Dog.bg Форуми : Боксер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (164 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Боксер

#3101 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 November 2014 - 10:09 PM

Ами нещастници са,да!
В приют стъпвала ли сте някога за да видите колко са щастливи?
Тук не става въпрос за чиста раса,а за порода!
Вие защо си взехте боксер,защото Ви е харесал така както изглежда,а за да изглежда така това са години труд и селекция.
Ми дайте всички да си заплождаме както ни е кеф,да продължава всичко да се размива и накрая порода няма да остане.
Пак Ви подсещам пставете на страна тия глупости-чисти раси,хитлеровци.
Отговорете ми смислено защо?
Отговор ми щото така искам и ми харесва не се брои.
Едно заплождане винаги се прави с умисъл и цел.Каква е вашата?
Между впрочем запозната ли сте поне какви медицински изследвания е добре да направите преди да си пуснете кучето ей така за здраве,щото може да се окаже,че хич нее за здраве!
И не,не се заяждаме!Нека липсата на емотикони да не създава грешна представа.

Не,не сме комплексари-просто ние писнало от хора,които даже не мислят и не могат да отговорят смислено на въпроса защо са решили да си заплождат/развъждат кучето.
И щото такива комплексари като нас ги събират после от приюти и със собствени средства ги лекуват и им търсят дом.

Колко кучета от развъдник сте срещнали в приют?
О,забравих Вие май на такова място не сте стъпвали,но пък затова смело ще развъждате :beer:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3102 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2014 - 10:44 PM

Дискусията се измести...да прекратим. Истината се каза, който има малко акъл в главата ще попрочете и ще се информира, от където намери за добре.

Само в България съм го срещала това поведение в кучешките градинки, а именно да се пита "каква порода ти е кучето" ...защото тука сме закърмени с комплексарщина. След западната ни граница, та и доста по на запад, въпроса е "как се казва кучето ".

И да, това е темата за боксери. Ние не гоним никого, но НЕ толерираме махленското (неродословно) развъждане.
Защото кученцата от пъпи-ферми и от пазари/познати ...отиват в раздел Без Дом .

И накрая една статия: http://rufflyspeakin...ust-want-a-pet/

#3103 Потребителят е офлайн   EDI-P Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2014 - 11:02 PM

Здравеите на всички човеци,наричам Ви така,защото,много са хората,а малко човеците!Здраве и късмет на любимите ви същества!БЛАГОДАРЯ ВИ!!! Поучавам се и научавам повече с всеки изминал ден,благодарение на вас.Чета страниците на форума от 2005 год.,наистина искам да се науча да не греша/чета всяка тема от стр. 1 до ...,малко не ми стига времето, но съм работеща жена,не ми стига и съня,но Корк го заслужава. Той ми е като третото дете,изтърсаче/случайност и съдба да го имам и в добро и в лошо време/ и дори непородист аз си го обичам!!!Той ми е утехата в самотните нощи,децата не са до мен, той е адреналина ми за всеки делничен ден,той е спокойствието през почивните дни и радостта и страха ми да си останем добри.Благодаря Ви за мъдрите думи тази вечер! Радвам се от сърце и душа,че аз и Корк раздвижихме страницата на 2014 год.Тази вечер и на мен отговорихте хора,които задочно съм харесала с коментарите Ви през годините. Добра да бъде вечерта ти Диадра! Един път ти бях писала,вярвам ти!!! Сега вярвам и свалям шапка :rc_036: и на останалите! Ще се радвам даже да се видим някога .Розита, трябва да не издребняваме и обиждаме , а да се поучаваме. Да ти е жива и здрава Рая!!! Цунки-гунки за нея,топли и сърдечни прегръдки и целувки за Арин. Поздрави и лека вечер на останалите ,сега вече съм по-уверена,че ще се справя,защото вие сте насреща на всеки мой въпрос и вопъл за помощ!!! Спирам да пиша, за да се върна да чета в 2008 год. С най-добри чувства!!! ЛЕКА ВЕЧЕР НА ВСИЧКИ!!! :zg_074:

#3104 Потребителят е офлайн   Rozita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 November 2014 - 11:16 PM

Здраве, щастие и късмет на всички от форума и техните кучета. Повече няма да коментирам нищо в този форум, нито да споделям мнение. Ако може да помогнете като ми кажете как се тие профил тук ще съм благодарна :)

#3105 Потребителят е офлайн   EDI-P Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2014 - 11:18 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 25 November 2014 - 11:25 PM, написа:

Цитат

КОРК има всички показатели на селектиран боксер,но понеже няма родословно свидетелство не може да премери сили с имащите синя кръв.Аз съм неопитен аматьор

Сама си противоречите!
Бихте ли ми отговорили кои са тези ''показатели''?

Това което е казала Диадра е напълно вярно! Тук няма място за обиди моето е по-по-най.
За да се запази една порода такава каквато е се прави селекция какви животни да се развъдят,а не всичко дето шава.
Затова и тук хората са против междусъседско въдене.
Ако сте толкова убедени,че вашето кутре е ''селектиран боксер'' като отрасне отидете за експертна оценка,пък тогава пак ще си говорим.
Това,че няма родословие не го прави по-малко куче или по-малко обичано такова,но оставете развъдната дейност на хората,които се занимават с това.
Снимката,която е постнала Диадра е достатъчно показателна защо не трябва!

Надявам се да не приемете поста ми като заяждане,но истината понякога не е приятна.

Цитат

но понеже няма родословно свидетелство не може да премери сили с имащите синя кръв.

Тук повечето сме да се радваме на кучетата си,а не да си ги ''мерим''

#3106 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2014 - 11:27 PM

:ae_085: :beer:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3107 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 26 November 2014 - 11:32 PM

Показване на мнениетоRozita, в 26 November 2014 - 09:41 PM, написа:

Вие сте заядливи, дребнави душици. Комплексари, които си избиват комплексите в този форуми. Как може да наречеш куче "нещастник"?! Вие не заслужавате да имате кучета.
Това ми звучи като приказките на Хитлер за чистата раса. Само тя има право на развитие, другите трябва да умрат.
Ако искате да напуснем форума, тъй като сме с нечистокръвни нещастници - просто го кажете, стига с тези обиди.
Много ми е интересно как в развъдниците се гарантира, че кученцата отиват при отговорни и добри стопани? Това, че си дал някаква сума пари, не значи, че ще се грижиш както трябва за едно куче.

Вие харесвате ли боксерите? Кажете ми честно ама съвсем честно виждате ли по улиците "боксери" с муцуни на питбул? Смятате ли, че това са боксери щом го пише в паспорта им? Дали трябва да се развъждат такива кучета без типичните белези на боксера? Искате сигурно да си върнете парите от покупката на Вашето куче, но не винаги се получава както сте го планирали.
Тук отговарят на въпросите на всеки без значение родословно или не. Дават съвети, учтиви са, но когато се спомене, че не е добре да се развъждат безпородни и скачате като върколак на пълнолуние.
Знайте, че не всяко родословно куче от каквато и да е порода се допуска до разплод! Куче с родословие, но преценено, че не е добре да се развъжда обикновено се кастрира! И в това няма нищо лошо.

А колкото до въпроса "каква порода е кучето ви" според мен няма нищо лошо в това да се пита породата на кучето, защото много хора питат от интерес, а не от комплексарщина, злоба или заядливост.

#3108 Потребителят е офлайн   EDI-P Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2014 - 12:03 AM

Връщам се няма да спра да споделям,защото се поучавам. Диадра,преведох си сайта,благодаря! Исках да цитирам,че ако се наложи ще направя експертна оценка и няма да се отнесем безотговорно за заплождането.Малко по-бавно пиша и все някой ме е изпреварил. Анчето, прави сте,постоянно ме питат дали Корк не е питбул,чак сега осъзнавам,защо. Розита,приеми фактите,но не се отказвай от форума и хората с опит! Лека!!! До утре на всички!!!

#3109 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2014 - 05:24 AM

Извинявам се, че се включвам в темата, но ми стана интересна. Моята кучка също не е с родословие, но на външен вид и характер отговаря на 100% на породата си.
Е, ето че едно листче хартия ми спести минимум 700-800 лв (даже може би и повечет, тъй като породата на кучето ми няма лицензиран развъдник в България). Аз също мисля да я заплодя, тъй като вярвам повече на ветеринарните лекари и приятели, които са ми казвали, че е добре поне веднъж да роди, а не на форумни клюкарки, които повтарят като счупен грамофон една и единствена дума - кастрация, кастрация, кастрация...
Освен това е за мен е толкова смешно, когато започнат да се сравняват родословни с не родословни кучета и как само едните имали право да се заплождат. Еми хайде тогава ходете и вие се изследвайте и ако не сте на 100% българи под ножа веднага щото все пак не искаме мелези, а да запазим българското (добра логика, нали)!

За кастрация и дума не може да става, дори кучката да не беше породиста, отново нямаше да я кастрирам, просто съм против това освен в случаите, в които здравословното състояние не го изисква. Не знам, може би вие като жени гледате по друг начин на кастрацията, но аз като мъж сърце не ми позволява да махна топките на мъжко куче, примерно, няма начин.

#3110 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:dogs, horses

Публикувано: 27 November 2014 - 08:39 AM

На двора се мотаят три кучета. Две тигрови и едно черно. При съседите идват посетители. Едната жена възкликва: "Я, боксерче!" След малко: "Ама те били три!" И сериозен глас добавя: "Черното е най-хубаво!"
Та Диадра минала си се ти с тази пясъчна боксерка. Виж какво казват хората....

Вървя по улицата със същите тези три кучета. Зад един ъгъл изскачат мъж и жена. Жената замръзва и възкликва: "Я колко много питбули!"

И ето ги въпросните питбули или боксери. Комуто както е угодно...

Та има ли боксери в България и знаят ли хората как изглеждат те? За мен тук тази порода е безвъзвратно "подобрена".
User's Signature

В памет на Рамзес (1994 - 2007)

#3111 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2014 - 01:05 PM

Показване на мнениетоPr07o7yp3, в 27 November 2014 - 05:24 AM, написа:

Моята кучка също не е с родословие, ...
Това е темата за БОКСЕР...Спамете си в северни кучета.

Рамзесбокс, моля не обърквай хората и сподели че черното е кане корсо...тигровото е ясно:)

ЕДИ-П ми дава надежда, че не всички се фръцват когато истината не им харесва. Благодаря!:ba_025:

#3112 Потребителят е офлайн   ramzesbox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:dogs, horses

Публикувано: 27 November 2014 - 01:15 PM

След направената забележка - черното и едното тигрово са кане корсо. Само това с бялото на главата е боксер.

Идеята, обаче беше не да уточнявам породата, а да се види как три различни кучета се причисляват набързо и "компетентно" към една порода. Предпочитам хората, които питат за породата. Най-честият въпрос, който получавам обаче е: "Каква породА СА?", тоест, отново са причислени към една порода. ... Та мненията на пишман разбирачи по градинките.....

Една добра статия, в която нагледно е показано как външната прилика с дадена порода, може и да лъже.. (съжалявам, че не намерих такава за боксер, но който може да чете, ще разбере и така) Затова се изисква родословието, а не за да се фръцкаме с него.
User's Signature

В памет на Рамзес (1994 - 2007)

#3113 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2014 - 04:21 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 27 November 2014 - 01:05 PM, написа:

Показване на мнениетоPr07o7yp3, в 27 November 2014 - 05:24 AM, написа:

Моята кучка също не е с родословие, ...
Това е темата за БОКСЕР...Спамете си в северни кучета.

Рамзесбокс, моля не обърквай хората и сподели че черното е кане корсо...тигровото е ясно:)

ЕДИ-П ми дава надежда, че не всички се фръцват когато истината не им харесва. Благодаря!:ba_025:

Ще пиша където реша, ОК?
Като гледам има хора с по няколко хиляди мнения, които не пропускат тема ама нали и те са на вашето мнение не се държите с тях по този начин.

Изказвам мнение, а това, че на вас то не ви харесва изобщо не ме интересува. ;)

#3114 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 27 November 2014 - 04:46 PM

Остави харесването!
Примера с хора-мелези-кучета е НАЙ-МАЛОУМНИЯ! :eg_033:
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#3115 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 27 November 2014 - 06:15 PM

Умните хора използват спирала, кондом, вазектомия, противозачатъчни .... нищо страшно, а какво лошо има да се ограничи плоденето на безпородни чрез кастрация?

#3116 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2014 - 07:06 PM

Цитат

Аз също мисля да я заплодя, тъй като вярвам повече на ветеринарните лекари и приятели, които са ми казвали, че е добре поне веднъж да роди, а не на форумни клюкарки, които повтарят като счупен грамофон една и единствена дума - кастрация, кастрация, кастрация...

Помисли кой има изгода да ти препоръча да ти ражда кучето...със сигурност не са форумните клюкарки :ab_041:

Не виждам някой да призовава за кастрация,а за това да не се плоди.
И да нормално е когато стане на въпрос за тези неща човек да каже това,което мисли.
Ти също няма да си промениш мнението относно кастрацията и в това число мога дакажа,че и ти обикаляш темите и като стане въпрос за кастрация не пропускаш да се ''изтропкаш'' там и да кажеш колко си против.
Е и ние така ама обратното :md_064:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3117 Потребителят е офлайн   EDI-P Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2014 - 09:24 PM

Добра да бъде вечерта ти Диадра!Ехе, здравейте всички! Тук съм,съжалявам,че рабунтувах духовете по тази тема. Моя грешка,че не съм прочела още всичко.Но от друга страна се радвам,че ShiBumi Girl,Ancheto i wie Рамзесбокс ми отговорихте.Знам,че го направихте ,заради Диадра,за да й помогнете в разясняване на истината.Но вие сте моите идоли от предходните страници и съм радостна,че мога да се допитам до вас,човек се учи, докато е жив!По темата представям си дом за изоставени деца и техните широко отворени невинни очи с питащ поглед,защо съм тук?Не искам и не мога да си представя Корк или негово поколение да изживее това,затова ще се постарая да не греша. Като му дойде времето,ще се допитам .Той е толкова любвеобвилен и добър.Ще ви изпратя снимки и вие ще се влюбите в него.Розита,моля те не напускай форума,Рая е прекрасна и е твоята радост.Само се вслушай в съветите,прецени и реши.Решението е само твое,учи се ,за да бъде правилно.Цунки гунки за Рая! Диадра,БЛАГОДАРЯ! Целувки и много силно гушкане и мачкане за Арин!!!

#3118 Потребителят е офлайн   EDI-P Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2014 - 09:24 PM

Добра да бъде вечерта ти Диадра!Ехе, здравейте всички! Тук съм,съжалявам,че рабунтувах духовете по тази тема. Моя грешка,че не съм прочела още всичко.Но от друга страна се радвам,че ShiBumi Girl,Ancheto i wie Рамзесбокс ми отговорихте.Знам,че го направихте ,заради Диадра,за да й помогнете в разясняване на истината.Но вие сте моите идоли от предходните страници и съм радостна,че мога да се допитам до вас,човек се учи, докато е жив!По темата- представям си дом за изоставени деца и техните широко отворени невинни очи с питащ поглед,защо съм тук?Не искам и не мога да си представя Корк или негово поколение да изживее това,затова ще се постарая да не греша. Като му дойде времето,ще се допитам .Той е толкова любвеобвилен и добър.Ще ви изпратя снимки и вие ще се влюбите в него.Розита,моля те не напускай форума,Рая е прекрасна и е твоята радост.Само се вслушай в съветите,прецени и реши.Решението е само твое,учи се ,за да бъде правилно.Цунки гунки за Рая! Диадра,БЛАГОДАРЯ! Целувки и много силно гушкане и мачкане за Арин!!!

#3119 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2014 - 09:36 PM

:re_037:
давай снимки на младежа,направо е сърцеразбивач :wub:
Между другото защо избрахте Корк за име?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3120 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2014 - 09:41 AM

Да разведрим малко: не един, а 3 боксера...Място Ловен парк по време на боксерските ни сбирки :)

Прикачена снимка

• (164 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема