Dog.bg Форуми : Растяща тъкън при френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Растяща тъкън при френски булдог

#1 Потребителят е офлайн   Keanu Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 18 November 2016 - 07:00 PM

Качена снимка това е снимка от днес
Качена снимка а това е снимка от преди
Здравейте,искам да споделя проблема на моят кучо и много бих се радвала ако някой даде мнение .
Преди две седмици на кучето ми (френски булдог) на 7 месеца му излезе нещо като пъпка на лявата лапичка . Не го отведох веднага на ветеринар защото си мислех ,че ще изчезне само ,само че това "нещо" започна да расте доста бързо . На 7 ден го заведох при доктора и той ми каза че е някакъв вид доброкачествен тумор ,но не го изследва ,само го погледна . Изписа му Преднивет по таблетка и половина за 10 дни и Дипрогента . Каза ми че ако не се повлияе чак тогава ще го оперира . Днес е 4 ден от както пие хапчетата и го мажа ,а подобрение май няма ... Поне аз не мога да видя . Какво мислите вие да го заведа ли да му го резнат веднага или да поизчакам още малко ?

#2 Потребителят е офлайн   д-р Деница Касабова Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 November 2016 - 04:37 PM

Здравейте,

спрямо Вашето описание и снимките мога да кажа, че това образувание много прилича на Хистиоцитом. Това е доброкачествено образувание на кожата и се среща най-често при млади кучета до 4 годишна възраст. Хистиоцитомът нараства бързо и достига до 4 см. в диаметър. За да се постави точна диагноза е добре да се вземе материал за биопсия и тогава да се прибягва към хирургична намеса. С помощта на глюкокортикоиди, които се дават или инжектират по схема, хистиоцитомът намалява и засъхва.
Друго подобно кожно заболяване е керионът. Това е гъбично заболяване. Керионът също е с кръгла форма и често се локализира по лапите. Може да се появи вследствие на паднала имунна система(след ваксинация, стрес и др.)
При клиничен преглед и след изследване на кожна проба може да се каже със сигурност кое от тези две кожни заболявания се наблюдава при Вашето куче.
User's Signature

Ветеринарен кабинет "Декавет", гр. София, кв. Лозенец, ул. Любата 19, тел: 098 890 6280, www.dekavet.com

#3 Потребителят е офлайн   Keanu Икона

Публикувано: 24 November 2016 - 08:42 PM

Благодаря :)

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни