Здравейте,от известно време кучето ми има много неприятен дъх (устата й мирише лошо) възможно ли е да е от смяната на зъбите,защото в момента ги сменя или трябва да я заведа на лекар
неприятен дъх
Публикувано: 31 January 2007 - 01:41 PM
Цитат
Здравейте,от известно време кучето ми има много неприятен дъх (устата й мирише лошо) възможно ли е да е от смяната на зъбите,защото в момента ги сменя или трябва да я заведа на лекар
От смяната на зъбите е.
И моя беше голям "смрадливко", като почнаха да му падат зъбките. b)
Има едни много хубави лентички на Трикси, за почистване на зъби и премахване на лош дъх. Имат аромат на ментол и кучо много ги харесва.
Публикувано: 31 January 2007 - 02:22 PM
Цитат
С какво го храниш?
С роял канин,преди да започне да си сменя зъбите нямаше такъв проблем,ще й взема от тези лентички дано да изчезне лошия дъх b)
Публикувано: 31 January 2007 - 03:29 PM
Миризмата е знак за проблем в усната кухина или натрупан зъбен камък!
Моето куче има същия проблем и докторите казаха,че от това!Ние имаме зъбен камък,но не ми се ще да я упояват,за да го махнат и...!
Консултирай се с ветеринар,защото..аз не съм много сигурна в това,че като сменят зъбите им мирише устата-досега не ми се е случвало това а сме гледали дооооста кучета!
Но ако искаш да си спокойна по добре посети вета! 1super
Моето куче има същия проблем и докторите казаха,че от това!Ние имаме зъбен камък,но не ми се ще да я упояват,за да го махнат и...!
Консултирай се с ветеринар,защото..аз не съм много сигурна в това,че като сменят зъбите им мирише устата-досега не ми се е случвало това а сме гледали дооооста кучета!
Но ако искаш да си спокойна по добре посети вета! 1super

*Love Pretty* http://pinchi-love.f...hpbb2/index.php --Всичко за домашните любимци!! - Вече с много повече информация!! Хвърлете по едно око.
Публикувано: 01 February 2007 - 04:04 PM
Относно лошия дъх и зъбния камък на моето шелти, се консултирах първо тук, ето и отговора na д-р Коко:
Миналата седмица му го почистиха - лошия дух изчезна, а зъбите му станаха снежно бели w)
Така че не отлагайте - няма страшно :D
Цитат
Ако не почистите зъбния камък със сигурност ще има много неприятни последици за любимеца ви. Ще се развие гингивит, след това пародонтит, след него пародонтоза с дистрофични изменения и като последствие загуба на зъби при добър късмет. При липса на такъв стават максиларни фистули. Това за упойките са пълни глупости и отживелици от времето , когато се е упоявало с етер. Дори да има някакво отношение като временна натовареност на черния дроб, то това е нищо в сравнение с постоянната инфекция в устата, която дава отражение на всички органи. Поговорете си с вашия лекуващ лекар за диета, целяща нормализиране функциите на стомаха за да не се образува повече или да се забави повторната поява на зъбния камък.
Миналата седмица му го почистиха - лошия дух изчезна, а зъбите му станаха снежно бели w)
Така че не отлагайте - няма страшно :D

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 06 February 2007 - 10:49 AM
И аз подкрепям др Коко.И аз бих препоръчал почистване на зъбния камък,Смяна на хранителния режим с гранула,без дом.каши и др.Профилактика с разните там лакомства.
Ако лошия дъх е през време на смяна на млечните зъби??? преглед за евентуални проблеми в хран.система.Не ми се е случвало малко куче под 1 год да има зъбен камък?!!!!1!???
Ако лошия дъх е през време на смяна на млечните зъби??? преглед за евентуални проблеми в хран.система.Не ми се е случвало малко куче под 1 год да има зъбен камък?!!!!1!???
Публикувано: 06 February 2007 - 02:01 PM
За толкова малко животно ще да е нещо в корема. Или пък просто естествени аромати.
Ни си имаме миризлива девойка - тя си е принципно миризливо куче. Всичко и мирише - задникът, козината, ушите, устата, а не е болна и е малка... Със всяко се справяме различно. Но сега купих едни таблети на Beaphar за подобряване на дъха и има прекрасен резултат още от първото хапче.
Ни си имаме миризлива девойка - тя си е принципно миризливо куче. Всичко и мирише - задникът, козината, ушите, устата, а не е болна и е малка... Със всяко се справяме различно. Но сега купих едни таблети на Beaphar за подобряване на дъха и има прекрасен резултат още от първото хапче.
Публикувано: 06 February 2007 - 08:13 PM
Таблетите наистина са много ефикасни, интересно ми е, обаче как ги даваш? Баркли изяде една и категорично отказа да яде други. Таблетката стана на зелена пяна в устата му и след нея три четири пъти ходи да се плакне в паницата с вода l)
Страница 1 от 1