Dog.bg Форуми : За овесените ядки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За овесените ядки Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   ksanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 January 2007 - 08:05 PM

НЕ НАКИСНАТИ А СВАРЕНИ. АКО ИМА НЕСМЕЛЕНИ ИДВАМ И ГИ ЯМ.а в темата за натуралното хранене аз казах че храня само с месо и пак ме нападнаха тези с гранулите.опитаите да храните дог само с месо +калции деилис+бирена мая(вижте първо какво е това)и тогава ме жигосваите.самотната-точно затова ти казах да прочетеш онази тема.....мис-сложи към ядките след сваряване 1с. лъжица масло и стой та гледай. dribble dribble dribble

#42 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 08:10 PM

Аз пък съвсем скоро прочетох в една друга тема пост на Vabank, в който обясняваше, че няколко седмици преди изложба започва да дава на кучетата си овесени ядки смесени с... май, че беше риба или месо и им се отразявало супер.
Интересно защо никой там не я охули и не се присмя?

Държа да подчертая, че не пиша този пост защото давам овесени ядки на кучето си, но ми направи много неприятно впечатление голямата доза субективизъм на пишещите в темата.

#43 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 January 2007 - 08:18 PM

Ми, въглехидрати.
Развъдчик на САО написа преди време, че за да придобият изложбена кондиция дава макарони в продължение на 2 седмици.
Не се присмивам, честно. Стига да не ми обясняват как това е нормално здравословно хранене на куче.

#44 Потребителят е офлайн   ksanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 08:20 PM

мил-като модератор мислех че мислиш малко по-така.нали за това се правят темите.един и то мод пита кажете за овесените ядки,намира се един глупак който отговаря и юруш да го изядем.браво бе.само гранули давайте а като са малки пак но накиснати с вода.ако иска месо НЕ и да си ляга.защо вие не ядете само чипсове и консерви.така сме ние готвачите не ядем чехълчета като б.......е

#45 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 08:22 PM

Това е въпросната тема, където на два пъти е писано, че е добре да се дават овесени ядки на кучетата. b)

едит: ksanta, когато човек отстоява дадена теза, не е най-добрия начин да доказва правотата си, като напада и иронизира другите - прави се с аргументи

С удоволствие следя темите за хранене(винаги има какво ново да научи човек от тях), но за съжаление в 90% се израждат в безмислени заяжданици и междуличностни нападки. s)

#46 Потребителят е офлайн   ksanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 08:24 PM

zyzy-ако някой от модераторите напише нещо край.ако мод пита нещо май само мод има право да отговори,другите са лаици. bravoS bravoS bravoS

#47 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2007 - 08:38 PM

Темите ВИНАГИ се израждат, такъв е стилът на българина.
ksanta, ти спомена за четенето и мисленето. Какво значение има дали прочетеното е написано от модератор или не?
Сега, кое е по-важно за теб - да докажеш, че овесените ядки са полезни и здравословни за кучето, или че те хулят без основание?
А и ще споделя, че 100% от модераторите в този форум мечтаят да са обикновени потребители, за да могат да разговарят свободно на любимата си тема кучета, и то без някой на втората приказка да им напомни, че са жигосани.

#48 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 08:38 PM

май пропускате най важното-Вабанк говори за хранене с овесени ядки за 2 седмици, на вече възрасти кучета, а не за 50-100% от дневната дажба на подрастващо животно.
и наистина, защо никой (образован и чел) не отговори на въпроса на самотната какво хранително има в овесените ядки, което да е полезно за подрастващо куче-белтъци, калции, мастно и водноразтворими витамини? в какви количества?

#49 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 08:41 PM

Според мен е добре да се дават "Oвесени ядки" и мюсли като цяло,но не твърде често.Те съдържет витамини,(ако е от мюслито от което аз ям,съдържащо стафиди,семки,лешници,преработени банани и др.) и въглехидрати иначе за храносмилателната система не е много добре!Ето защо е добре да се дават рядко.
Поздрави и не се караите! b) b)Добавям ги с ориза и гранулите или месото!Зависи от Вашия личен избор! b)

#50 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 08:44 PM

Цитираната тема е по повод запитване за прясно приготвена храна,
и какво би трябвало да съдържа тя като продукти и съотношение.

Аз също давам сварени ориз, зеленчуци и месо + гранулите !

-едит-
Овесени ядки ще пробвам утре /не знаех, че се пише Увесени,
много съм зле l) /
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#51 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2007 - 08:53 PM

Ми и аз давам, бре, ора!
Към ежедневната дажба има рибка, бульонче от разни мазни, дет ги готвят вкъщи, ябълка, че и пуканки подфърляме.
Няма да си утрепеме кучетата с един картоф или с глава лук.
Но е важно да знаем доста за тях, това е.

#52 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 11:26 PM

Цитат

Цитат

С риск да си навлеча гнева на почитателите на гранули като в темата за натуралното хранене която беше локната ще добавя:моя позната която е вет и развъждаше ризершнауцери,докато ги дадеше на новите им стопани малките ги хранеше основно с овесени ядки.аз също давах на моето догче като ги сварявах изцеждах и им добавях лажица масло и лажица олио.кутретата видимо наддават.освен това изхождат малко което според мен означава че са усвоили много. 1super

Ами правилно ще си навлечете гнева. Нямам представа как тези кученца изобщо са поратсвали и то здрави, при положение, че овесените ядки могат да ги разградят и усвоят от тях полезни вещества само тревопасните? Никой ли няма и малка идея що е това хощник, разлика между хищник и тревопасни и защо аджеба хищниците ядат само месо, а тревопасните само растения? Биолозите имат едно логично обяснения - всеки има специални ензими, които помагат за разграждането на определена храна. Хищниците нямат ензими за разграждането на целулоза, а тревопасните нямат ензими за разграждане на белтъчини, те си ги произвеждат сами. И в крайна сметка излиза, че тази храна е почти безполезна за кучето. От биологична гледна точка. Иначе за запълване на стомаха да кажем става, създава обем вътре и кучето се чувства сито, но не получава нужните му хранителни вещества.

Значи преди да съм прочел всичките писания по темата ще ти отговоря на теб, по принцип си права, но ако и ти си гореща привърженичка на гранулите би трябвало да знаеш , че в дори и в добрите гранули по-голяма част от белтъчините са растителни, а в долния клас са си направо всички от растителен произход. Например соята съдържа по-вече белтък от месото друг е въпроса колко усвоим е той, така че написаното на опаковката може да отговаря пр. 30% белтъчини.
С една дума не мога да се съглася и да се оставя дистрибутори на кучешка храна да ми промият мозъка и да си храня кучето само със суха храна.
Голяма глупост е това дето някои от вас постоянно повтарят, че на кучето му било все едно какво яде и не му омръзвало да яде цял живот примерно само гранули oleeee , това си е направо върха на глупоста a) . А тогава защо темите за злояди кучета са винаги пълни, защо когато им сготвим една вкусна храна с ориз, зеленчуци и месо се убиват да ядат, а сухата храна я ядат с безразличие в най-добрият случай!!! Аз не бих си причинил това на кучето, нямало съм да уцеля ТОЧНАТА пропорция от хранителни вещества , витамини и минерали, дрън, дрън , и много наивни хора купуват ли купува чувалите с топчета, и съгласете се с мен , че в Бг като цяло най-много се купува точно най-евтините и долнокачествени храни.

П.П. Сори, бушката, че се отплеснах пак от темата r)

#53 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 January 2007 - 01:07 AM

ksanta - Ако обичаш не ми споменавай името повече !!!! NNN NNN NNN . То като гледам всеки 2-ри тука май готвач завършил та и аз съм там де. Там където съм чел ( Без да имам опит ) пише, че 50-100гр. овесени ядки или грис може да се дават. Не пише дали са сурови, накиснати или варени.

Питам: За да пиша във форума трабва да имам опит задължително така ли ??? А да чета от форума може ли поне или пак опит трябва да имам??? А от книги и сайтове като чета пак ли опит трабва да имам??? И за да споделя нещо което съм прочел, пак ли опит се иска???!

#54 Потребителят е офлайн   Dzaki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 02:28 AM

b) Всички теми за храненето са като темите АМД вс. ИНТЕЛ по хардуерните форуми b)
Вносителите от една страна рекламират гранулите за да ги продават а от друга страна сиромаха с психология на хитър Петър мисли как да направи от пръдня боя l)
Ще споделя личните си макар и кратки наблюдения ( цял живот съм имал кучета но това е първото което се храни само с гранули)
Определено колкото и да са скъпи кучо предпочита натуралната храна (сми ако сложа 2 купи едната с няква манджичка а другата с гранули се омита първо манджата без значение какво точно има вътре) та в началото воден от принципа че квото иска това да яде получаваше маджички които за съжаление ни донесоха "заченки на гастрит" според ветеринаря, една семица яде сухари варен ориз и пурина гастро незнам си кво си, е оправи се но след като бих чертата се оказа че за мен е няколко пъти по скъпо да го храня с манджички отколкото с най скъпата гранула ( не твърдя че разбирам от правилно натурално хранене) та извода се наложи сам са яде клас супер премиум прелива от енергия развива се добре и няма проблеми с стомаха а Аз имам една грижа по малко 1super
Та имам следното предложение към привържениците на натуралното хранене пробвайте поне месец с качествени гранули преди да ги оплювате (са ясно ми е че гроздето е кисело щото не всеки може да си го позволи признавам и аз мога да наместя стоянката месечно другаде но воден от сентенцията "има и евтини неща ма те не струват" bravoS не го правя)

#55 Потребителят е офлайн   ksanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 07:42 AM

етоо вижте как бързо се разви темата.преди да се включа всички викаха:как може,кучетата не са тревопасни и т.н..сега пък излиза че всички добавят овес.защо?за цвят ли? oleeee worthy worthy

#56 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 09:02 AM

Не, не за цвят а за пълнеж. Кучетата са хищници, но доста са се променили от времето на вълците. Храносмилателната система на кучетата е доста по-различна от човешката. Ние дори не даваме вече на кучетата си натурално трупно месо, за да ги предпазим най-вече от паразити.
Човекът също е еволюирал и ако преди 3-4000 години се е хранил с месо, трънки и глогинки, сега хранителния му режим и навици значително са се променили. Хората са започнали да се занимават със селско стопанство, открили са как от зърното да направят хляб, донесли са от други страни картофи, чушки, домати. Започнали са да отглеждат крави и овце, заради млякото и месото им. Научили са се да правят сирене, кашкавал... Всичко това е плод на една дългогодишна еволюция. И в крайна сметка, човека си остава всеяден, а кучето си остава в същността си хищник. Може би някой ще ме убеди, как добре му се отразяват бургерите на макдоналдс или зингера на КФС. Някой каза, как кучето предпочитало сготвеното, ми много ясно. И аз предпочитам зингер пред зелева салата без сол. Кое е по-полезно за мен обаче, ей това е въпроса.
И ако в момента кучето ви се чувства добре, това не значи, че хранейки го с ядки и хляб вие не нанасяте непоправими вреди върху организма му, които могат да се проявят след 2-3-4 години. Овесени ядки -да, но като пълнеж, а не като основно ядене, еле пък с прясно мляко

#57 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 16 January 2007 - 09:11 AM

Цитат

Не, не за цвят а за пълнеж. Кучетата са хищници, но доста са се променили от времето на вълците. Храносмилателната система на кучетата е доста по-различна от човешката. Ние дори не даваме вече на кучетата си натурално трупно месо, за да ги предпазим най-вече от паразити.
Човекът също е еволюирал и ако преди 3-4000 години се е хранил с месо, трънки и глогинки, сега хранителния му режим и навици значително са се променили. Хората са започнали да се занимават със селско стопанство, открили са как от зърното да направят хляб, донесли са от други страни картофи, чушки, домати. Започнали са да отглеждат крави и овце, заради млякото и месото им. Научили са се да правят сирене, кашкавал... Всичко това е плод на една дългогодишна еволюция. И в крайна сметка, човека си остава всеяден, а кучето си остава в същността си хищник. Може би някой ще ме убеди, как добре му се отразяват бургерите на макдоналдс или зингера на КФС. Някой каза, как кучето предпочитало сготвеното, ми много ясно. И аз предпочитам зингер пред зелева салата без сол. Кое е по-полезно за мен обаче, ей това е въпроса.
И ако в момента кучето ви се чувства добре, това не значи, че хранейки го с ядки и хляб вие не нанасяте непоправими вреди върху организма му, които могат да се проявят след 2-3-4 години. Овесени ядки -да, но като пълнеж, а не като основно ядене, еле пък с прясно мляко

Е те това се опитах и аз да обясня, обаче всеки тука го избива на спор. И не си спомням нито в твоя, нито в моя пост да се споменават гранулите. Тук става дума само за овесените ядки и няма никакво значение страните в спора с какво си хранят кучетата. Важно е само колко хранителна е храната която се дава.

П.п. Айде да спрем да се дръгнем за глупости, установихме едно, овесени ядко МОЖЕ да се дават, но само като допълнение към нещо, а не като ОСНОВНО ядене. За мен, а и за повечето четящи тук споря вече е безсмислен.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#58 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 12:50 PM

d) Явно моето куче е опровержение на всичко написано дотук. Яде сутрин овесено ядки /чисти, без захар, стафиди, плодове и т.н./ от няколко години и си оправи стомаха. Всеки опит да се храни с гранули води да бъбречни кризи и образуване на камъни. Абсолютно всеки път след 2-3 дни на гранули /скъпи, препоръчвани и т.н./ получава проблем с бъбреците и сме на лечение.

#59 Потребителят е офлайн   Nadq And Karma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 12:55 PM

Цитат

Цитат

прочетете във всяка руска литература за отглеждане на малки кучета преди да се появи прословутата пресована царевица с костно брашно.добре че има здраво мислещи хора като john и джуди които преди да пишат четат и расъждават с главите си.

Така си е. Какво по-добро за нашите кучета от пресована царевица и руска школа в храненето?

И по една руска водка...и кучетата ще са здрави, като сибирци! bl) l)
User's Signature

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.

#60 Потребителят е офлайн   ksanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 01:14 PM

bis-рискуваш много с това си изказване. ouu ouu ouu

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5