Dog.bg Форуми : Американски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (101 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски булдог

#1061 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 30 August 2010 - 01:18 PM

Показване на мнениетоg n-ev, в 29 August 2010 - 12:48 PM, написа:

Поздрави за всички почитатели на породата. Ето ги и нашите кученца родени на 27.07.10

много ви е красива кyчката а защо на снимката на която са залепнали 2-те кучета 1-то е отрязано ?
само аз ли си мисля или 1-то е американски а дръгото староанглийски ?
честито и бебетата са мн хyбавички
User's Signature

Качена снимка

#1062 Потребителят е офлайн   PATSI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 02:18 PM

Някой с мъжкар за разплод? :smile:

#1063 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 August 2010 - 03:36 PM

Показване на мнениетоPATSI, в 30 August 2010 - 01:23 PM, написа:

Някой с мъжкар за разплод? :smile:

и по този твой проблем имам отговор
в софия имам едни приятели с уникален мъжкар с родословие , печелил е изложби
чисто бял с едно синьо око невероятен е !
може на лична да ми дадеш координати някакви

хората от одавна си търсят мацка
User's Signature

Качена снимка

#1064 Потребителят е офлайн   PATSI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 04:41 PM

Ако не си ти, не знам какво ще правя! :ba_025:

#1065 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 August 2010 - 07:27 PM

:Д:Д:Д:Д:Д:Д,
User's Signature

Качена снимка

#1066 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 August 2010 - 07:34 PM

:P :r_181:
User's Signature

Качена снимка

#1067 Потребителят е офлайн   ambull Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 08:46 PM

:af_089: :af_089: :af_089: Бруно на мооооорееееееееее :af_089: :af_089: :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1068 Потребителят е офлайн   g n-ev Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 01:36 PM

и 2-те кучета са чистокръвни ам. булдоци просто мъжкият е много по-голям и тежък

#1069 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 August 2010 - 02:02 PM

Показване на мнениетоg n-ev, в 31 August 2010 - 12:41 PM, написа:

и 2-те кучета са чистокръвни ам. булдоци просто мъжкият е много по-голям и тежък

внос ли са от някъде?
колко кг е мъжкаря?
мн са хyбави
User's Signature

Качена снимка

#1070 Потребителят е офлайн   g n-ev Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 02:25 PM

55кг
и 2-те са от BG

#1071 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 August 2010 - 06:39 PM

Може ли да ми обясните какво означава в тази порода родословие, издадено на кучета от БГ? Не искам да звучи като заяждане, а да разбера дали го издава дружество или вече има клуб? И дали става дума за бяло родословие?
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1072 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 August 2010 - 10:13 PM

55 кила за американски буллдог не е много те стигат до 60 че и отгоре :P

преди е имало клуб ...вече не , зависи кучето на каква възрат е ,ако се е родило по времето когато е имало клуб може да има родословие ....другия варянт е майката и бащата да са имали родословие и от там да се извади na бебето
или 3-ти варянт кучетата да са от чужбина товва няма смисъл да го пояснявам
User's Signature

Качена снимка

#1073 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 August 2010 - 11:19 PM

Доколкото си спомням, когато имаше някакъв клуб (или по-точно ентусиасти с кучета, внесени от чужбина, не съм сигурна, че се стигна до регистрация и приемане на клуб във федерацията) не се издаваха родословия - нито бели, нито зелени. Правеше им се нещо като припознаване, дори не "признаване на породност". Спомням си, че имаше специалка и имаше ентусиасти с желание да се занимават с породата. Към породата съм със специално отношение, не само заради това, че я харесвам, а защото в някакъв момент бях съпричастна с развитието й.
MyDuality, наясно съм с възможностите за създаване на родословия. Точно затова попитах коя от тях е използвана в настоящия случай, защото малко по-напред в темата беше обявен мъжкар "с родословие", а всъщност е бг-производство, което автоматично отхвърля всички варианти за родословие от чужбина. Ако родителите му са били с такива "припознати" родословия пак е използван определен начин и дружество за издаване на това родословие.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1074 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 September 2010 - 12:06 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 31 August 2010 - 10:24 PM, написа:

Доколкото си спомням, когато имаше някакъв клуб (или по-точно ентусиасти с кучета, внесени от чужбина, не съм сигурна, че се стигна до регистрация и приемане на клуб във федерацията) не се издаваха родословия - нито бели, нито зелени. Правеше им се нещо като припознаване, дори не "признаване на породност". Спомням си, че имаше специалка и имаше ентусиасти с желание да се занимават с породата. Към породата съм със специално отношение, не само заради това, че я харесвам, а защото в някакъв момент бях съпричастна с развитието й.
MyDuality, наясно съм с възможностите за създаване на родословия. Точно затова попитах коя от тях е използвана в настоящия случай, защото малко по-напред в темата беше обявен мъжкар "с родословие", а всъщност е бг-производство, което автоматично отхвърля всички варианти за родословие от чужбина. Ако родителите му са били с такива "припознати" родословия пак е използван определен начин и дружество за издаване на това родословие.

нз кой точно е споменал мъжкар с родословие
ако е този мъжкар за които бях споменала аз, той е внос и има родословие !
ето виже родословието на бащата на моята кyчка ... обърнете внимание на печатите
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#1075 Потребителят е офлайн   Evtim4o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 10:31 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 31 August 2010 - 05:44 PM, написа:

Може ли да ми обясните какво означава в тази порода родословие, издадено на кучета от БГ? Не искам да звучи като заяждане, а да разбера дали го издава дружество или вече има клуб? И дали става дума за бяло родословие?

другия варянт е майката и бащата да са имали родословие и от там да се извади na бебето - така е при мен .

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1076 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 September 2010 - 10:35 AM

Показване на мнениетоEvtim4o, в 01 September 2010 - 09:36 AM, написа:

Показване на мнениетоDessyD, в 31 August 2010 - 05:44 PM, написа:

другия варянт е майката и бащата да са имали родословие и от там да се извади na бебето - така е при мен .

ще може ли да ми обясните как точно се прави това ,аз имам ксерокопията на родословията на майката и бащата.

човека от които взех кучето е на мнението че за американския буллдог няма никакъв смисъл от родословие , все пак нямаме клуб , нямаме следователно собствени изложби и тнт

може да пишеме на лична ....въпреки че съм сигyрна, че на хората ще им е любопитно как става това

благодаря предварително
User's Signature

Качена снимка

#1077 Потребителят е офлайн   ambull Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 10:41 AM

Искам да изкажа моето мнение по въпроса. Произведени кучета Американски булдог с легитимно родословие в България няма, защото породата не е призната от FCI и следователно БРФК не я признава като порода и не издава родословия. Няма регистриран клуб към БРФК.
Показаното от теб родословие не е издадено от нито една от сега съществуващите организации в БГ, покажи къде е печата на организацията, която издава родословието FCI, UCI или ACI и нейният представител в България. Да не говорим, че по времето когато е издавано това родословие в България е имало само една организация и това е БРФК.Родословието, което показваш е направено в БГ от Пламен Субачов от Кнежа. Аз също имах куче от него и когато ми даде родословието ми каза, че не мога да участвам на изложби с това родословие, че то не е легитимно и е само да знам кои са родителите на кучето. Процедурата за издаване на легитимни родословия е много по-сложна.

#1078 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 September 2010 - 11:20 AM

Показване на мнениетоambull, в 01 September 2010 - 09:46 AM, написа:

Искам да изкажа моето мнение по въпроса. Произведени кучета Американски булдог с легитимно родословие в България няма, защото породата не е призната от FCI и следователно БРФК не я признава като порода и не издава родословия. Няма регистриран клуб към БРФК.
Показаното от теб родословие не е издадено от нито една от сега съществуващите организации в БГ, покажи къде е печата на организацията, която издава родословието FCI, UCI или ACI и нейният представител в България. Да не говорим, че по времето когато е издавано това родословие в България е имало само една организация и това е БРФК.Родословието, което показваш е направено в БГ от Пламен Субачов от Кнежа. Аз също имах куче от него и когато ми даде родословието ми каза, че не мога да участвам на изложби с това родословие, че то не е легитимно и е само да знам кои са родителите на кучето. Процедурата за издаване на легитимни родословия е много по-сложна.

добрееее не претендирам ... аз за това го пуснах за да чyя мнения по въпроса ... и аз се чyдех ,как непризната порода може даима родословие...
но нз ,някъде в този форум бях чела за непризнати породи с родословия заверени от бр4к и признати ?
може да съм в грешка ....

мерси, ако някой друг имам мнение по въпроса с родословието да го изказва
User's Signature

Качена снимка

#1079 Потребителят е офлайн   ambull Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 11:58 AM

Може да има непризнати породи от FCI, но БРФК да я признае както с Българско овчарско куче. Тогава кучтата от тази порода могат да участват на изложби но само с ранг CAC.

#1080 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 September 2010 - 01:09 PM

Не знам дали е в списъка на признатите от БРФК породи, но преди няколко години (две-три) в БГ бяха дошли на изложба две кучета от Русия, за покриване на шампионска титла за БГ, което за мен говори, че междуфедеративно РКФ и БРФК имат такова споразумение за признаване на такива породи.
Начинът за постигане на напредък е свързан с определена кореспонденция между БРФК и АКС, т.е. те трябва да имат подписано споразумение между тях, че взаимно признават своите "национални породи" и да се упоменат изрично. Така правят повечето федерации. FCI не е против такава практика, напротив, посочена е като възможност, защото е ясно, че така се създава легитимно поголовие.
Ако се съберете достатъчно хора, с желание за развитие в тази посока, дори и да не правите клуб на първо време, достатъчно е да се обърнете към общо киноложко дружество, което да поиска мотивирано от БРФК постигане на такава договореност. Тогава важат правилата като за всички останали породи, защото тя се счита за "национално призната". Ще бъде в отделен регистър, но ще се регулира като всички останали породи.
User's Signature

• (101 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни