Dog.bg Форуми : Къде държите своето куче?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Къде държите своето куче?

#161 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 December 2008 - 09:04 PM

сега гледам куче в къщи, но сам имала и на двора. В къщи е по трудно смисъл пишка,ака,ръфа и т.н. но ако питаш мен гледай си го вътре.А аз като отивам на училище го затварям в детската и после като се върна си го отварям да щъка по другите стаи.

#162 Потребителят е офлайн   ivailo999 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 06:56 PM

аз моето го дьржа в клетка от 30 кв. метра я кьщичка вьтре естествено. Всеки ден почиствам с вода а през ден и с препарати :rc_036:

#163 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 25 April 2009 - 08:00 PM

моето е навсякъде-по легла,дивани,килими,сърца,умове...за какво ти е куче ако не можеш да му се радваш?пфф,на терасата-то по-добре да си вземеш рибка в аквариум...
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#164 Потребителят е офлайн   xelena87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2009 - 01:09 AM

Според мен създателя на темата е на не повече от 10-12 години и говори пълни глупости.Аз изчетох целия подфорум,защото ми беше интересно да разбера кой къде гледа кучето си и останах изумена от различните версии които ни представи той относно въпросното куче на терасата.Като имаме в предвид и хилядите правописни грешки и начина на изразяване съм почти убедена че е хлапе.
Та да преминам на въпроса-моето куче от мига в който сме го взели до сега има пълен достъп навсякъде по всяко време.(Забранени са банята и качването на масата).Чистенето не е кой знае какъв проблем,щом обичаш кучето си.Имам кокер който пуска адски много косми,носи сухи листа след всяко излизане по козинката си,след всяко пиенена вода капят капки след нея,цяло лято рови в саксиите ми ,спи на леглото ни,под чаршафите.И почистването на всичко това отнема по 30 минути дневно.(Една прахосмукачка и парцал чистят из основи всичко,пералнята пере чаршафите ни).Мисълта ми е че няма нищо непосилно.Има хора които от свободия си взимат куче а после го измъчват гледайки го по странен начин на странни места вярвайки че "Така му е добре!Да не става лигльо!Кучето е куче,а не играчка да се лигави!"Направо съм изумена.
Нима ние не цапаме в къщи?Ами децата???И тях ли да затворим на терасата?Защото и те цапат.
Сега да обобщя накратко че се увлякох-Кучето е наи -добрия приятел на човека.То е живо същество и също като нас мисли,чувства изживява емоции.То живее за да носи радост на стопанина си,да се обичат взаимно.Има нужда от постоянно внимание.Ако не сте сигурни че сте готови да отделяте време за чистене,да давате цялата си любов и внимание НЕ СИ ВЗИМАЙТЕ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ!!!
И забравих нещо.С предварително извинение,не целя да се заяждам,но гледката която Анелия е показала е шокираща. До колкото разбирам там са помагали и котки и кучета.Не разбирам след като сте се наели да гледате различни животни и знаете че котките имат достъп и до високи места и шкафове от къде се взеха всички тия пликове и хартии?Явно че са имали достъп до тях че да ги разнесат така.Прибирайте това което би могло да стане а парчета,така ще улесните и себе си.
User's Signature

[/img]Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   Детелина 74 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология,офроуд,туризъм.

Публикувано: 26 April 2009 - 05:43 PM

Показване на мнениетоDakel4y, в Apr 25 2009, 09:00 PM, написа:

моето е навсякъде-по легла,дивани,килими,сърца,умове...за какво ти е куче ако не можеш да му се радваш?пфф,на терасата-то по-добре да си вземеш рибка в аквариум...

И нашето навсякъде си стои,нали за това си го имаме,да е сред нас.
User's Signature

Кръвна група А1 (-)

#166 Потребителят е офлайн   sladka69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 03:27 AM

:ob_173:

#167 Потребителят е офлайн   sladka69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 03:29 AM

Здравейте съгласна съм с xelena87 и много други които са писали по темата против отглеждането на куче на терасата.Аз моя Чочо от както го имам (вече почти година) си го държа в апартамента.Като реших да си взема куче и то от тази порода знаех какви грижи изисква,относно чистенето след него.Косми,капки от вода,трохи и др.Но толкова много го обичам че немога да го затворя на терасата,която е 2-3 метра.Как може да има хора които решават да гледат куче по този начин.Ако това може да се нарече гледане.В другия апартамент до нас си взеха една болонка.Тя милата е много красива.Но я държат на терасата по цял ден, а тя скимки и лае.Сигурно иска внимание.Не мога да приема това.А да не ви казвам че тази тераса като я напече слънцето от сутрин чак до вечер.Представяте си за каква жега става въпрос.Нямам нищо против ако живеех в къща да държа кучето си на двора,но не вързано.Да има засят райграс където да бяга по цял ден и вечер да си го вземам вътре при мен.Със сигурност щеше да му е по удобно от апартамент 65кв. , но такъв е живота че нямам къща с двор.Радвам се обаче ,че не гледам кучето си като много други хора които това правят(да ги затварят на терасата).Дори като съм на работа по цял ден навсякъде е отворено,за да може Чочо да обикаля и да не е затворен в прстранство 2-2.Приела съм всички грижи за него и дори да трябва цял ден да чистя след него никога няма да го затрия на терасата!!! За мен той не е просто куче а член на моето семейство.Понеже още нямам деца той е моето малко бебче.И го гледам като такъв :ha_081:

#168 Потребителят е офлайн   ivailo999 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 May 2009 - 12:07 AM

Ами дори и на 12 да е. Някьде вьв форума да пеше забранено писането за лица под 12? Аз сьм на 16. Значи ли, че немога да давам своето мнение? Тук сьм за да науча нови неща , както да помогна и аз с каквото мога. :rc_036:

#169 Потребителят е офлайн   maya_mai4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 02 May 2009 - 08:10 PM

моите кучета живеят в къщи клетки дворове зависи за кое става въпрос
имам овчарки аз
едната живее в къщи
другата на двора
и другите са в другия двор
User's Signature

I feel it in my fingers, I feel it in my toes. The love is all around me...

#170 Потребителят е офлайн   xelena87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2009 - 03:42 PM

Оффф ivailo999 що се хващаш като удавник за сламка точно в изречението което е най извън темата.Пускай си колкото си искаш теми,и ако са същите като тази успех!Ако ти се сравняваш с този който е пуснал темата ОК.А и мисля че от 16 до 12 има разлика.
User's Signature

[/img]Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   mirche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2009 - 10:57 AM

Моето куче живее вкъщи.Спи до мен в леглото на възглавницата ,под одеалцето и се гушкаме.Единственият проблем е че го къпем много често,защото понякога като се разлигави се въргаля в тревата.А за капките от вода и трохи..нормално е аз му оставям купичките в кухнята на плочките...и винаги можеш да сложиш един вестник от долу и да го изхвърляш.По големият проблем са лигите особенно лятото но си зависи от породата куче.Моят е мн лигав но се свиква.Лятото когато го разхождам излизам с две пакетчета кърпички-мокри и сухи задължително.

#172 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 04 May 2009 - 12:34 PM

Мойта кучица я гледаме в апартамента.
Сега си сменя козинката и цели кичури падат от нея докато ходи вкъщи или просто си лежи... Проблема се решава с 3 метения на ден, 2 минавания с препарат на целия апартамент и 2 пъти решене на ден докато сме на вън на големите разходки.
Райа има правото да ходи из целия апартамент. На терасата сме и направили шкаф- къща, но НЕ я затваряме там. Вратата стои отворена и тя си излиза когато иска и клюкарства :me_065: . Има забрана да се качва по мебели и я спазва без изключения!

#173 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2009 - 01:35 PM

Здравейте, моето куче е САО на 1,5 мес. Взехме я през януари 2008г. и беше на 40 дни. Докато стана на 3 мес. спеше в топъл гараж /живея в къща/ с всичко необходимо. Понеже сме голямо семейство непрекъснато имаше човек с нея да не е самичка. Като се сложи и последната ваксина започнахме да я извеждаме и в двора /ок. 1 декар/. След 3-тия месец й направихме просторна клетка /ок.15 кв.м./ в която предимно спи през нощта и през деня прекарва не повече от 2-3 часа /пак спи следобед/ през другото време тича и прави бели в двора, пръскаме се с маркуча /лятото- обожава го/, има безброй занимания, играчки и приспособления из целия двор. Естествено винаги има човек с нея в двора, не сме я оставяли сама. През зимата обожава да се въргаля с снежните преспи и с нетърпение чака да завали сняг и да стане студено /има доста дебела козина и студа изобщо не я притеснява/. През уикенда се разхождаме с каишка първо се товариме в колата /много обича да пътува в багажника на хеджбека/ и отиваме в някой парк и там само на каишка /не смея да я пускам защото е голяма и много се радва като види малки деца и иска да ги целува, а майките им изпадат в ужас, че този дзвер ще им изяде отрочето/. От време на време я водя на някоя по-безлюдна поляна да се натича на воля. Въпреки, че кучо не стъпва в къщата ние пак си разнасяме косми по дрехите, така че от това няма спасение независимо къде държиш куча. Сега очаквам всички почитатели на отглеждане на кучета в собственото им легло да ме оплюят, как така кучо не спи с мен и не ме буди сутрин с влажна муцуна опряна в лицето ми, и как го измъчвам и тероризирам като го гледам на двора и прекарва определено време в удобна и оборудвана клетка. Ами на тези хора ще кажа следното това не значи, че не си обичам кучето и не се грижа добре за него, напротив куча се гледа с качествена храна, витамини, добавки, води се редовно на вет, има двор за игра с доста растителност и играчки, обградена е с хора. И мисля, че е много по щастлива, от колкото някои кучета, които са оставяни по цял ден сами в задушните панелки /дори и на дивана пред телевизора/ докато стопаните им са на работа и които се задоволяват с 2 разходки дневно по 1 час в кварталната градинка.
Малко дълго стана, но се издразних от някои коментари, че гледането на куче в двора е равносилно на жестокост към животното. За мен е по-жестоко да се гледа в апартамента и да седи по 8 часа самичко докато вие сте на работа. Особено за едрите породи. И особено за тясните панелки. А изказването, че като е в двора видиш ли прекарвам малко време с него много ме развесели. Да аз не седя с кучо в скута да гледам телевизия на дивана. Вместо това дърпаме въже или играем с топка на двора. А сега кажете, кое е по-полезно за кучето, не за вас. Щото не знам кучетата да са телемани по природа. Хайде със здраве и моля не дейте да сеете коментари от рода "това е жестоко" или "за какво си взимате куче, като няма да ви спи на възглавницата, значи не го обичате", щото ставате смешни.
Много поздрави от моето семейство и "изтормозеното ми куче, което живее на двора" :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 14 May 2009 - 08:26 PM

Странно защо така се нахвърляте на хората....има разлика между куче в двор и куче в двор-вие явно се грижите прекрасно за кучето,въпреки че е на двора.Но има и кучета,за които като се каже ,,то живее на двора,, се има в предвид,че кучето е вързано и ще е вързано цял живот и че колибката му представлява един варел пълен със слама а за храна-надробен хляб.Ветеринарни грижи се полагат когато положението е много тежко.Има и такива хора,но те,надявам се,не са участници във форума.Освен това-не всички живеем в къща с огромен двор или имаме възможност да осигурим на кучето си 24 часа присъствие.Но всички се грижим за любимците си възможно най-добре и правим за тях само най-полезното и хубавото.Така че моля-не се нахвърляйте така.

Поздрави! :ba_025: :ae_085:
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#175 Потребителят е офлайн   maria_iv76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2009 - 08:54 PM

Ами да напиша и моето мнение по темата!Има ли значение дали кучето е в двор или в апартамент?Според мен не!!!Аз живея в къща с двор и преди 15 дни си взех куче!То беше гледано в двор,обаче в заградено пространство 2/3 метра?Няма да описвам в какво състояние беше,описвала съм го в друга тема!Та сега кучето е при нас на етажа и нямам никакво намерение да живее в двора!Къде се чувства по добре си личи,той и при оставена отворена врата не излиза на вън сам!Никога не са му изграждани хигенни навици,но от както е при нас не е правил бели и на терасата даже!Дали кучетата са тъпи :smile: ?И къде му е по-добре на кучо-на двор заграден в тясно пространство или в апартамент в които са отворени всички врати?Естествено има и минимум 2 разходки за деня!Само за сравнение да допълня,че имам комшии с немска овчарка,която живее в голям двор с цудесна къщичка и се радва на всички необходими ветеринарни услуги и на любовта на стопаните си!Според мен и тя е щастлива,а и изглежда така!Ще се повторя с някои от горните мнения,но кучето е щастливо там където намира любов,внимание и грижи...и има нужда от пространство по-голямо от тераса!!!

#176 Потребителят е офлайн   sladka69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2009 - 04:05 AM

Искам да кажа на evridika че няма за какво да се притеснява от коментарите ,че гледа кучето си на двора.Ако имах къща с двор щях да постъпя както е направила тя.За да се чувства добре едно куче не трябва непременно да е вътре при стопаните си и за да е щастливо.evridika ти си осигурила всичко необходимо за да е щастливо едно куче.Дом,любов и много място за игра.За какво ли друго "мечтаят" милите животинки.Най важното е да отглеждаш кучето с много любов и внимание,и то ще ти е благодарно цял живот(от моя скомен опит в отглеждането,който започна преди 9м.)Аз отглеждам моя кучо в апартамент,както съм писала вече,но имам огромно желание да си купя една къщичка която задължителни да има двор за Чочо,където да играе на воля.Дано някой ден го постигна.Просто виждам радостта в очите му като си отидем на село и прекарва по цял ден на двора в игри.Чувства се някак си свободен.Е не всеки има възможност да осигури на кучето си място за живеене като двор,но важното е да го отлгеждате с много любов.То ще ви се отблагодари многократно.Няма нищо по хубаво от това.А отделен въпрос е че кучета от едрите породи изобщо не могат да се отглеждат в апарамент.И жалко за такива стопани които причиняват такова неудобство за своите любимци.Не искам да обиждам никого.Целувки на всички кучовци :va_010: :va_010:

#177 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2009 - 04:40 PM

Моя фъстък спи в моята стая и когато ме няма стой там, иначе в другото време е...където съм и аз, ходи постоянно по мен. иначе по дивани и легла не му е позволено да се катери. а иначе за двор е по-удобно, ако кучето е голямо...
User's Signature

Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   FanTaSm!c Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2009 - 05:18 PM

Моето куче го гледам на двора. Има си къщичка и всичко останало :smile:
User's Signature

~

#179 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:трудна работа е това поле...остави!

Икона за мнението  Публикувано: 31 May 2009 - 09:39 PM

Ехааааа, клетки, тераси, дворове...Аз моя буболин, съм му направил легло, което стои в кухнята там температурата е най-приемлива за него и има нужното спокойно место на което може да си се крие ако иска, но си цъка из целия апартамент.Мога да се съглася само и единствено за двор, НО ако кучето има свободен достъп до топло помещение в къщата.
А и ако наистина обичате кучето си значи, че му се радвате...Как ще му се радвате, ако не е около Вас?Значи кучето се гледа като дете :r_181: ! На близо да ти е под око, хем да не прави бели, хем да си го мачкаш :wub: ...

!!!НАЛИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ КУЧЕТАТА СА СОЦИАЛНИ СЪЩЕСТВА, НЕ ВЪРВИ ДА ГИ ВЪРЗВАТЕ!!!
User's Signature

Не е страшно, че понякога грешим!
Страшно е когато повтаряме грешките си!

#180 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2009 - 04:37 PM

Хм, естествено, че е по - добре да си гледаш кучето вкъщи, но бъдете малко по - толерантни. Аз имам кокер, не ми е проблем да си го гледам в апартамента, но надали бих напъхала в него дог, примерно. Или хъски. Ако разполагаш с огромен двор и гледаш голяма порода куче, не разбирам какъв е проблемът да го гледаш на двора, щом можеш да му осигуриш добри условия за живеене там.

Авичка също е почти непрекъснато на двора, когато е при родителите ми, прибират я вечер и сутринта, преди да тръгнат на работа я пускат отново, което значи, че от седем сутринта, до девет - десет вечерта си е на двора. Живеем в един двор с баба ми и дядо и в съседство с леля, та по този начин не е самичка по цял ден, както би била, ако я затваряха вкъщи, докато са на работа.

През по - голямата част си е с мен в София, живеем в Апартамент на центъра и е ясно, че няма къде да я гледаме другаде. И ние си имаме тераса, но това вече е абсолютно прекалено. Една наша съседка гледа доста едро безпородно куче на терасата си, която е два метра на метър. Кучето е супер озлобено, лае всяка животинка, което минава по улицата, понякога и хора. И тия хора сигурно се чудят защо точно на тях се е случило лошо куче. Еми и теб да те напъхат да живееш в кашона, в който ти пристигна телевизора, и ти ще се озлобиш...
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема