скъпи, но пък е нужно по-малко количество и в крайна сметка няма да е много по-скъпо. "Orijen", "Acana" използвам аз, но не като основна храна. Основно си му готвя.

#3415 Потребителят е офлайн   hellun98 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 February 2016 - 11:04 PM

благодаря за отговора :smile:

#3416 Потребителят е офлайн   Nico Икона

Публикувано: 01 March 2016 - 12:45 PM

Здравейте на всички! :)

От седмица някъде осинових една прекрасна дама на 3 - 4г породата е някъде между Бигъл, Дакел, Гонче или случаен мелез :)
Страхотна е, най-доброто същество.
Засега се храним с нещо, казвам "нещо", защото беше купена храна на гранули, в късен час ит Лидл. При дажбата за 18 кг куче
тя не я яде цялата, сега нали уточнявам, че я храня от ръка за момента по препоръка на треньорът ни (по този начин ще развие връзка със стопанина си, все пак е от приют).
Тази храна е времено решение до дни ще се сдобия с нещо по добро... доколкото четох тук и по целия нет, се спрях на БРИТ CARE SUPERPREMIUM ADULT LARGE BREED LAMB AND RICE или
Acana Pacifica - със сьомга и херинга може ли да ми кажете кое е по добрият вариант. Като ако греша съм отворен за препоръки, в крайна сметка важно е кучето да получи максималното.
Имам и допълнителен въпрос, в къщата имахме пререкание отностно дали гранулите трябва да се топят във вода преди даване или не?

Благодаря предварително! :)
И Честита Баба Марта и прекрасна пролет на всички! :)

#3417 Потребителят е офлайн   Vesetooo1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2016 - 04:43 PM

Здравейте. Според мен храната на Acana е по-добрият вариант :)
Относно за храненето с гранули натопени с вода , не мисля че има нужда тъй като кучето както казвате е на 3-4 години.
За накиснати гранули знам че само на малки кученца се дават :)

Много се радвам че сте го осиновили дано да има повече хора като Вас и да осиновяват кученца.
Желая Ви прекрасни мигове с него :)

#3418 Потребителят е офлайн   Gabstar Икона

Публикувано: 10 March 2016 - 09:58 AM

Здравейте искам да попитам , тъй като се чудя коя от двете храни ще е най-добра за моето Померначе и се колебая между две. Колебанието ми е между Applaws и Orijen . В момента хапваме смеска между Orijen и Роял Канин , защото с това е хранена.

#3419 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Френски булдог

Публикувано: 13 March 2016 - 09:27 AM

Показване на мнениетоGabstar, в 10 March 2016 - 09:58 AM, написа:

Здравейте искам да попитам , тъй като се чудя коя от двете храни ще е най-добра за моето Померначе и се колебая между две. Колебанието ми е между Applaws и Orijen . В момента хапваме смеска между Orijen и Роял Канин , защото с това е хранена.

Здравейте, а защо не продължите да храните с въпросната комбинация от храни? Не му понася добре на мъничето ли? Защо не пробвате вместо Аплаус да смесвате с Acana, по мое мнение(не го налагам разбира се) това ще е една много добра комбинация. Успех.

#3420 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2016 - 10:33 AM

Здравейте, ще съм благодарна, ако ми помогнете в избора на храна. Става въпрос за 6-годишен голдън ретривър. Досега съм я хранила с Про план, Нутрам, за кратко-Роял Канин. Последните две години минахме на Акана. Случаят обаче е малко по-особен, тъй като кучето ми има дисплазия и нарушена функция на щитовидната жлеза. Поради състоянието й тя не се движи много и качва бързо килограми. От няколко месеца е с наднормено тегло, а свалянето на кг става все по-трудно. Акана, съпоставена с другите марки, с които съм хранила, е наистина хубава храна, но може би е по-подходяща за по-активни кучета. Важното е в храната да няма високо съдържание на калций и мазнини. Имам и още един въпрос, трябва ли да мина на храна за кучета 5+ години? И дали повечето храни предлагат такава серия? Знам, че Роял Канин имат най-голям избор, но не съм доволна от нея.

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни