Бирена мая за кучета
Публикувано: 15 December 2006 - 06:04 PM
Искам да помоля за информация относно бирената мая за кучетата. При хората знам, че се използва за пречистване на организма, за укрепване на имунната система, за регулиране на теглото (в смисъл да не пада под нормалните стойности). Но незнам дали са същите действия и при кучетата. Аз имам голдънче на два месеца, женско. r)
Много благодаря предварително!
Публикувано: 16 December 2006 - 09:36 AM
Публикувано: 16 December 2006 - 10:07 AM
Много Ви благодаря!
Публикувано: 16 December 2006 - 11:51 AM
Полезна е в дългосрочен план, т.е. като се дава продължително време, в зависимост от килограмите на кучето и съответната доза - за деца, юноши, възрастни... по-интензивна терапия или по-малки дози...
Накратко, бирената мая на хапчета е комплекс разнообразни витамини и е с висока протеинова "стойност" (ако не греша - над 45%). Поради което е добре да се дава на заслабнали деца, кучета, котета и т.н. както за подсилване на имунитета, така и за отваряне на апетита - ще подкрепи организма, това е вярно. Но няма да го... излекува от нещо b)
Аз лично обичам да давам есенно-зимния период и забелязвам добри резултати - и върху имунитет и самочувствие, и върху космената покривка. Заедно с пчелния прашец, това ми е любим "препарат" от натуралните.

Публикувано: 16 December 2006 - 03:24 PM
Публикувано: 16 December 2006 - 05:33 PM
Публикувано: 16 December 2006 - 06:02 PM
Публикувано: 16 December 2006 - 07:20 PM
Цитат
Това е нормална реакция на организма - когато човек или животно са неразположени/болни, те не се хранят добре, или изобщо спират да ядат.
За кучета има прахчета и хапчета против диария (много зависи каква е причината, може да са чревни паразити, или нещо друго), но лечението трябва да ви се предпише от венеринар, и то спед преглед и диагноза.
Оправят ли се стомаха и червата, апетитът ще се възвърне сам b)

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 16 December 2006 - 07:35 PM
Публикувано: 18 December 2006 - 12:22 PM
Не знам какво е естеството на разстройството, може да е от много неща, но най-често от вътрешни паразити или течна храна. Не й давайте много мляко, от него се подрискват, а също така и от много рядка/течна храна. Ако е от последното, може да се "запече" с малко сварен ориз и водата, в която се е варил. Пробвала съм го и помага.
Пожелавам ви скорошно оздравяване!