Американски булдог
Публикувано: 26 December 2006 - 01:22 PM
по снимка е трудно да се определи какво е кучето
амбула има две основни линии - тази на Джонсън а другата май беше Скот
работили са заедно но по някое време са се разделили
първият тип кучета са едри, мощни с голяма глава и се приближават до булмастифа примерно по визия
а другия тип са по-близо до пита
нямат строго определен стандарт - от 30 до 60 кила са
опашката може и да е рязана, може и да не е , ушите също
Публикувано: 27 December 2006 - 11:22 AM
Иначе кучето не е трудно за гледане, няма проблем за хранене и т.н. но са МНОГО СВОЕНРАВНИ. Може би защото го сравнявам с ротвайлера, който беше много послушен, или не знам но просто като си наумят нещо и трябва да стане r) . Имам още снимки ако искате ще кача. Квото ви интересува питайте - квото знам ше казвам r) .
До скоро

All I ever wanted[br]All I ever needed[br]Is here in my arms[br]Words are very unnecessary[br]They can only do harm
Публикувано: 27 December 2006 - 11:37 AM
САЩ;
признат от UKC;
вис. холка: мъжки 56 - 69 см; женски 51 - 64 см.
тегло: мъжки 34 - 57 кг; женски 27 - 45 кг
Екстериор: Американският булдог е мощно, атлетично, тежко,
средно по размер куче. Главата му е четвъртита. Черепът е голям и квадратен. Горната му част е плоска, покрита със здрави мускули; между очите има характерна бразда. Муцуната е също квадратна и четвъртита. Захапката е леко издадена напред. Зъбите са големи и здрави. Очите са кръгли и раздалечени. Цветът им е кафяв. Ушите могат да бъдат прави, клепнали, или полуизправени - това няма никакво значение. Носът е черен. Тялото е масивно и силно. Гръдният
кош е дълбок, с добре очертани ребра. Гърбът е сравнително къс и много силен. Вратът хармонира с тялото - доста, но не прекалено къс, широк и як. Раменете са широки и силно мускулести. Задната част на американския булдог е силно мускулеста, но не толкова широка, колкото раменете. Задните крака са умерено ъгловати и успоредни един на друг. Предните крака са прави и със силно изразена мускулатура. Опашката достига до колянната става или малко под нея. Тя е средно дебела и като продължение на гръбначния стълб, е здрава. Опашката често е вдигната над гърба при движение или възбуда. Тя завършва с полукръг, който се забелязва при носенето й върху гърба. Предпочитаният цвят е поне 50% бяло, с цветни петна. Те могат да бъдат във всички нюанси на кафявото. Следващото по степен на предпочитане куче е с преобладаващо оцветена част и бели участъци. А на последно място е едноцветното куче в някой от същите цветове. Козината е къса, лъскава и твърда.
Качества и предназначение : Американският булдог е бдително и любознателно куче, смело и безстрашно, без да проявява враждебност или прекалена агресивност. Движи се с лекота, мощ и решителност, създавайки впечатление за бързина, сила и гъвкавост.

All I ever wanted[br]All I ever needed[br]Is here in my arms[br]Words are very unnecessary[br]They can only do harm
Публикувано: 27 December 2006 - 08:08 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1167242916.jpg (34.21K)
Брой сваляния: 1503
Публикувано: 27 December 2006 - 08:10 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1167243052.jpg (23.25K)
Брой сваляния: 1429
Публикувано: 27 December 2006 - 08:45 PM

Публикувано: 28 December 2006 - 12:33 PM

Публикувано: 28 December 2006 - 12:38 PM
Цитат
Кучетоти е много хубаво но не ми прилича на булдог,извинявай ако съм те засегнала.
Публикувано: 28 December 2006 - 03:44 PM
въпроса не е към мен, но:
никакви силови тренировки на тази възраст
само разходки и игра му е достатъчно
изчакай да стане на годинка и тогава постепенно може да го тренираш - теглене , тичане след колело ...
най-важното сега е да не преуморяваш кучето
Публикувано: 28 December 2006 - 05:29 PM
до колко кила стават?
Прикачени файлове
-
spike_oct_04_6.jpg (53.12K)
Брой сваляния: 1143

Cane Corso Italian Mastiff[br][br]Приказката продължава за некой олигофрени във форума
Публикувано: 28 December 2006 - 05:30 PM
Прикачени файлове
-
pa040007.jpg (122.79K)
Брой сваляния: 1063

Cane Corso Italian Mastiff[br][br]Приказката продължава за некой олигофрени във форума
Публикувано: 28 December 2006 - 06:01 PM
Цитат
въпроса не е към мен, но:
никакви силови тренировки на тази възраст
само разходки и игра му е достатъчно
изчакай да стане на годинка и тогава постепенно може да го тренираш - теглене , тичане след колело ...
най-важното сега е да не преуморяваш кучето
Здравей,
да, малко му е рано, но се чудех дали може стълби да изкачваме(чувал съм, че е добре без оглед на възрастта) или някакви леки натоварвания.
Долу един се еразмазал dribble dribble dribble
Прикачени файлове
-
AmericanBulldogNeronDSCN07741.jpg (16.86K)
Брой сваляния: 1060
Публикувано: 28 December 2006 - 07:12 PM
Цитат
Цитат
Кучетоти е много хубаво но не ми прилича на булдог,извинявай ако съм те засегнала.
Не, споко не си ме засегнал, явно малко си чел книжки r) . Прилича ти на пит бул щото още не се е развила, в смисъл на тяло растат до към година и половина, но главата нараства съответно до 2 години при женските и 3 при мъжките. Така че тя още не се е развила и е нормално да прилича малко на пит - като мускулатура, стойка и т.н. Но ти гарантирам че ако я видиш на живо няма да я сбъркаш с пит

Вход

Горе
Цитиране +
[br][br][br]