Газове
Публикувано: 28 December 2006 - 10:39 PM
п.с Разгледах темите, но не намерих подобна затова създадох нова. Ако греша поправете ме
Публикувано: 28 December 2006 - 10:59 PM
Публикувано: 28 December 2006 - 11:03 PM
п.п. Храната насипно ли я купуваш или затворена в пликче?
Публикувано: 29 December 2006 - 11:31 AM
Възможно е проблемът да се е явил поради това, че не сте преминали постепенно към новата храна. Друга възможност е сега като му харесва храната да се е увеличило рязко изяжданото количество. И към вида, и към количеството трябва да се привикне постепенно. Особено ако сте минали от натурална към гранули, причината е ясна - стомашно-чревната флора още не се е нагодила.
Най-често става от високо съдържание на зърнени (трудносмилаеми) съставки в храната, но се учудвам за точно тази храна.
Увери се, че не преяжда (да не би сега като ти е кеф, че хапва, да прекаляваш?). После пробвай да добавяш лъжица кисело мляко в храната - бактериите ще помогнат.
Публикувано: 29 December 2006 - 03:37 PM
Забелязал съм че яде много лакомо.Излапва всичко на един дъх.Причина за газовете не е ли това че приема и много въздух в стомаха с храната?

www.infidance.com
Публикувано: 29 December 2006 - 04:40 PM
Но може и да се образуват в самите черва при процесите по обработка на храната.
Ех, че темичка си спретнахме l)
Моето куче в подрастващия период беше ужасно. Не сме сменяли много често храни, но беше пословичен. А пък изпусна ли го да преяде - е, няма начин, като моторетка е.
Но откакто израсна няма този проблем, само ако преяде.
Публикувано: 29 December 2006 - 04:42 PM
Цитат
Това предизвиква повече уригване, а не газове.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 December 2006 - 10:32 AM
А високото съдържание на зърнени съставки в храната лошо ли е? Малко баламски задавам въпроса, но като не разбирам по-добре да питам, нали? b)
Публикувано: 30 December 2006 - 02:13 PM
Цитат
Знам че не бива да се дават боб,леща,грах.Аз на мойто куче от време на време му давам хляб,но това по скоро е като награда за него,да гризка нещо да се занимава.Иначе залагам единствено на гранули.Кучетата имат необходимост от силна храна,а не от разнообразно меню

www.infidance.com
Публикувано: 31 December 2006 - 11:38 AM
Цитат
А високото съдържание на зърнени съставки в храната лошо ли е? Малко баламски задавам въпроса, но като не разбирам по-добре да питам, нали? b)
Естествено. Кучето е месоядно животно.
Зърнените храни са за пълнеж, трудно усвояеми, твърде високото им съдържание е характерно за храните от нисък клас.
Публикувано: 31 December 2006 - 12:48 PM
Преди да започна да го храня с тази храна, ядеше натурална, и както казва mil_, сигурно става въпрос за стомашно-чревната флора. Пък и количеството, което хапва е малко по-голямо от преди, не че го прехранвам, спазвам указанията на производителя,трябва да изяжда по 130-140 грама, а той яде по 120 някъде, но сега количеството храна в стомахчето е повече.
Може ли едно пояснение към храните : какво да гледаме в състава като избираме храна? Кое е най-важно, ако може така да се каже, и какви стойности, горе-долу, трябва да има?
Знам, че въпроса е доста обширен, но на хората като мен им е трудно да се оринтират в това разнообразие от храни на пазара.
Ще съм много благодарна за пояснението b)
Публикувано: 31 December 2006 - 12:54 PM
толкова говориш за липса на апетит че чак ми беше жал за теб. а ако ти кажа че котката ми се храни също с роял канин от който трябва да изяжда 60-70 грама на ден по препоръките на производителя. но яде често по 20-30, понякога повече понякога по-малко?
не мисля че имате проблем изобщо 1super
Публикувано: 31 December 2006 - 01:05 PM
Липсата на апетит е нежеланието да се яде и кучето ми нямаше апетит докато не намерих тази храна. Сега се храни много добре и това си личи от състояние на кучето ми. Но не знам дали утре няма да реши, че вече няма да яде тази храна и пак ще се какво да правя ! Така че manus, не си мисли, че съм в няква заблуда и това, че яде с някакви си 10 грама по-малко за мен е загуба на апетит !
Има промени във времето и тези цифри отговарят за последните 10-тина дена !
Не ми се иска да нарушавам добрия тон във форума, така че не ме провокирай super best
Публикувано: 31 December 2006 - 01:15 PM
не можеш да живееш винаги със страха какво ще стане ако утре пак не иска да яде... радвай се като яде и това е. съмнявам се че ще проявява капризи от тук нататък. той е вече голям и с улегнал характер. а и вк райна сметка до сега е живял така и е порастнал хубав и голям. това че яде по малко явно не му пречи и след като доктор е казал че няма болест, значи е така. просто го приеми с неговите особености и не го тормози. даже бих ти препоръчал (макар да знам колко е трудно да се пречупиш вътрешно) да го оставиш за един два дни гладен и да почне сам да се храни с желание. а не един вид по задължение...
Публикувано: 31 December 2006 - 01:30 PM