Американски булдог
Публикувано: 25 May 2014 - 04:01 PM
Ами може на Теди да са му продали значи булдог за дого :D http://forum.dog.bg/...8F%D0%BD%D0%B5/
Публикувано: 25 May 2014 - 09:14 PM
Привет.Кобра си е дого,просто е доста истинска,та за това изглежда малко като буллдог.Няколко страници назад съм написал подробно какво знам и какво мисля за булдоците.Тези които приличат на дого са предимно скот,или между скот и джонсън.Истинското дого по същество е булдог,чисто морфологично,а също така и по произход.Основният материал за породата е изчезналият вече "перо пелеа кордобес",старо бойно куче от тази провинция на Аржентина,Куче което се използвало само и единствено за борби.Според много други,(и мен в това число),това куче произхожда от същия корен,от който и всички други пито,и булдогообразни,но просто е пренесено от Британските вилаети в Аржентина.Това което ви обърква,е че рядко виждате,истинско дого по улиците.А истинските изглеждат като че ли са направо друга порода.Едно дого(истинско) и по поведение прилича на булдог,агресивно към себеподобни е,ако не е ловно,(тогава агресията е насочена навън,и се работи в екип),агресивно към животни,диви прасета,а в Аржентина и към пуми,висок праг на болка,намалено чувство за самосъхранение,и тежка,продължителна(мъртва)за хапка.Все неща характерни за Работните булдози и питове.Миналия уикенд бях с Кобра на световното за дого в Сърбия,Имаше сто и седемдесет догота.Хубавите мъжки,бяха невисоки,плътни(около50кг,изпилени,иначе нормално може би са 55-60),големи глави,страхотни челюсти,и агресивни към себеподобните си.Ако бяха шарени щяха да са едни прекрасни амбули.
Публикувано: 25 May 2014 - 10:43 PM
Лелеее, благодаря за инфото почувствах се чак неудобно от невежеството си...Гледам куче едва от 4 месеца и ми е много трудно.Неочаквах да е такъв ангажимент, а още повече че моя Арес е напълно глух.Но аз си го гледам с много любов и търпение, въпреки малко ограниченото свободно време, което имам.Шарко е малко непослушничък и.немога да го.отуча да не пишка когато.ме няма.Изяде къщата и все си викам БОЖЕ КОГА ЩЕ ПОРАСТНЕ И ЩЕ СПРЕ ДА ЯДЕ КАКВОТО МУ ПАДНЕ
Публикувано: 26 May 2014 - 01:58 PM
И да не пише \Browse'/, ще е 'разглеждане', след което избираш снимка от някоя от папките на компа или десктопа, 'избери', след което добави към коментара/това е срещу снимката която си избрала вдясно, прикачи файла и накрая 'публикувай'.Поиграй си малко и готово.
Лично виждане относно 'Дого Аржентино'то, не ме радва толкова колкото булдога, колкото и да са близки или не корените!Има своя чар, но не грабва като визия, както един добър'бикоборец'!Без да се засягате, ако е възможно де!

А някой да сподели, кога е започнал по-здави тренировки на 'теленцето' си и какви?
Аз чакам шишкото още половин година и го почвам, че нещо на мързел го е ударил.
Лично виждане относно 'Дого Аржентино'то, не ме радва толкова колкото булдога, колкото и да са близки или не корените!Има своя чар, но не грабва като визия, както един добър'бикоборец'!Без да се засягате, ако е възможно де!

А някой да сподели, кога е започнал по-здави тренировки на 'теленцето' си и какви?
Аз чакам шишкото още половин година и го почвам, че нещо на мързел го е ударил.

Публикувано: 26 May 2014 - 03:49 PM