За или против кастрирането на котки?
Публикувано: 08 January 2008 - 03:30 PM
Знам за една котка обаче, която е била кастрирана и после заради хормоните съвсем е полудяла, стана ужасно агресивна и напада кучета и хора и е като див звяр... Казаха ми, че това било от кастрацията защото хормоните им се обърквали. Това вярно ли е, знае ли някой за такъв случай? Защото като слушам такива неща доста ме дострашава. :-

"Life is all memory, except for the one present moment that goes by you so quickly you hardly catch it going." Tennessee Williams
Публикувано: 08 January 2008 - 03:53 PM
Не разбирам ветеринарните лекари (има такива), които съветват за ранно кастриране. Защото те най-добре знаят последствията от прекъснатото хормонално развитие. За всички други, които не го одобряват! Поздравления.
Публикувано: 08 January 2008 - 07:03 PM

"Life is all memory, except for the one present moment that goes by you so quickly you hardly catch it going." Tennessee Williams
Публикувано: 08 January 2008 - 11:48 PM
Едната ми котка е кастрирана преди първото разгонване и й няма нищо объркано. Котка с мъркащ характер е.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 15 January 2008 - 09:54 AM
Публикувано: 15 January 2008 - 10:55 AM

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 15 January 2008 - 06:22 PM

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]

Публикувано: 15 January 2008 - 06:30 PM
И аз, като изстрадала страна, но с благополучен край, благодарение на няколко ветеринарни лекари - мои приятели, на които ще бъда ВЕЧНО благодарна (д-р Б. Р., д-р М. П. от София, д-р Ст. К. от Русе и д-р Н. Б. от София) /еднакво благодарна към всички тях !/ съм против и НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ употреба на каквито и да е хапчета, инжекции и т.н.
Не говорим за финансовата страна на лечението, а за това, че благополучният изход НЕ ВИНАГИ Е СИГУРЕН.Не правете грешката да давате хапчета, да се съгласявате на инжекции, мислете за здравето на вашия любимец, вие носите отговорност за това!

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 22 January 2008 - 11:05 PM
Публикувано: 25 January 2008 - 04:49 PM
Публикувано: 25 January 2008 - 05:03 PM

Публикувано: 25 January 2008 - 06:07 PM

Вход

Горе
Цитиране +