Dog.bg Форуми : Хистиоцитома

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хистиоцитома

#1 Потребителят е офлайн   Melv Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 08 February 2017 - 04:48 PM

Здравейте! Имам френски булдог на 10 години. Преди 2 седмици и излезе нещо като раничка под окото, не обърнах особено внимание, защото помислих, че се е раздрала. В периода от тези 2 седмици "раничката" значително нарастна и стана огромно червено топче. Прикачена снимка
Днес я заведох на ветеринар, той и направи биопсия и се оказа, че е хистиоцитома и туморът бил злокачествен, но нямало да има разсейки. Ветеринарът ме посъветва да я оперира възможно по-скоро. Въпросите ми са: според снимката мислите ли, че наистина е тумор? Операцията сложна ли е, защото не съм сигурна в квалификацията на въпросния ветеринар? И последният ми въпрос е дали има вероятност от ослужнения след операцията ?
Извинявам се, ако въпросите ми ви се струват смешни, но много се притеснявам за здравето на моето кученце.
Благодаря предварително. :)

#2 Потребителят е офлайн   NeLy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2017 - 12:41 PM

Показване на мнениетоMelv, в 08 February 2017 - 02:48 PM, написа:

Здравейте! Имам френски булдог на 10 години. Преди 2 седмици и излезе нещо като раничка под окото, не обърнах особено внимание, защото помислих, че се е раздрала. В периода от тези 2 седмици "раничката" значително нарастна и стана огромно червено топче. Прикачен файл IMG_4927.JPG
Днес я заведох на ветеринар, той и направи биопсия и се оказа, че е хистиоцитома и туморът бил злокачествен, но нямало да има разсейки. Ветеринарът ме посъветва да я оперира възможно по-скоро. Въпросите ми са: според снимката мислите ли, че наистина е тумор? Операцията сложна ли е, защото не съм сигурна в квалификацията на въпросния ветеринар? И последният ми въпрос е дали има вероятност от ослужнения след операцията ?
Извинявам се, ако въпросите ми ви се струват смешни, но много се притеснявам за здравето на моето кученце.

Здравейте, писала съм и друг път. Моето куче имаше такова образувание и се излекува с хомеопатия.
Съжалявам, че правя реклама, но качвам снимка преди и след. За 1 седмица изсъхна !!! Др. Дюлгерски, клиника Др. Енималс, Младост 4.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Melv Икона

Публикувано: 10 February 2017 - 01:31 PM

Показване на мнениетоNeLy, в 09 February 2017 - 12:41 PM, написа:

Показване на мнениетоMelv, в 08 February 2017 - 02:48 PM, написа:

Здравейте! Имам френски булдог на 10 години. Преди 2 седмици и излезе нещо като раничка под окото, не обърнах особено внимание, защото помислих, че се е раздрала. В периода от тези 2 седмици "раничката" значително нарастна и стана огромно червено топче. Прикачен файл IMG_4927.JPG

Здравейте, писала съм и друг път. Моето куче имаше такова образувание и се излекува с хомеопатия.
Съжалявам, че правя реклама, но качвам снимка преди и след. За 1 седмица изсъхна !!! Др. Дюлгерски, клиника Др. Енималс, Младост 4.

Много благодаря! Ще я заведа :)

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни