Dog.bg Форуми : Типове нервна система при кучето

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Типове нервна система при кучето Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 December 2004 - 10:55 AM

Wolfdiver
апортировка не винаги е най-силната страна на по-сериозните породи. за сметка на това са чудесни пазачи - кажи-речи в кръвта им е)Породна особеност - какво да се прави)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#62 Потребителят е офлайн   Rudka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2004 - 12:42 PM

Цитат

ОК.Сега канализирай!Тоест - не му давай възможност да хапе друго,което не желаеш.
Следващата стъпка е да различава игра,работа и почивка.
В работата на фокса е да открие,донесе...Създай му работа.Трябва да усети разликата.
При правилна комуникация- само ще се усеща когато стопанинът му изпитва недоволство.
Мисля че ще се поинтересува да открие скрита играчка,която така или иначе носи с удоволствие при теб.Опитай така.

Ставааа, но.... - играем на дърпаница с един хммм да кажем гумен банан, но новия проблем е, че толкова му харесва, че аз като се изморя и пусна банана настава ужасна паника - идва, говори ми, кара ми се, носи банана, дори ме похапва за да започнем отново игра. Иначе в комбинация на игра и вестник (все пак) доста сме намалили хапането.

#63 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 December 2004 - 04:01 PM

Rudka
прощавай че се намесвам, но в изграждането на отношенията между куче и стопанин е важно кучето да се научи, че играта или галенето трябва да са инициатива на СТОПАНИНА. Тоест, ако кучето настоява да се продължи играта, и ако ти се изморяваш или просто не искаш - трябва да го научиш че като кажеш "не" или "стига" , то да те оставя на мира. В иерархията при кучета този, който е водача, той определя кога и кой играе, разбираш ли? Пожелавам ти много търпение - с тези палавници то е необходимо:-))))))))))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#64 Потребителят е офлайн   Rudka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2004 - 05:08 PM

Цитат

Rudka
прощавай че се намесвам, но в изграждането на отношенията между куче и стопанин е важно кучето да се научи, че играта или галенето трябва да са инициатива на СТОПАНИНА. Тоест, ако кучето настоява да се продължи играта, и ако ти се изморяваш или просто не искаш - трябва да го научиш че като кажеш "не" или "стига" , то да те оставя на мира. В иерархията при кучета този, който е водача, той определя кога и кой играе, разбираш ли? Пожелавам ти много търпение - с тези палавници то е необходимо:-))))))))))

благодаря

#65 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 08:34 PM

Знам, че в темата последно е писано през 2004, ама да питам ;D

Значи направих си аз ония тестчета с ключовете и обръщането, просто от любопитство. За ключовете - пълно безразличие -  стана, мина покрай тях, само поглед им хвърли и отиде да си легне с поглед "Скучно!"... за обръщането - проблем никакъв. Само че когато си играе с нещо и като му го дръпна от устата почва да ръмжи и не го пуска... как да го отуча от тоя навик, защото искам да ми дава, каквото му взема, а той стиска зъбите и ръмжи...
На 8 месеца е иначе...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема