Dog.bg Форуми : Прясно сготвена храна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Прясно сготвена храна Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 January 2007 - 01:01 AM

Цитат

Веднъж гледах по Дискавъри как се приготвят кучешките храни и от тогава гледам да ги ограничавам!!!Но все пак давам една от наи скъпата храна в Бургас-17лв кг. на Royal Canine!Е давам,й но се притеснявам все пак!По добро от домашно приготвената храна според мен няма!
п.с.-не искам мнението ми да оказва влияние върху някои!

Ако гледаш някой ням черно/бял филм , значи ли това , че цялото кино е такова ??? И значи ли , че ако филма , който си гледал е стар - значи всичко сега е като тогава? Подобен филм и аз съм виждал , но там пишеше година на производство 1982 !?!?
Пожелавам ти да заживееш в нашето реално време и да не убиваш бавно своя любимец!!!
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#62 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 January 2007 - 01:05 AM

sheltie принципно съм съгласна с теб - технологиите се осъвременяват, но методите за създаване на суха гранулирана храна са си едни и същи. Бих добавила само, добре е, че нямаме възможност да видим реалното производство на каквото и да е, иначе не знам как бихме се хранили и ние. bl)
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#63 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 January 2007 - 01:10 AM

Възрастно куче дневно се нуждае от 3-4, 5 гр белтъчини на 1 кг живо тегло, а подрастващото куче - дори до 9 гр/кг ж.т.

За възрастно куче са необходими дневно 8-10 гр въглихидрати на 1 кг живо тегло, а за подрастващо - до 15-16 гр/кг ж.т.

Потребността на кучешкия организъм от мазнини зависи от климатичните условия и енергийните му нужди..... за декоративно куче са необходими само 1-2 гр/кг ж.т.

Дневната потребност от калций за възрастно куче е 264 мг/кг ж.т.
Дневната нужда от фосфор за възрастно куче е 220 мг/кг ж.т.
Дневната потребност от желязо за възрастно куче 1,32 мг/кг ж.т. , от натрий - 60 мг/кг ж.т. , от хлор - 180 мг/кг ж.т. , от калий 220 мг/кг ж.т. , от магнезий - 11мг/кг ж.т.
От микроелементи цинк 0,11 мг/кг ж.т. мед - 0,16 мг/кг ж.т. , йод - 0, 03 мг/кг ж.т. , кобалт - 0,05 мг/кг ж.т. , и т.н. При подрастващи кучета дневната нужда от минерални вещества е двойно по голяма.

П.п. Изчеслявайте си ги и гответе. Искрено ви желая успех. w) 1super

#64 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 January 2007 - 01:16 AM

DessyD - Въобще това което написах като примерна рецепта за хранене ми изглежда супер смешна, но все пак го преписвам от Енциклопедия за Кучето. от 2004 година уж. l) l) l)

#65 Потребителят е офлайн   Dzaki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 04:06 AM

Цитат

Не отричам,че е водача на глутницата но от друга страна защо трябва да налагам какво трябва да яде Не съм привържаник на КОИТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ   w)  w)  w)

Aко искаш вярвай но кучето освен че има нужда е и по щастливо ако някой му налага какво да прави !
A ако искаш тебе да те доминират мисля че е по удачно решението да намериш някой(я) от същия вид ;)

#66 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 07:38 AM

Цитат

Цитат

Не отричам,че е водача на глутницата но от друга страна защо трябва да налагам какво трябва да яде Не съм привържаник на КОИТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ   w)  w)  w)

Aко искаш вярвай но кучето освен че има нужда е и по щастливо ако някой му налага какво да прави !
A ако искаш тебе да те доминират мисля че е по удачно решението да намериш някой(я) от същия вид ;)

Dzaki нямам намерение да бъда доминиран от представител на моя вид А и незнам някои да е щастлив като е доминиран Не разбрах само това предложение ли е от ваша страна ако е пиши лично съобщкение w) w) w)
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#67 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 07:42 AM

Цитат

DessyD - Въобще това което написах като примерна рецепта за хранене ми изглежда супер смешна, но все пак го преписвам от Енциклопедия за Кучето. от 2004 година уж. l) l) l)

Dogo поздравления за направения труд може до ти изглежда супер смешна но някои може да намери и някои рационални неща Бих се радвал ако продължиш w) w) w)
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#68 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 07:43 AM

Цитат

sheltie принципно съм съгласна с теб - технологиите се осъвременяват, но методите за създаване на суха гранулирана храна са си едни и същи. Бих добавила само, добре е, че нямаме възможност да видим реалното производство на каквото и да е, иначе не знам как бихме се хранили и ние. bl)

Много вярно w) w) w)
User's Signature

#69 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 11:45 AM

sheltie-мога да ти кажа,че методите са си едни и същи......в повечето храни-марката не е от значение!Как ще коментираш например ти-Че в един завод правят няколко марки ИЗИСКАНИ храни и са различни по състав и др. глупости.... b) cheers b) b) b) b) как ще го коментираш това...............?Нали всяка марка се стреми да е най-добрата на пазара а,2,3 вида се приготват в един завод.....е тва само не мога да си обесня!А и повечето от не много скъпите храни са натъпкани с царевицаи царевично брашно!!!!!така,че аз много,много не ги гледам тия дето ги пише отзад на опаковката защото аз предварително знам от какво са приготвени!!!!Давам на моето куче-храна за активно спортуващо младо куче(която в Бургас струва 17лв кг и маи е голяма надценката) и като й давам също нормална човешка храна-що годе балансирана не виждам никакво отражение върху държанието и темперамента на кучето!Все си е весело и игриво!!!

#70 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 12:04 PM

Темперамент и физическо състояние са две различни неща 1super
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#71 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 12:07 PM

няма значение-храната която давам що годе балансирана не оказва никакво влияние върху кучето,както и Royal Canine!Не се отразява!!!

#72 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 12:10 PM

Роял Канин се отразява благоприятно и това го твърдя от ЛИЧЕН опит !!!!
User's Signature

from Марли&me

#73 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 12:12 PM

ДА,но и двете се отразяват по един и същи начин върху моето куче! b) Може би когато порасне още ще си покаже влиянието ама в момента няма-яде всичко като прахосмукачка..!!! b)

#74 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 12:18 PM

Цитат

sheltie-мога да ти кажа,че методите са си едни и същи......в повечето храни-марката не е от значение!Как ще коментираш например ти-Че в един завод правят няколко марки ИЗИСКАНИ храни и са различни по състав и др. глупости.... b) cheers b) b) b) b) как ще го коментираш това...............?Нали всяка марка се стреми да е най-добрата на пазара а,2,3 вида се приготват в един завод.....е тва само не мога да си обесня!А и повечето от не много скъпите храни са натъпкани с царевицаи царевично брашно!!!!!така,че аз много,много не ги гледам тия дето ги пише отзад на опаковката защото аз предварително знам от какво са приготвени!!!!Давам на моето куче-храна за активно спортуващо младо куче(която в Бургас струва 17лв кг и маи е голяма надценката) и като й давам също нормална човешка храна-що годе балансирана не виждам никакво отражение върху държанието и темперамента на кучето!Все си е весело и игриво!!!

Приятелю , когато седнеш да пишеш нещо конкретно се пише с имена и данни !!! Ако имаш в предвид заводи , произвеждащи храни за кучета от остатъчни суровини от човешка храна - много съжалявам за теб , но това не се води висш клас храна за кучета , а остатъчно производство!!!Такива заводи вече няма , а ако има е добре да споменеш името на този завод - все пак говориш за конкретни факти!!! a) А колкото до мой коментар - с лаици и незапознати с действителността не се впускам в спор.
За твое сведение ще кажа , че по-ниските класове храна са "наблъскани" със соя , а не с царевица!!!!!!!!!!!!!! Все пак царевицата е 6 пъти по-скъпа от соята!!!!! А и също така се съмнявам изобщо да знаеш от какво е направена храната , защото на самия чувал общо взето НИЩО НЕ ПИШЕ !!!Явно си някакъв феномен и четеш това , което не е написано.
Колкото до цената на тази храна - ами страшно е надута!!!! При мен имам храна за такива кучета , но няма да ти кажа колко струва , за да си харчиш парите с разум , а не с мерак . Сухите храни от виш клас са с найдобрия баланс и никой не е в състояние да го достигне , като прави домашни смески за храна на кучето си . А и твойто куче сигурно се разхожда по 5 минути та явно не можеш да видиш разликата в динамиката му!!!!!!! Да не говорим , че винаги , ама винаги правиш генерални пропуски в дозирането на добавките в дом. приготвеното хранене.
И в заключение още едно нещо - не се прави на специалест , когато не си такъв!!!!!!!! a)
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#75 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 12:20 PM

Цитат

Роял Канин се отразява благоприятно и това го твърдя от ЛИЧЕН опит !!!!

Поздравления за рекламата но не тук а в темата за гранулите Тук е тема за прясно приготвена храна w) w) w)
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 12:25 PM

Цитат

gulev_1991 на вярен път си следи кучето си то наи добре може да покаже кое е добре за него Но има разлика между прясно приготвена и човешка w) w) w)
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 12:26 PM

Цитат

DessyD , когато се променят технологиите се променят и методите на производство!!!
Преди години храната се е правила , като се суши на висока температура , а в днешно време фирмите произвеждащи виш клас храна използват камери под високо налягане , където се извлича водното съдържание на храната и по този начин се запазват до най-голяма степен.
А е добре , че знам как се прави храната , с която се занимавам , та да съм спокоен , че моите , а и на много хора в страната кучетата ядат най-доброто , което може да е на нашия пазар.И няма да ти давам факти , защото не е необходимо.
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 12:27 PM

Джуди, какво реши? с какво ще храниш малката мопска? какво те посъветваха "водещите ветеринарни лекари"? n)

ПС: кого и къде водят не ми е ясно l)

#79 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 12:27 PM

Цитат

bravoS bravoS bravoS 1super super best bash
User's Signature

#80 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 12:29 PM

Цитат

Джуди, какво реши? с какво ще храниш малката мопска? какво те посъветваха "водещите ветеринарни лекари"? n)

ПС: кого и къде водят не ми е ясно l)

И на мен това ми е интересно! Все пак всички искаме най-доброто за кучетата си, но не всичко можем да си позволим да се срещнем с водещите ветеринарни лекари w) w) w)
User's Signature

from Марли&me

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена