Американски булдог
Публикувано: 16 April 2009 - 11:59 AM
Направи ми впечатление, че кучетата Ви са доста различни - освен като телосложение, то и във формата на муцуната.
Стандарта позволява ли това разнообразие от форми или не всички показани кучета са родословни?
Интересно ми е тогава освен описания стандарт, някой може ли да ми покаже типичен представител на породата в изображение?
Публикувано: 16 April 2009 - 04:18 PM
Публикувано: 16 April 2009 - 09:31 PM

Публикувано: 16 April 2009 - 10:15 PM
аз съм мн мн щастлива че дори и случайно Апра се появи в нашия дом и не бих я заменила за никое другоо куче... :) това е най-умното и гальовно куче на света :) :) :)
Публикувано: 17 April 2009 - 08:34 AM
Просто се учудих. Честно казано, когато влязох в темата, си помислих, че сте сбъркали раздела. Преличат на големи стафове.
А относно родословията и стандарта питам, защото породността и оценките и родословията на всяко куче са свързани точно с признатия стандарт, а не с историята на породата им.
Та в тази връзка (приемете го като чисто любопитство), ми е интересно ако имате клуб или ако не кой как издава родословия на кучета с толкова различен екстериор.
Все пак една от причините АПБТ да не се признава от международната федерация е точно липсата на достатъчно идентичност в екстериора на кучетата, та невярвам и при вас да е разграден двор, пък знам ли. То ако всяко куче, дето има нещо булдочесто в себе си, независимо с какво е омешано се нарича Ам. булдог, няма какво да питам повече.
Специално при вашата порода, явно два типа кучета, не говорим просто за разлики във височината и килограмите (както е при АПБТ), а дори за структурни такива. Погледнета главите примерно.
Целта ми не е заяждане, а търсене на инфо.
Публикувано: 17 April 2009 - 12:05 PM
Публикувано: 19 April 2009 - 09:53 PM
фех, в Apr 17 2009, 06:34 AM, написа:
Просто се учудих. Честно казано, когато влязох в темата, си помислих, че сте сбъркали раздела. Преличат на големи стафове.
А относно родословията и стандарта питам, защото породността и оценките и родословията на всяко куче са свързани точно с признатия стандарт, а не с историята на породата им.
Та в тази връзка (приемете го като чисто любопитство), ми е интересно ако имате клуб или ако не кой как издава родословия на кучета с толкова различен екстериор.
Все пак една от причините АПБТ да не се признава от международната федерация е точно липсата на достатъчно идентичност в екстериора на кучетата, та невярвам и при вас да е разграден двор, пък знам ли. То ако всяко куче, дето има нещо булдочесто в себе си, независимо с какво е омешано се нарича Ам. булдог, няма какво да питам повече.
Специално при вашата порода, явно два типа кучета, не говорим просто за разлики във височината и килограмите (както е при АПБТ), а дори за структурни такива. Погледнета главите примерно.
Виж тук
http://www.ukcdogs.c...AmericanBulldog
Публикувано: 20 April 2009 - 11:07 AM
Публикувано: 22 April 2009 - 08:21 AM
Ектор, в Apr 19 2009, 07:53 PM, написа:
фех, в Apr 17 2009, 06:34 AM, написа:
Виж тук
http://www.ukcdogs.c...AmericanBulldog
С тази статия мисля че всичко ще ти стане ясно - http://www.bulldogin...ldog-types.html

All I ever wanted[br]All I ever needed[br]Is here in my arms[br]Words are very unnecessary[br]They can only do harm