Dog.bg Форуми : Ваксина против гъбички

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ваксина против гъбички

#21 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 January 2007 - 05:15 PM

yani4ka, ще ти отговоря на лични :)
По въпроса за здравословното състояние на Виктор - между 2та и 3та ваксина изглеждаше много добре. Сега, една седмица след 3тата някои от петната пак започват да се появяват....
Освен това много често му излизат разни пъпчици по муцунката и коремчето, след 2 седмици пак ще го заведа на контролен преглед.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 January 2007 - 11:41 PM

Да благодаря за отговора.Ако и живееш някъде наоколо може да съм те виждала макар че не помня бял бултериер.И аз си водех кучето преди при него ама сега вече съм при друг ветеринарен доктор.И ми е много интересно също как го определяш като най-добрия.При всички вет доктори в Бс ли си ходил?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#23 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2007 - 11:33 AM

Не, но това е трето куче, което водя при него и засега съм доволна.
Ти защо се отказа от този кабинет и къде водиш своето?
Аз живея в Слънчев бряг, в Бургас съм само в почивните дни b)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 January 2007 - 12:30 PM

В такъв случай не е правилно да казваш кой е най-добрия.Ти не знаеш как работят другите.Аз сега си водя кучето във ветеринарно-медецинска клиника МобиВет:Д-р Г. Митев и Д-р Г. Славова.Не го водя при другия по стечение на обстоятелствата,макар че ми е блозо до нас.Причина е главно че работя в споменатата клиника.Ако някой го интересува нещо повече за клиниката ще му отоговоря с удоволствие.
User's Signature

#25 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2007 - 03:31 PM

Чак сега разбирам, че целта на цялото това питане и отговаряне е с РЕКЛАМНА ЦЕЛ cl)
Мерси, но за сега ще си остана при моя си ветеринар, казвам че е добър, защото ми беше препоръчан отдавна (преди 7 години) за рязане на уши на доберман, после водих стаф, болонка и сега бултериер и винаги съм била доволна от него, досега се е справял, дава съвети по телефона, обяснява всичко, цените му са добри, както и отношението - е за какво ми е тогава да знам как работят другите ????!!!!???
Знам как работят в два кабинета (няма да споменавам имена), в единия цените са двойни, че и тройни, а в другия пред името на вета дори не пише "Д-р"....
Ти и сама казваш, че ВЕЧЕ не го водиш там и то не защото не си била доволна, а защото работиш в споменатата клиника....ц-ц-ц!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 January 2007 - 08:20 PM

Нещо май не можа да ме разбереш.Не е с рекламна цел цялата работа.Ти сама ме попита къде го водя сега,иначе нямах намерение да споменавам.И да вярно не съм казала че не съм доволна от него,но и не помня да съм те карала да си сменяш ветеринара.Аз като си водих кучето при него също ми обръщаше голямо внимание и ми казваше всичко.Просто исках да ти кажа че не е правилно да казваш че е най-добрия.Надявам се че ме разбираш 1super В случая водим ненужен спор.Най-важното е кучетата ни да са добре.Поздрави и дано не останеш негативно настроена;)
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 09:26 AM

Пействам поста си от тук:същият проблем с Дого Аржентино

QUOTE (Jaguar @ Apr 18 2007, 12:55 AM)
Тези екземи се получават от възпаление на фоликула на косъма.Питайте някои ветиринар за такав вид антибиотик. Сещам се,че беше евтин и български.

Имам бултериер на 8,5 месеца и имаме същите петна. Преди няколко месеца започнахме лечение - 3 дози ваксина Поливак и антибиотици - Baytril. Личните ми впечатления са, че петната преминаха от антибиотика, не от ваксината. Последва пауза от няколко месеца (тук-таме се появяваха и сами изчезваха) и сега пак сме с петна. Струва ми се безсмислено да започвам пак лечение, което така или иначе е с краткотраен ефект. Напълно е възможно честото къпане да "отприщва" петната, но бяло куче, което ти спи в леглото няма начин да не се къпе на 1-2 седмици.
Да не споменавам пък че след вечеря с пилешки фенери, кучето стана цялото на изпъкнали пъпки колкото 50ст. Кожата му стана релефна, на бабунки. След 3 инжекции всичко спадна.
Интересно защо след като всички ветеринари казват - ами да, доготата и белите бултериери имат кожни проблеми, алергии, светлата кожа е изключително чувствителна, в крайна сметка дори не могат да поставят точна диагноза за естеството на тези "петна" - в дебелата "книга за кучето", която имам в къщи нито една от описаните кожни болести не прилича на нашите петна. Моят вет ми каза, че имал пациент - англ.булдог с подобни проблеми - след дългогодишни опити за лечение при най-различни специалисти, клиники, вет.институти и т.н. хората просто се отказали - нищо не давало дълготраен резултат.
Попитах и за антиалергенни храни - можело да пробваме, но не се знае с какъв резултат. Досега смяната на храните не оказва влияние на петната, добавките за козина (рибено масло и "Петнил") също - да, козинката се удължи и заглади, но "оранжевият ефект" в основата на косъма си остава.
Ако някой може да помогне и е заинтересован, може да погледне тук
темата
Освен това съм напълно убедена, че петната нямат нищо общо с гъбите - ако беше гъба, досега козината трябваше да е опадала и да има голи места, а това не се случва. Основният проблем е че ветовете не знаят какво точно е това чудо, опитват едно лечение, ако нищо не става опитват друго, и така до безкрай....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни