Сиамска котка
Публикувано: 23 March 2008 - 08:34 PM
На мен просто ми вече писва да чета простотии.То не бяха Крауски ,то не бяха Кралски ,та вече и Тюленови.
Има съдии и те най подробно ще Ви разкажат и ще Ви покажат ,как изглеждат Сиамки.
Публикувано: 23 March 2008 - 08:38 PM
http://zoosviat.com/?page_id=38
Ето 2 линкчета с малко инфо. Първото е любимата уикипедия, само че последната скобка не ми излиза и линка се разчита като грешен. Така че ако се интресувате го вижте само сложете скобката накрая. :blink: Attention на надписчето над снимката на котето ;)
Второто линкче е на български и има списък на разновидностите на сиамските котки. И пак Attention на първата в списъка ;)
ПП: Аз нямам никакви претенции към изложби и тем подобни. Всяко животно на първо място се взима за да бъде обичано гледано с грижа и чаак след това за да го тормозиш с излжоби, да печелиш медали с него и т.н. Плюс това форуми като този и други са за това според мен- хората да питат и да им се отговаря ;)
Публикувано: 23 March 2008 - 10:39 PM
Цитат
Ето 2 линкчета с малко инфо. Първото е любимата уикипедия, само че последната скобка не ми излиза и линка се разчита като грешен. Така че ако се интресувате го вижте само сложете скобката накрая. :blink: Attention на надписчето над снимката на котето ;)
Второто линкче е на български и има списък на разновидностите на сиамските котки. И пак Attention на първата в списъка ;)
ПП: Аз нямам никакви претенции към изложби и тем подобни. Всяко животно на първо място се взима за да бъде обичано гледано с грижа и чаак след това за да го тормозиш с излжоби, да печелиш медали с него и т.н. Плюс това форуми като този и други са за това според мен- хората да питат и да им се отговаря ;)
И от къде Ви хрумна ,че котки са тормозят по изложби? ;D Така е като нямате достойно животно ,та да го покажете.Аз се гордея ,че притежавам прекрасни котки и не ме е срам да ги показвам по изложби в България и чужбина.И ми доставя голямо удоволствие да пристигна на някоя изложба в друга държава и да видя уважение и почитание на моите котки.Това надали е познато на Вас,да се гордееш с това което имаш.Колко купи сте спечелили с Вашата " Кралска Сиамка" ? А аз вече имам над 30 ,само от последната изложба в Румъния ,моите котки спечелиха 10 купи . И аз не просто , а МНОГО, МНОГО съм горда от постижения на моите любимци,защото те толкова красиви ,че хората трябва да ги виждат и да им се радват.
Публикувано: 23 March 2008 - 10:51 PM
Тук се извинявам за офтопика, за да кажа, че не съм по- малко горда от вас с котарака, който имам независимо каква е породата му и колко чиста кръв тече във вените му. Важното е, че го оценявам аз, а не който и да било друг. Също така мисля, че е много по- достойно човек да се погрижи за бездомно улично, НЕпородисто коте отколкото да парадира със снобизма си. :P
Ето и още едно линкче, този път може да ви се стори по- достоверно ;)
http://www.siameseki...com/colors.html
Ако искате се опитайте да пишете на всички подобни сайтове, в които са описани разновидностите на Сиамската котка ;) Успех
Публикувано: 23 March 2008 - 10:53 PM
Цитат
Аз нямам нищо против Тайски котки ,те са много красиви и ми харесват ,но този форум посветен на Сиамките. И съм сигурна ,че Вие добре виждате разлика между тези две породи. ;)
Публикувано: 23 March 2008 - 10:57 PM
Цитат
Тук се извинявам за офтопика, за да кажа, че не съм по- малко горда от вас с котарака, който имам независимо каква е породата му и колко чиста кръв тече във вените му. Важното е, че го оценявам аз, а не който и да било друг. Също така мисля, че е много по- достойно човек да се погрижи за бездомно улично, НЕпородисто коте отколкото да парадира със снобизма си. :P
Ето и още едно линкче, този път може да ви се стори по- достоверно ;)
http://www.siameseki...com/colors.html
Ако искате се опитайте да пишете на всички подобни сайтове, в които са описани разновидностите на Сиамската котка ;) Успех
Прекрасен сайт за Сиамки ,в този сайт не виждам Тайски котки!!!!!!!!!!
И не смятам ,че да притежаваш чистопородно животно е - СНОБИЗМ. Ако всеки мисли така ,горката Фелинология ,както в България така и по света.
Публикувано: 23 March 2008 - 11:02 PM
В този сайт пише почти същото като в българския зоосвят- seal, choc, blue, lilac i misc са съответно тюленова, шоколадова, синя и т.н разновидности, които има Сиамската котка според този и други сайтове :blink:
Публикувано: 23 March 2008 - 11:05 PM
Цитат
В този сайт пише почти същото като в българския зоосвят- seal, choc, blue, lilac i misc са съответно тюленова, шоколадова, синя и т.н разновидности, които има Сиамската котка според този и други сайтове :blink:
Няма разновидности. В този сайт пишат за ЦВЕТОВИ ВАРИАЦИИ , на Сиамска котка , тя си е една.
Пак ли не сте разбрали ,че няма разновидности ,защото стандарта е ЕДИН , и той е за СИАМСКА котка.
Публикувано: 23 March 2008 - 11:15 PM
Цитат
Цветова вариация Сил пойнт,да ,но разновидност - няма.
А за изложби и не чистопородни котки ,ще Ви кажа ,че на изложбите и те участват и печелят.Там участват красиви котки.Има клас домашна котка и тя взима купи. :blink: И това не се казва -снобизм.
Публикувано: 23 March 2008 - 11:41 PM
Цитат
ПП: В моя тълковен речник значението на вариация е: видоизменение, !разновидност! на нещо ;)
И аз намерих някой превод за разновидност:
# порода, вид, подвид, сорт, категория
Публикувано: 28 March 2008 - 07:51 PM
http://daranid.com.ua/pomet_b.php
Публикувано: 11 April 2008 - 12:10 AM
Цитат
Публикувано: 11 April 2008 - 09:29 AM
Цитат
Видела фотки и твоей Бафи, узнала и снова любовалась :wub:.
Мерси ,мерси. :blink: :blink: :blink:
Другата седмица ще кача снимките на децата на Бафи.Те вече пораснаха и вчера ги снимаха. :blink: