Еееее! Честито Лозев! Страхотна е малката госпожица!
Как се спря на развъдника?
Аз тамън мислех да пиша в скоро време с малко повече информация около пребиваването на Берта вкъщи.
Ето и няколко съвсем пресни снимки на баба Берта.
Аз по принцип съм много негативно настроена към почти всички шпицове. Но колкото повече се опознаваме с Берта, толкова повече откривам какво невероятно куче е тя като характер. Изключително послушна и добра. И то от онзи тип безрезервно послушание. Много е внимателна и никоя котка или прехвърчащо птиче не й обягват, веднага наостря уши, но щом я викна идва с усмивка и махайки опашка. До сега вкъщи за близо 3 месеца престой не е предизвикала Джек нито веднъж със своето поведение. Не е нахална спрямо него. Лакома е и му брои всеки залък, но винаги го изчаква докато той се махне от купата, за да я инспектира внимателно. Общо взето храната е единственото, което я изкарва извън релси и става леко невротична (точната дума е това). Почва да обикаля на 2 крака докато й оставя купата на земята. Минава цял коридор разстояние на два крака, въртейки се около оста си.
Към други кучета рядко проявява някакво сериозно внимание. Определено си предпочита шпицовете, но тъй като повечето от тях са на половината на нейния ръст, изпитват панически страх от вида й (повечето им собственици са съпричастни към това чувство у домашните си любимци и също толкова панически ги вдигат и ни гледат лошо). Не е проявила грам агресия или недоволство към отношението на друго куче към нея.
За мен това е куче, идеално за градска среда, което наистина разтоварва и развеселява. Можем спокойно да излезем без повод и тя да е залепена за крака ми и да ме гледа в очите.