Моля помогнете ми, сърцето ми се къса като гледам кученцето и не мога да направя нищо...Незнам какво да правя. Доктора каза да го дам за евтаназия, но сърце не ми дава, знам че още има живот в него и поне 1-2 години още ще изкара...

Имам мъжко куче, не кастрирано, на 14 год и 2 месеца. Взех го от улицата в кв.Хаджи Димитър преди 14 години. И в добро и в лошо беше с мен. До преди 15 дни беше жизнено, весело, бодро, като е имало здравословни проблеми, който благополучно са били лекувани.
Преди 11 дни се наложи кучето да пътува със самолет в багажното отделение(12,5кг е). След като пристигнахме цял ден спа поради медикамента, който се дава при полет(седативен). На следващия ден изяде гранулите в купичката и след около час ги повърна. Същия ден забелязах капки урина с кръв по теракота. И преди сме имали подобни проблеми, но доктора ни даваше антибиотик и всичко минаваше благополучно. Заведох го на доктор отново (този път в София).

Прегледа го на ехографа и каза, че е уголемена простата. Би му инжекция и даде антибиотик по 1,5 таблетки в ден, докато донесат другото лекарство за простатата. Заведох кучето в къщи и му дадох 1 таблетка. След час-два я повърна заедно с малкото храна, която имаше и от тогава не е ял нищо (вече 9дни) . След няколко часа успях да му дам половинката. Кучето само пиеше вода и лежеше на креслото. На другия ден започнах да му давам лекарството за простатата, като спрях антибиотика, защото след всеки прием го повръщаше. И понеже не ядеше нищо, повръщаше вода и жълт стомашен сок. За съжаление се наложи да замина и го оставих на родителите си. Всеки ден си говорим и ми го показват по скайп, За тези дни кучето насила е изяло 1 кюфте и малко сирене, което е изповръщало след това. Лежи н постелката си или на креслото, от старото ми куче няма и помен...

Продължават да му дават лекарството за простатата (7 табл за 7 дни). Вчера беше последната май. Днес го заведоха отново на доктор и той е казал , че простатата се е посвила малко, но понеже кучето е старо най-добре да се евтаназира и да не се мъчи. Иначе кучето си пикае всеки път при разходка за тези 11 дни , като само сутринта има в началото малко кръв в първата урина. Лайната му бяха нормални докато имаше какво да изкарва. Само днес бил с кашкави (интересно от какво като не е ял ). Постоянно пие вода и това е от 1-2 месеца. Сега е много отслабнал и едва се държи на крака, но не се дава, сам се качва на креслото. Моля Ви посъветвайте ме какво да правя, Доктора отказа да го лекува, каза че няма смисъл... било старо... Старо, старо но плува по добре от мен и тичаше при всяка разходка като го разхождах. Къде да го заведа, кой може да му помогне...Не мога да го оставя да го евтаназират като знам , че още може да поживее...