Къде държите своето куче?
Публикувано: 19 December 2008 - 09:04 PM
Публикувано: 25 April 2009 - 08:00 PM
Публикувано: 26 April 2009 - 01:09 AM
Та да преминам на въпроса-моето куче от мига в който сме го взели до сега има пълен достъп навсякъде по всяко време.(Забранени са банята и качването на масата).Чистенето не е кой знае какъв проблем,щом обичаш кучето си.Имам кокер който пуска адски много косми,носи сухи листа след всяко излизане по козинката си,след всяко пиенена вода капят капки след нея,цяло лято рови в саксиите ми ,спи на леглото ни,под чаршафите.И почистването на всичко това отнема по 30 минути дневно.(Една прахосмукачка и парцал чистят из основи всичко,пералнята пере чаршафите ни).Мисълта ми е че няма нищо непосилно.Има хора които от свободия си взимат куче а после го измъчват гледайки го по странен начин на странни места вярвайки че "Така му е добре!Да не става лигльо!Кучето е куче,а не играчка да се лигави!"Направо съм изумена.
Нима ние не цапаме в къщи?Ами децата???И тях ли да затворим на терасата?Защото и те цапат.
Сега да обобщя накратко че се увлякох-Кучето е наи -добрия приятел на човека.То е живо същество и също като нас мисли,чувства изживява емоции.То живее за да носи радост на стопанина си,да се обичат взаимно.Има нужда от постоянно внимание.Ако не сте сигурни че сте готови да отделяте време за чистене,да давате цялата си любов и внимание НЕ СИ ВЗИМАЙТЕ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ!!!
И забравих нещо.С предварително извинение,не целя да се заяждам,но гледката която Анелия е показала е шокираща. До колкото разбирам там са помагали и котки и кучета.Не разбирам след като сте се наели да гледате различни животни и знаете че котките имат достъп и до високи места и шкафове от къде се взеха всички тия пликове и хартии?Явно че са имали достъп до тях че да ги разнесат така.Прибирайте това което би могло да стане а парчета,така ще улесните и себе си.
Публикувано: 26 April 2009 - 05:43 PM
Dakel4y, в Apr 25 2009, 09:00 PM, написа:
И нашето навсякъде си стои,нали за това си го имаме,да е сред нас.

Кръвна група А1 (-)
Публикувано: 29 April 2009 - 03:29 AM

Публикувано: 03 May 2009 - 03:42 PM
Публикувано: 04 May 2009 - 10:57 AM
Публикувано: 04 May 2009 - 12:34 PM
Сега си сменя козинката и цели кичури падат от нея докато ходи вкъщи или просто си лежи... Проблема се решава с 3 метения на ден, 2 минавания с препарат на целия апартамент и 2 пъти решене на ден докато сме на вън на големите разходки.
Райа има правото да ходи из целия апартамент. На терасата сме и направили шкаф- къща, но НЕ я затваряме там. Вратата стои отворена и тя си излиза когато иска и клюкарства

Публикувано: 14 May 2009 - 01:35 PM
Малко дълго стана, но се издразних от някои коментари, че гледането на куче в двора е равносилно на жестокост към животното. За мен е по-жестоко да се гледа в апартамента и да седи по 8 часа самичко докато вие сте на работа. Особено за едрите породи. И особено за тясните панелки. А изказването, че като е в двора видиш ли прекарвам малко време с него много ме развесели. Да аз не седя с кучо в скута да гледам телевизия на дивана. Вместо това дърпаме въже или играем с топка на двора. А сега кажете, кое е по-полезно за кучето, не за вас. Щото не знам кучетата да са телемани по природа. Хайде със здраве и моля не дейте да сеете коментари от рода "това е жестоко" или "за какво си взимате куче, като няма да ви спи на възглавницата, значи не го обичате", щото ставате смешни.
Много поздрави от моето семейство и "изтормозеното ми куче, което живее на двора"

Публикувано: 14 May 2009 - 08:26 PM
Поздрави!

Публикувано: 14 May 2009 - 08:54 PM

Публикувано: 15 May 2009 - 04:05 AM

Публикувано: 31 May 2009 - 09:39 PM
А и ако наистина обичате кучето си значи, че му се радвате...Как ще му се радвате, ако не е около Вас?Значи кучето се гледа като дете

!!!НАЛИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ КУЧЕТАТА СА СОЦИАЛНИ СЪЩЕСТВА, НЕ ВЪРВИ ДА ГИ ВЪРЗВАТЕ!!!

Не е страшно, че понякога грешим!
Страшно е когато повтаряме грешките си!
Публикувано: 01 June 2009 - 04:37 PM
Авичка също е почти непрекъснато на двора, когато е при родителите ми, прибират я вечер и сутринта, преди да тръгнат на работа я пускат отново, което значи, че от седем сутринта, до девет - десет вечерта си е на двора. Живеем в един двор с баба ми и дядо и в съседство с леля, та по този начин не е самичка по цял ден, както би била, ако я затваряха вкъщи, докато са на работа.
През по - голямата част си е с мен в София, живеем в Апартамент на центъра и е ясно, че няма къде да я гледаме другаде. И ние си имаме тераса, но това вече е абсолютно прекалено. Една наша съседка гледа доста едро безпородно куче на терасата си, която е два метра на метър. Кучето е супер озлобено, лае всяка животинка, което минава по улицата, понякога и хора. И тия хора сигурно се чудят защо точно на тях се е случило лошо куче. Еми и теб да те напъхат да живееш в кашона, в който ти пристигна телевизора, и ти ще се озлобиш...