Dog.bg Форуми : Приятели и любители на костенурки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Приятели и любители на костенурки

#1 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 06 July 2004 - 01:17 PM

Имам воден костунур, вече на 9 години. Ще се радвам да споделяме за проблеми при отглеждане. Досега не съм и помислял за развъждане, но ако някой има идея как се развъждат тези животни, нека да каже. Иначе проблеми почти никакви, гледам го в аквариум с камъни и почти всеки ден се разхожда по терасата на слънце. Не търпи водорасли, пасе ги. Хапва всичко - от сушени скариди до ябълки, кашкавал и кремвирш. Ако някой тук има подобно животно, пишете ...

#2 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 July 2004 - 11:23 AM

Аз имам южноамериканска червенобуза водна костенурка на 5 години.Имам я от доста по-отдавна от Друпи,но трябва да призная с голямо неудобство,че вече не й обръщам толкова внимание :-(
Вече е много голяма и изисква страшно многоо грижи и време.Незнам няма ли начин да я продам в зоомагазин или да я подаря на някого,който ще се грижи по-добре от мен?
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#3 Потребителят е офлайн   desy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2004 - 03:19 PM

Zdraveite!Minalata sedmica,kogato biahme na ribolov,hvanahme vodna kostenurka i rehsihme da ia gledame v kushti.Kakto mojete da se dosetite niamame niakkva predstava kak se gleda ,kakvo iade/osven che kluvna na bial chervei/ i vuobshte vsichko neobhodimo za neinoto otglejdane.Shte sum Vi mnogo blagodarna ako mi dadete takava polezna informacia.Blagodaria vi!

#4 Потребителят е офлайн   kalis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2004 - 02:26 PM

Водната костенурка, която сте хванали не е много претенциозно животно. Трябва да и осигурите широк терариум - да може спокойно да плува и да има къде да излиза да си почива. Ако ви трябват по подробни планове, ще ви намеря. Най общо взето терариум можете да закупите в почти всеки зоомагазин или да поръчате с определени размери. Не забравяйте лампата - тя не трябва да е над водата, а над пясъчника, където костенурчето си почива. Не ви препоръчвам да пълните водата с камъни - значи моято костенурка ги обръща и така успя да счупи терариума и направи наводнение. За водорасли или други неща ако искате да засадите - също, пасе ги и ги скубе. Не и слагайте изкуствени растения - мисли ги за истински и ги яде също и може да и стане нещо. Не я дръжте постоянон в вода - не е хубаво, хваща рахит и и се изкривяват крачката. Моят костетур го пускам на слънце на терасата - обича да се припича на слънце, но бяга много бързо и като се крие, само котката ми може да го намери къде е - усмивка, сериозно - навира се къде ли не и си стои там. Яде всичко или почти всичко ... ако имате още въпроси, каквото мога ще ви отговоря.

#5 Потребителят е офлайн   Demon_dog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 August 2004 - 06:20 PM

Цитат

Водната костенурка, която сте хванали не е много претенциозно животно. Трябва да и осигурите широк терариум - да може спокойно да плува и да има къде да излиза да си почива. Ако ви трябват по подробни планове, ще ви намеря. Най общо взето терариум можете да закупите в почти всеки зоомагазин или да поръчате с определени размери. Не забравяйте лампата - тя не трябва да е над водата, а над пясъчника, където костенурчето си почива. Не ви препоръчвам да пълните водата с камъни - значи моято костенурка ги обръща и така успя да счупи терариума и направи наводнение. За водорасли или други неща ако искате да засадите - също, пасе ги и ги скубе. Не и слагайте изкуствени растения - мисли ги за истински и ги яде също и може да и стане нещо. Не я дръжте постоянон в вода - не е хубаво, хваща рахит и и се изкривяват крачката. Моят костетур го пускам на слънце на терасата - обича да се припича на слънце, но бяга много бързо и като се крие, само котката ми може да го намери къде е - усмивка, сериозно - навира се къде ли не и си стои там. Яде всичко или почти всичко ... ако имате още въпроси, каквото мога ще ви отговоря.

Много си полезен.;)

#6 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2004 - 12:46 PM

Това ме подсеща за Пешо:-)
Като бях по-малка-около 6г. на улицата намерих водна костенурка(кой идиот ще пусне водна костенурка на софийска улица???)Бях с колело и мислех,че това е камък и щях да мина през него нарочно-пък то взе,че мръдна!!!Пуснахме я в езерото с патиците в Южния парк.Горкия Пешо така се стресира от пътуването ,че като го извадих от торбата се изпика :-D
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#7 Потребителят е офлайн   ro6ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2004 - 12:55 PM

И аз като бях малко си имах костенурка - сухоземна, но един ден я бахме оставили да се разхожда по тревичката на вилата и тя взе,че избяга или се скри така,че никой не можа да я намери...Беше ми много мъчно , но за нея сигурно е било много по-добре да си живее в гората ,отколкото на терасата в апартамента...
Не можах обаче да разбера мъж ли беше или жена. По какво се различават мъжките от женските костенурки?

#8 Потребителят е офлайн   Sarav4eto Икона

Публикувано: 06 September 2004 - 11:46 PM

Цитат

Zdraveite!Minalata sedmica,kogato biahme na ribolov,hvanahme vodna kostenurka i rehsihme da ia gledame v kushti.Kakto mojete da se dosetite niamame niakkva predstava kak se gleda ,kakvo iade/osven che kluvna na bial chervei/ i vuobshte vsichko neobhodimo za neinoto otglejdane.Shte sum Vi mnogo blagodarna ako mi dadete takava polezna informacia.Blagodaria vi!

Po-dobre q pusnete kadeto ste q namerili, za6toto tova e zastra6en vid (kato vseki v BG de) i edno, 4e e protivozakonno da q otglejdate, vtoro, 4e taka vredite na samoto jivotno i vida mu!

#9 Потребителят е офлайн   desy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2004 - 02:30 PM

Ne znam dali e zastrashen vid i dali e protivozakonno da ia gledame,no tia veche e na svoboda.I ne za drugo.a zashtoto jivotincheto iavno se mucheshe!Taka,che niama poveche da pisha tuk!:)

#10 Потребителят е офлайн   Vess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2004 - 03:48 PM

мога да дам малко инфо за червенобузите костенурки. отглеждах няколко, обаче когато станаха с размера на обувка 36-ти номер не можах да издържа и ги махнах. всъщност дадох ги на един ресторант с изкуствено езеро (в кв.Дружба е) и вече трета година живеят на открито цяла зима и май им е добре.
мъжките костенурки са по-дребни от женските, черупката им е с по-остър ръб в горната си част. На мъжките ноктите на предните крака са наистина големи и опашката им е по-дебела в основата си. обаче не съм опитвала да ги развъждам и незнам как става.
последно ги хранех с живи рибки. много беше готино докато се гонеха във водата:) спокойно могат да ядът и месо на малки хапки, обаче с рибки е наистина забавно да се хранят. в рибарските магазини ги продават като стръв.

#11 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2004 - 08:00 PM

Аз мойта Лизи(която май е момче) реших да я дам на зоопарка-там червенобузите са с хиляди.Просто вече не се грижа толкова добре за нея иначе преди я водех на село и я пусках във водата(няколко пъри щях да я изгубя :-)
Там тя/той много се кефеше и ядеше попови лажички и малки рибки.Вече е много голяма и не мога да се грижа добре за нея.В зоопарка поне ще е по-свободна.
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2004 - 04:54 PM

И аз мисля да занеса моята там. Разбрах, че се отоплява зимата и ще си е доста по добре, отколкото в терариума. Стана доста голям и му трябва нов, а и се чудя къде да го сложа. И си мисля, че ще е по добре при стадото, те без това са си стадни животини и обичат да са си много.

#13 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2004 - 08:17 PM

Az utre 6te q zanesa Lizi v zooparka.Tam naistina 6te j e po-dobre otkolkoto w malkiq i akwarium.Oswen towa tolkowa miri6e,4e wseki den trqbwa da q miq i pak miri6e!!!
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2004 - 04:31 PM

Ако я занесеш, кажи къде и как. Казаха ми зоопарка, но не зная къде точно ... пък и да си призная, отдавна не съм ходил там. Относно аквариума - сменям вода през три дни. Обаче си счупи нагревателя чудовището, така че или ще и трябва нов за зимата или в зоопарка.

#15 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2004 - 10:22 AM

Ой,не ходи там!
Още на касата попитах какво да я правя Лизи и жената ми каза,че отдавна вече не позволявали,защото почти всеки ден някой идвал там да си остваи костенурката и те като ги пуснели в езерото с патиците нурките изяждали малките патета!!
Иначе в Зоопарка не ходи-голяма трагедия е.Знам че сравнявам с парк ,който показват по Анимал планет ама там ги разнообразяват животните с най-елементарни неща.Например пускат топка при слоновете,парче кожа при маймуните и освен,че животните се кефат и на посетителите им е интересно да ги гледат.На трвопасните не им толкова пука ,но тигрите ,пумите, пантрите и лъвовете УМИРАТ от скука.Всичките са осиновени ,а не виждам промяна в състоянието им.Да не говорим за езерата на мечките-покрити с блатна леща,а в терариума ,където са вътрешните клетки на лъвовете и тигрите как смърдиии.Нямам думи!!!Повече няма да ходя в Зоопарка!!!
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   Vess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2004 - 11:25 AM

ако искате ги занесете в пицарията в дружба, където аз дадох мойте. предполагам че няма да откажат, вече имат 6-7 броя. там се грижат доста добре за езерцето, има си водопадче (обаче костенурките не ги пускат там, защото бягат през тревата на улицата) и от онези огромни риби, които приличат на златни, обаче само на цвят и са с големината на ... скумрия, например :) само през зимата мислех че ще имат проблем, обаче вече втора или трета година живеят и май не им е проблем.

#17 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2004 - 07:59 PM

До колко години може да живее домашна костенурка?
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2004 - 08:07 PM

До 30 години може да доживее червенобузата костенурка.
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2004 - 06:57 PM

Е,изобщо не е малко:)
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   atichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2004 - 08:39 PM

imam si az otskoro ku4e i samo za nego govoria i se osuznah oba4e 4e ne obrushtam vnimanie na kostenur4eto si -koeto hi4 ne e malko 5 godini ! ima li tuk i niakoi drug s kostenurka-moita e 4ervenobuzesta ! pishete !!

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни