Dog.bg Форуми : Американски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (101 Страници) +
  • « Първа
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски булдог

#1881 Потребителят е офлайн   wolfpack Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 September 2013 - 09:45 AM

Здравейте отново,
Преди да си взема ам.бул-а бях чел, че може да се отглежда от Южна Африка до Аляска без никакъв проблем и че понасял добре студ и жега(за последното се смънявам), та искам да задам въпрос на по вещите стопани:
Как се справят булдочетата през зимата?
Искам да знам дали мога да я гледам навън през зимата - в клетка с дървена колиба(има изолация от стереопор както и второ помещение което слагам зимата пред входа и става нещо като "къща с антре" за да не влиза директно вятър в къщичката.
През ноември ще стане на 5 месеца и ме интересува дали мога да я оставя зимата навън или да си я прибирам вечер в къщи на топло(което по принцип ще доведе до международен скандал, но ако се налага ще се оправяме по дипломатически път .. демек с подкупи :)))
Шегата настрана наистина искам да знам дали издържат зимата навън на студен(тук при нас зимите не са така студени, като изключим вятърът)? Досега всички кучета са ми били гледани в клетката навън без да имат проблеми.

#1882 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2013 - 08:32 PM

...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1883 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2013 - 08:29 PM

Привет на всички.Ето малко лоши снимки (само телефона имах под ръка),на синовете на Арко.Точно на четири месеца,25-26кг,мерени са заради обезпаразитяването.Не знам колко са високи,но показват добър характер,стопаните им когато ги доведоха за да ги видя,веднага започнаха една борба..За сега показват добър хватателен рефлекс,дано го запазят в бъдеще.Имат си и кусури,разбира се.За мое съжаление ги хранят само със суха храна,и то не кой знае каква,вероятно.Явно не съм добър фотограф,но ето снимките.Хайде,специалистите,стреляйте.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1884 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2013 - 08:33 PM

.Друго ако не,то поне са доста атлетични,особено този който живее с майка си. И още малко снимки..

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1885 Потребителят е офлайн   BARUT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2013 - 02:40 PM

Едри ми се виждат,особено белия.И аз съм против само на гранула ама те си знаят,да живее свинското :flagbg:

#1886 Потребителят е офлайн   BARUT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2013 - 02:52 PM

Даже си доста добре,видях си един по стар пост,Барут на 4 месеца и половина е бил 24 кила :ba_025:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1887 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2013 - 06:36 PM

В интерес на истината Барут на снимката ми изглежда по-едър от тях.Но пък може те да са по-плътни,и да тежат повече при по-малки габарити.Има го и при хората това.Майка им е по- финна на вид,обикновенно женските които съм срещал изглеждат по-широки.Но иначе е атлетична и мн.твърда на пипане.А и по характер е коравичка.Абе к'вито станат...,живи и здрави да са,пилците се броят на есен..Твоят колко тежи сега?Какъвто е злояд,не чакай,взимай друго куче и ще започне да яде като обезумял.Първата ми азиатка каквото и да правех изяждаше само месото,другото изхвърлях,мн. ме беше яд,когато си взех и гл.к.фокстериерка,се биеха за корите от диня.Ето и малко снимки на амбул от някъде около Лондон,харесва ми.Като се загледаш в "пейзажа" и чорбаджията можеш да си помислиш че е някъде в БГ.И аз така се зарадвах първоначално...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1888 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2013 - 06:58 PM

Wolfpack, моите кучета,включително.и късокосместите(ам.булдог и дого аржентино),ги гледам навън.Имат добри колибки,но без изолация и предверие.Смятам че са по- здрави и по-кондиционни от тяхни събратя гледани вътре.Важното е през зимата да НЕ са на течение,и да имат възможност да са на слънце.Изобщо течението е противопоказно за вс.животни -коне,добитък,птици и пр.Също така през студено време храната трябва да съдържа от един път и половина до три пъти повече мазнини,като всичко е индивидуално разбира се.В Русия гледат много булдоци навън,а там през зимата е страшно в сравнение с тук.Просто ги хранят да са дебели и при гореизложените условия.Покажи ни снимки на твоето куче,разкажи повече за него?А защо смяташ че не издържат на топло?

#1889 Потребителят е офлайн   BARUT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2013 - 11:05 AM

Откакто се разхлади времето почна да си яде екстра Барута,и трябва да ти кажа че свинското му се отразява супер,бая е наедрял от последния път когато ги събирахме,като глиган е станал,ама за да го меря трябва да го водя до някой ветеринар а нямам много време.Така на око ми се вижда 50+.И имам чувството че от свинското и козината му е станала по добре и пада много по малко

#1890 Потребителят е офлайн   BARUT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2013 - 01:33 PM

Показване на мнениетоTeddy BG, в 23 September 2013 - 06:36 PM, написа:

В интерес на истината Барут на снимката ми изглежда по-едър от тях.Но пък може те да са по-плътни,и да тежат повече при по-малки габарити.Има го и при хората това.Майка им е по- финна на вид,обикновенно женските които съм срещал изглеждат по-широки.Но иначе е атлетична и мн.твърда на пипане.А и по характер е коравичка.Абе к'вито станат...,живи и здрави да са,пилците се броят на есен..Твоят колко тежи сега?Какъвто е злояд,не чакай,взимай друго куче и ще започне да яде като обезумял.Първата ми азиатка каквото и да правех изяждаше само месото,другото изхвърлях,мн. ме беше яд,когато си взех и гл.к.фокстериерка,се биеха за корите от диня.Ето и малко снимки на амбул от някъде около Лондон,харесва ми.Като се загледаш в "пейзажа" и чорбаджията можеш да си помислиш че е някъде в БГ.И аз така се зарадвах първоначално...

Чорбаджията е ебати тюлена верно,може като нищо да го сбъркаш че е наше момче:)

#1891 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2013 - 08:40 PM

Един добър "джонсън"...около 55кг.,от руските.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1892 Потребителят е офлайн   hiagain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2013 - 09:47 AM

Ето няколко снимки от онзи ден

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1893 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2013 - 09:00 PM

Привет на всички.Интересно е за мен,може би и за вас.Ето как са изглеждали някои от булдоците в Америка преди двеста години...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1894 Потребителят е офлайн   BMW Икона

Публикувано: 13 October 2013 - 11:20 AM

Здравейте скоро ще си взимам американски булдог и ако мже да ми препоръчате добър ветеринар (София).:)

#1895 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2013 - 09:06 PM

Привет на всички.За мен най-добрите ветеринари са:"Вет Медикъл Асистънс",до Южния Парк,ул"Ярослав Вешин" 0888639083,др.Димов,мисля че от"БестВет"0884140117,и др.Генева 0877194868.Въпреки глупостите изписани от някои,щастлив съм да съобщя че очаквам малки кученца около края на месеца,(01.11.2013),от моя "пес'.И също така да ви разкажа една скорошна история.Миналата седмица разхождам две от кучетата си,Арко,и Кобра,дого аржентино(представил съм я във форума на дого).Отивам към шест следобяд при един приятел,който е ковач в един промишлен район,където след 5'30 всички свършват работа,и изчезват със скоростта на светлината.Затварят портала и ковача,пазача,техен приятел сядат да пият.Аз връзвам кучетата близо до оградата за да не пострада някое бездомно куче или коте,и влизам да видя ковача как ще кове някакъв нож.След няколко минути ми се струва че чувам някави шумове отвън,(а коването е шумен процес..),излизам и не мога да повярвам - някаква фигура се търкаля с булдога и крещи,а други няколко отвън си показали главите над оградата от ламарина,и вопли до небесата.Кобра,на година и половина,се хвърля ту към борещите се,ту към тези на оградата,които,въпреки че е вързана,като тръгне към тях,изчезват като от сцената на куклен театър.Всъщност група кафявокожи братя виждат как пазача и сие пият,и посветло,когато никой не би предположил решават да гепят един апарат за някакво си заваряване.И понеже кучетата ми не са зли(нарочно не ги насърчавам,защото знам ккаво би могло да стане),те не ги забелязват.И първия който прескача оградата - честито,намери си американски булдог..Тичам,хващам Арко,викам,дърпам го,за нашийника,той захапал човека малко над коляното,за бедрото,и в момента който онзи си поеме дъх,и започне да го удря с юмруци и да крещи,започва да тресе.Кракът започва да се гъне като гумен маркуч.Лошо.Започвам и аз да псувам,и да ритам кучето си,то,изненадано от това,отпуска захвата.Всичко е в кръв.Ромът изпълзява и едва отървал се, започва да заплашва.Куклите зад оградата,също започват със заплахите.Ей,това някои хора са кат' машини,мн.бързо первключват.Тръгват да прескачат оградата.Лошо.По-лошо от както беше преди малко.Ковача,пазача,и сие,са далече,на петдесетина метра,ако не удрят с чука,то духалото което раздухва огнището яко вие..Досега не са ме чули,няма и да ме чуят.Съжалявам че не си нося пистолета(законен),вярна е максимата че по-добре да носиш винаги оръжие,и никога да не ти потрябва,отколкото да ти е нужно,но да нямаш.Оглеждам се за нещо подръчно,дъска,винкел..няма.Защото не е като преди,сега всяко непотребно нещо или отива за горене,или за вторични за някой лев.Един от "нинджите"прескача..Мисля си, е сега к'вато стана.. Но съм забравил за моето момче,той,дърпайки се,чупи карабинката(да са живи и здрави продавачите на ментета,)поводът съм го плащал 30лв.,и пак напада доскорошния си противник.Той, за мое безкрайно удивление,става и като едно кенгуро взима оградата,не по-малко от 2.20.Другите,също,майстори на високия скок...Пускам Кобра,тя още не разбрала съвсем ясно,скача на Арко,превъзбудена,няма друг обект.Бързо отлитам при ковача,пазача и сие,взимам една тръба,излизаме всички,няма нищо.Пазача се оказва че е с един стар газов пистолет.Пародия...А пък кучетата ми се вторачват в приятелите..Хайде пак псувай,викай,хванах ги.И това всичкото трая не повече от минута и половина-две.Та да ви кажа,кучетата трябва да си отговарят на породата,да са корави,другото е вятър работа...И една снимка на Кобра.Още на 11 м.беше 49 кг,сега е поне 52.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1896 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2013 - 06:56 AM

Форума пак замря...Ето един хубавец,от Англия..

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1897 Потребителят е офлайн   BARUT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2013 - 12:58 PM

Да бе никой нищо не пише.Теди чета и в темата за Бурбулите,какво ще кажеш за тоя Мираж на рускинята,май големичък расте доколкото схванах 85 кила бил сега,малиййййй :rc_036:

#1898 Потребителят е офлайн   SteLa Bathory Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 November 2013 - 01:36 PM

здравейте, имам един въпрос. Днес ще ходя да си взема бебе на два месеца, ам. булдог. но малкият ми син е на 9 месеца, и въпроса ми е дали породата пуска много косми и дали са дружелубни кучета. Не ги познавам като порода да си кажа честно. преди няколко месеца започнах да се заглеждам в тази порода и сам страсхно очарована, четох доста но се надявам някой директно да ми отговори, за напред ще се интересувам много и ще е добре да почерпя информация от вас дългогодишни стопани на тази порода. поздрави.

#1899 Потребителят е офлайн   danah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2013 - 02:14 PM

Цитат

за напред ще се интересувам много и ще е добре да почерпя информация от вас дългогодишни стопани на тази порода

не е ли по добре да направите това преди да вземете кучето
User's Signature

Ако кучето ти вярва че си страхотен,нямаш нужда от второ мнение

#1900 Потребителят е офлайн   hiagain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2013 - 02:20 PM

Показване на мнениетоdanah, в 06 November 2013 - 02:14 PM, написа:

Цитат

за напред ще се интересувам много и ще е добре да почерпя информация от вас дългогодишни стопани на тази порода

не е ли по добре да направите това преди да вземете кучето

Силно препоръчвам! Човек трябва да е наясно с какво куче ще си има работа ПРЕДИ да го вземе и да е твърде късно. Това не е като да си купиш тениска без да я пробваш и после да я върнеш в магазина.

• (101 Страници) +
  • « Първа
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни