Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 06 August 2015 - 08:04 PM
Пиши на кирилица!
Публикувано: 13 October 2015 - 01:29 PM
Сега отново съм на вълнА хранене. Видях, че някой по - назад ми е споделил интересния факт, че цвеклото в храната може да боядисва козината. Но май в повечето има цвеклова каша. Наистина предишните месеци опитах разнообразяване на храната на кучето, тъй като ми се струва, че не я яде с нетърпение. Mоже и в тези други видове да е имало цвекло, не съм гледала за това. Действително има зажълтяване на козината по гърба, но не знам дали не е от възрастта и да е нещо нормално.
Сега поръчах BEWI DOG. Гледам, че тук има положителни изказвания за нея. Защото вече и на Josera се мръщим. Смесвам я с извара и само тогава се хапва с апетит и докрай.
Ot Josera акото й мирише доста силно. Само това мога да дам като наблюдение. Иначе до скоро кучето ядеше всички модели на Josera без проблем.
zverchoo, защо даваш толкова често храна на бебето?
Vivaldi, би ли дала линк към сайта за анализ на кучешка храна. И мен ме терзае въпросът трябва ли и колко често трябва да се сменя гранулата на кучето? И вие само гранули ли давате или добавяте нещо?
Публикувано: 22 October 2015 - 05:14 PM
ЛИНК
Публикувано: 17 November 2015 - 12:50 PM
Лола, ние сменихме днес от Gosbi към Naturea и ще пиша при повече наблюдение. От Gosbi сме крайно доволни, но аз не искам да си отегчавам кучето, колкото и да е добра храната и сега сменихме на тази, за която и аз само хубави мнения намирам.
Публикувано: 22 November 2015 - 09:50 PM
Не искам да налагам мнението си като чета разни абсурди, които се пишат в този форум относно храненето на домашните ни любимци.
Въпрос: Коя е най-добрата кучешка храна?
Отговор: Това е храната с която кучето Ви изглежда добре, чувства се добре и я яде без проблем.
Искам да ви дам и един съвет ( не задължавам никой с мнението си) - Не Роял Канин е най- качествената храна. Това е среден клас храна (позната на почти всеки който има домашен любимец).
Има храни супер премиум клас, ултра премиум клас... Съветът ми към всички е : качествена е тази храна, след която на "изхода" има в пъти по малко количество от това което е изяло.
По това можете да се ориентирате колко е качествена храната с която храните.
Един от добрите примери които аз давам на моето куче и то изглежда и се чувства добре и на изхода резултата е добър е - Dr.Clouders на Best Choice.
Храни от типа пакетирана в хранителният магазин, не може да даде това от което има нужда домашният Ви любимец, без значение куче или коте е.
Публикувано: 22 November 2015 - 11:26 PM
storybrookeBg, в 22 November 2015 - 09:50 PM, написа:
Храни от типа пакетирана в хранителният магазин, не може да даде това от което има нужда домашният Ви любимец, без значение куче или коте е.
Зависи какво разбираш, под "пакетирана в хранителният магазин"
Аз му пакетирам, месо, ориз, макарони. Месото бива: телешко, конско, пилешко, риба. Като казвам месо, имам предвид - месо, не кокали. И съм сигурен, че му дава доста от това , от което има нужда.
Гранулите ги ползвам за пълнеж на основната храна, защото все още не мога да приема, че този продукт (гранулата) е храна за животно, уважавано от стопанина си. Най се кефя, като започнат да ми обясняват, как в гранулата имало всичко необходимо за животното. Приемам го с усмивка. Може би така се чувстват по- добре Да наистина, най-лесно е да гребнеш с мерителната чашка и готово, но да твърдиш, че това е качествено хранене......
От гранулите, ползвам ACANA червени меса и ORIJEN обикновен, защото са УЖ хубави, пък и нашия други не яде.
Royal Canin е среден клас боклук, даже не го помирисва.
Публикувано: 24 November 2015 - 02:11 PM
storybrookeBg, в 22 November 2015 - 09:50 PM, написа:
Един от добрите примери които аз давам на моето куче и то изглежда и се чувства добре и на изхода резултата е добър е - Dr.Clouders на Best Choice.
Много добри храни. Супер качество, за съжаление малко скъпички за моите разбирания.
Не, че не си заслужават всяка вложена стотинка.
Адмирации.
Публикувано: 01 December 2015 - 01:26 PM
Публикувано: 18 February 2016 - 04:38 PM

Публикувано: 18 February 2016 - 10:45 PM
hellun98, в 18 February 2016 - 04:38 PM, написа:

Ще ти кажа една истина, която всички знаем, но ни е трудно да приемем: Хубаво и евтино, е много трудно, да не кажа невъзможно словосъчетание. "Pedigreë" е един от най лошите избори. Високият клас храни, са по-скъпи, но пък е нужно по-малко количество и в крайна сметка няма да е много по-скъпо. "Orijen", "Acana" използвам аз, но не като основна храна. Основно си му готвя.
Публикувано: 01 March 2016 - 12:45 PM
От седмица някъде осинових една прекрасна дама на 3 - 4г породата е някъде между Бигъл, Дакел, Гонче или случаен мелез :)
Страхотна е, най-доброто същество.
Засега се храним с нещо, казвам "нещо", защото беше купена храна на гранули, в късен час ит Лидл. При дажбата за 18 кг куче
тя не я яде цялата, сега нали уточнявам, че я храня от ръка за момента по препоръка на треньорът ни (по този начин ще развие връзка със стопанина си, все пак е от приют).
Тази храна е времено решение до дни ще се сдобия с нещо по добро... доколкото четох тук и по целия нет, се спрях на БРИТ CARE SUPERPREMIUM ADULT LARGE BREED LAMB AND RICE или
Acana Pacifica - със сьомга и херинга може ли да ми кажете кое е по добрият вариант. Като ако греша съм отворен за препоръки, в крайна сметка важно е кучето да получи максималното.
Имам и допълнителен въпрос, в къщата имахме пререкание отностно дали гранулите трябва да се топят във вода преди даване или не?
Благодаря предварително! :)
И Честита Баба Марта и прекрасна пролет на всички! :)
Публикувано: 01 March 2016 - 04:43 PM
Относно за храненето с гранули натопени с вода , не мисля че има нужда тъй като кучето както казвате е на 3-4 години.
За накиснати гранули знам че само на малки кученца се дават :)
Много се радвам че сте го осиновили дано да има повече хора като Вас и да осиновяват кученца.
Желая Ви прекрасни мигове с него :)
Публикувано: 13 March 2016 - 09:27 AM
Gabstar, в 10 March 2016 - 09:58 AM, написа:
Здравейте, а защо не продължите да храните с въпросната комбинация от храни? Не му понася добре на мъничето ли? Защо не пробвате вместо Аплаус да смесвате с Acana, по мое мнение(не го налагам разбира се) това ще е една много добра комбинация. Успех.
Публикувано: 13 April 2016 - 10:33 AM