Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#1021 Потребителят е офлайн   kemmy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 October 2012 - 11:13 AM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 14 October 2012 - 10:02 AM, написа:

Показване на мнениетоkemmy, в 13 October 2012 - 07:18 PM, написа:

Показване на мнениетоstarrkopf, в 13 October 2012 - 08:01 AM, написа:

Само така,следващият път даже го хванете / пак за кожата на врата/,вдигнете го и може да се разходите из стаята.Какво си мисли този кокер - покажете му кой кара влака.И никакви награди - който не слуша не трябва да яде!

Да, това не е проблема - послушен е иначе. Но нещо го е страх ... май е направил беля някъде, ама не сме го хванали (не мирише на пишкано или акано вкъщи, така че сигурно е сръфал някой шкаф)

Дали някога, дори само веднъж, не си използвала "Ела тук" и след това да си му се карала, разтърсвала за врата и т.н.? Командата "Ела" е много деликатен момент. Винаги щом дойде трябва да последва подкрепление - награда с лакомство, похвала или галене. Никога не трябва след това да следва нещо неприятно за кучо, защото тогава ще спре да идва. Във вашия случай е дори по-лошо, страх го е, което трябва да ви покаже, че някъде сте сбъркали. Обнадеждаващо е, че вън не го прави това, значи отрицателните емоции са свързани със ситуация в дома, а не с теб конкретно. Прочети правилата на команда "Ела тук" и ги изпълнявай стриктно докато сте си вкъщи, мисля че с времето ще забрави каквото го е стресирало и ще се научи, че няма нищо страшно, дори ще му е хубаво ако дойде след командата. Просто внимавайте да не я използвате при наказания. И друго... може би няма да е лошо ако наблегнете повече на подхода на подкреплението, отколкото да го наказвате. Все пак не е питбул, мисля че няма нужда от още повече потискане кучо, щом сама казваш, че е послушен. Пробвай при беля да го игнорираш (за кучетата да не му обръщаш внимание е по-обидно от бой и каране), а когато направи нещо както трябва го похвали, погали и дай лакомство. :ae_085:

Нито веднъж не сме му се карали след 'ела тук', обикновено го галиме, а тези дни даже лакомства му давах. Обикновено се държи така, когато се чувства виновен за нещо. Възможно е да е направил беля и да не сме го хванали. Всъщност проблема отмина още същия ден, когато написах тук. Както казах, няма от какво да го е страх, много е послушен. Като сме вкъщи, през по-голямата част от времето се сгушва при нас и си гризка кокала. Или спи. Пробвах метода с игнорирането. Резултат - изака се на леглото на две места. Ако имаме гости и не му обръщат внимание - пика под масата. Поне преди, де. Сега вече е по-голям и не прави неща напук. Единствените бели, които прави са малко - ако намери нещо на пода, веднага го разкъсва - пликчета, зарядни, кабели ... но не гълта, което е добре. Когато тръгне да гризка нещо и аз съм в стаята той ме гледа с един поглед, сякаш ме пита 'може ли'. Като кажа едно строго 'не' и не го пипа повече.

#1022 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 04:28 PM

Цитат

Здравей! Нашето кученце също не искаше да се научи да ходи в банята. Беше го страх от нея! Шумът от тръбите, пускането на чешма/вода... самичък беше невъзможно да влезе там.Виж дали и при твоето не е така. Ако да - първо му премахни страха. Когато го видиш, че ще пишка, или когато започне, просто го хвани и го занеси в банята. Те си вършат работата по едно и също време на деня. Просто, когато наближи това време, го заведи в банята и не го пускай оттам, докато не се облекчи. Като го направи - награда. Вестниците - и нашия ги ядеше. Научи се на найлон - него не дъвчеше, възприемаше го като тоалетна. На балкона имаше само 1 найлон, т.е. не беше покрит целия, но той ходеше само там, където има найлон. Даже ако не е чист, не искаше да ходи и напук го правеше насред хола.

Здравей!Ами не е като да го е страх,защото като се затворим сутрин и "чакаме"започва да гризе шкафът,тоалетната чиния,сифонът души...и само чака да излезнем,за да си свърши работата.Всеки път като го видя,го нося в банята,но той вече е готов,само ме поглежда и си излиза..Една сутрин се изпишка там,дадох му награда,похвала и т.н.,след това при следващото ходене на коридора ме гледаше пак за награда :wb_052: А за найлона,той само ако набара торбичка започва и нея да къса..не знам дали ще свърши работа,но ще пробвам.Мерси :md_064:

#1023 Потребителят е офлайн   Mira_sf Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 October 2012 - 10:52 AM

Здравейте отново,
проблемите с моя дребосък продължават.Вече е на 6 месеца и половина и от два месеца ходим навън редовно, когато съм на работа по три пъти дневно, а през останалото време 4-5 пъти.Махнах му памперса на който се беше научил да пишка, но постоянно имаме инциденти с пишкано.През нощта също.Ако да речем една вечер не е пишкал, следващите 3-4 си заварвам локва.През деня също се изтърва, когато ме няма край него.Имам чувството че не желае да стиска, преди време си беше харесал едно място в кухнята за пишкане (а спи там) и си продължава да си го ползва.Сега се чудя дали да му връщам пелената или да продължавам да упорствам и да бърша пода?Да му махам ли купата с вода нощем (той вечеря към 22 часа суха храна и се чудя дали няма да е проблем махането на водата)?

#1024 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2012 - 02:18 PM

Ще ти споделя моят опит. Забележи по кое време на деня пишка и го изкарвай малко преди това. След седмица да речем удължете времето и вижте дали ще може да издържи. При мен това проработи, вече се разхождаме сутрин, след това чак в 15 часа да пишкаме и след това в 19 вечерта дълга разходка и после в 22 да пишкаме.
Относно водата вечер, аз оставях един пръст вода в купата колкото да утоли ако е жаден, иначе имах две-три големи локви в коридора :) Имайки в предвид, че тепърва започва да застудява не мисля, че е проблем.
Мисля че ако вечеря в 22 часа вечерта е хубаво да се напие хубаво с вода след това.. и евентуално да го изведете към 23-24 часа, за да избегнете локвичките сутрин.

#1025 Потребителят е офлайн   Mira_sf Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 October 2012 - 06:13 PM

Показване на мнениетоjujkavn, в 22 October 2012 - 02:18 PM, написа:

Ще ти споделя моят опит. Забележи по кое време на деня пишка и го изкарвай малко преди това. След седмица да речем удължете времето и вижте дали ще може да издържи. При мен това проработи, вече се разхождаме сутрин, след това чак в 15 часа да пишкаме и след това в 19 вечерта дълга разходка и после в 22 да пишкаме.
Относно водата вечер, аз оставях един пръст вода в купата колкото да утоли ако е жаден, иначе имах две-три големи локви в коридора :) Имайки в предвид, че тепърва започва да застудява не мисля, че е проблем.
Мисля че ако вечеря в 22 часа вечерта е хубаво да се напие хубаво с вода след това.. и евентуално да го изведете към 23-24 часа, за да избегнете локвичките сутрин.

Благодаря много!Когато съм си вкъщи през деня го дебна и нямаме произшествия, днес даже вместо в 11:30 - 12:00 го изкарах в 13:15, но преди това ми се беше напишкал към осем докато си доспивах, иначе вечер си го вадя към 23 и малко, за да може да се облекчи след яденето.Няколко сутрини в 6 нямаше локва, но последните две сме опикани.А някаква идея какво да правя като съм на работа да му слагам ли пелена или да си го оставям така?

#1026 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2012 - 07:54 PM

Аз опит с пелени нямам и не мога да кажа как да постъпите. Но при положение, че е на 6м и половина, мисля че с малко търпение кучо ще се адаптира да държи все повече. Аз не работя и нямах този проблем, така че нямам представа :(

#1027 Потребителят е офлайн   Merilinn Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 October 2012 - 08:41 AM

Здравейте,

имам куче (Порода Питбул) на 3години, проблемът е там, че винаги е пишкала в къщи,

до сега търпяхме, но сега се преместихме в ново жилище и колкото и да ни се искаше нещата да се променят, всичко си е по старо му.. Излиза по 3 пъти на ден, пробвали сме всичко, но не става..

Моля Ви ако можете да помогнете по някакъв начин да я отучим да пишка в къщи пишете ми, вече незнаем как да постъпим.

Вече сме отчаяни, много се надявахме че на новото място няма да го прави, но започна редовно да пишка пред хладилника в кухнята и всяка сутрин правим едно и също упражнение: Събуждаме се, отиваме в кухнята и започваме да местим хладилника за да изчистим.
Ще чакам Вашият отговор, ако има някакъв курс през който може да премине или някакъв друг вариант моля пишете ми.

#1028 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 23 October 2012 - 10:12 AM

Показване на мнениетоMerilinn, в 23 October 2012 - 08:41 AM, написа:

Здравейте,

имам куче (Порода Питбул) на 3години, проблемът е там, че винаги е пишкала в къщи,

до сега търпяхме, но сега се преместихме в ново жилище и колкото и да ни се искаше нещата да се променят, всичко си е по старо му.. Излиза по 3 пъти на ден, пробвали сме всичко, но не става..

Моля Ви ако можете да помогнете по някакъв начин да я отучим да пишка в къщи пишете ми, вече незнаем как да постъпим.

Вече сме отчаяни, много се надявахме че на новото място няма да го прави, но започна редовно да пишка пред хладилника в кухнята и всяка сутрин правим едно и също упражнение: Събуждаме се, отиваме в кухнята и започваме да местим хладилника за да изчистим.
Ще чакам Вашият отговор, ако има някакъв курс през който може да премине или някакъв друг вариант моля пишете ми.

Здравейте Мерилин,
ще отговоря така,както задавате въпросът си - семейството Ви много обича да чисти...Друго обяснение нямам,защото ако желаехте досега да сте попрочели нещо и / поради явното незнание/ да сте се обърнали към подходящите хора за съвет.
Има курс и той се нарича /независимо от възрастта на кучето Ви/ РЕДОВНО ИЗВЕЖДАНЕ.Ако не знаете значението на изразът,тук ще Ви го обяснят.

Желая Ви успех.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1029 Потребителят е офлайн   Merilinn Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 October 2012 - 10:33 AM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 23 October 2012 - 10:12 AM, написа:

Здравейте,

Здравейте Мерилин,
ще отговоря така,както задавате въпросът си - семейството Ви много обича да чисти...Друго обяснение нямам,защото ако желаехте досега да сте попрочели нещо и / поради явното незнание/ да сте се обърнали към подходящите хора за съвет.
Има курс и той се нарича /независимо от възрастта на кучето Ви/ РЕДОВНО ИЗВЕЖДАНЕ.Ако не знаете значението на изразът,тук ще Ви го обяснят.

Желая Ви успех.

Благодаря за отговора, който не помогна особено много,
за РЕДОВНОТО ИЗВЕЖДАНЕ съм чувала да... миля че по-редовно от 3пъти на ден няма на къде, не знам за Вас...
Кучето се извежда сутрин, обед и вечер...
Исках помощ и съвети, но явно съм объркала мястото, извинявам се за което

#1030 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2012 - 11:03 AM

Има смисъл в думите на starrkopf, послушайте го. Може да се извежда и по повече от 3 пъти. Моето куче така се научи да не се изхожда вкъщи. В началото го изкарвах на 2 часа, най-много на 3 часа и постепенно увеличавах времето с половин, един час. Това са между 4 и 6 извеждания, а не 3. В момента го извеждам по 3 или 4 пъти на ден, зависи дали имам свободно време. И никога не го прибирам докато не си е свършил работите. Кучето ми не е голямо, колкото вашето, но всяко куче може да бъде научено. Все пак са интелигентни животни и повечето пакости ги правят, защото им е позволено. Късмет с научаването.:smile:
User's Signature

Качена снимка

#1031 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 October 2012 - 12:27 PM

Merilinn
Ако кучето ви питбул на три години женски пол толкова често се изпуска вкъщи да не би да има медицински проблем? При цистита и други медицински диагнози женските кучета се изпускат редовно. Заведете я на читав лекар да я прегледа. Все пак не е бебе, на 3 години е, а и я извеждате 3 пъти дневно, което за 3годишно куче е достатъчно. Да няма нещо по-сериозно във вашата ситуация?

Разбира се, горното важи само ако цялата тази ситуация не е някакъв фейк, като с една известна фантазьорка в нашия подфорум с нанайсе ника.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1032 Потребителят е офлайн   Merilinn Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 October 2012 - 12:55 PM

Не, Фуриа_С,
ходихме на лекар, правихме един куп изследвания и нищо, а и ветеринарката ни обясни че след като го прави само докато спиме, значи не е че неможе да стиска. През деня докато съм на работа не излиза по 8-9 часа и никога не е имало нищо, н легнем ли да спим на сутринта задължително има локвичка..
Не знам защо го прави и аз не мислех че е от извеждането, тъй като и според мен 3 пъти на ден за голямо куче е напълно достатъчно, но вече мисля да пробваме по повече пъти на ден...

#1033 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 October 2012 - 01:20 PM

Кога е най-късно вечерно извеждане и кога е най-рано сутрешно като часове?
User's Signature

#1034 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 October 2012 - 01:24 PM

Показване на мнениетоMerilinn, в 23 October 2012 - 12:55 PM, написа:

Не знам защо го прави

Ами прави го по навик.
Прочетете темата в началото и работете по разчупване на стереотипа. Има много неща, които можете да направите, като първото от тях е - щом пикае в кухнята нощем, просто затворете кухнята.
Най-лесно е ако ограничите кучето в сравнително малко пространство за през нощта.

#1035 Потребителят е офлайн   Merilinn Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 October 2012 - 01:38 PM

Да и аз мислех да я затваряме в коридора вечер и незнам ако през нощта я оставяме без вода дали ще има ефект..
Вечер я извеждаме мужду 00-01ч. и сутрин към 08.30-9ч.

#1036 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2012 - 01:54 PM

Ставайте по-рано сутрин поне към 06.00.
8-9 часа нощно време явно й е много. Аз на ваше място дори бих ставала и нощем запериода месец-два да я извеждам.

При женските има и друго - масово срещам стопани които само извеждат за 5 минути кучето си докато облекчи бойлера и ае бам вкъщи пак, докато кучето просто не се е облегчило достатъчно. Няма игри, няма занимавки, няма продължително контактуване. През това време животното може да уринира поне няколко пъти. така че освен времеви режим не е за пренебрегване и продължителността на разходките.
User's Signature

#1037 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 October 2012 - 02:40 PM

Показване на мнениетоMerilinn, в 23 October 2012 - 01:38 PM, написа:

незнам ако през нощта я оставяме без вода дали ще има ефект..

E, хубава работа ... то ако го оставите без храна току виж спряло и да ака ...
Оставяйте вода, но малко.
Обърнете внимание колко пие. Моята питбулка имаше навик да се олива. Просто й беше забавно да льока. Ако е нужно давайте вода под режим, но дневното количество да е достатъчно - минимум литър и половина.
Ако кучето не стои в коридора през деня, а вечерта го затворите там, най-вероятно ще се изпикае. То трябва да се ограничи на място, което приема за свое.
Кучето може да стиска 8-9 часа, но не го знае. Щом му се допикае се изпикава, защото така е свикнало. Не виждам никакъв смисъл от нощно бродене, само да се създава невъзможен режим, който после пък да се разрушава. Важното е веднъж да разбере, че може да не пикае през нощта.

#1038 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2012 - 06:51 PM

Показване на мнениетоMerilinn, в 23 October 2012 - 10:33 AM, написа:

Здравейте,

Здравейте Мерилин,

Желая Ви успех.

за РЕДОВНОТО ИЗВЕЖДАНЕ съм чувала да... миля че по-редовно от 3пъти на ден няма на къде, не знам за Вас...

Има защо....
Под редовно извеждане Вие "разбирате" трикратни разходки,а аз такива на всеки три часа! Има разлика,нали?
User's Signature

#1039 Потребителят е офлайн   Merilinn Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 October 2012 - 08:16 AM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 23 October 2012 - 06:51 PM, написа:

Показване на мнениетоMerilinn, в 23 October 2012 - 10:33 AM, написа:

Здравейте,

Здравейте Мерилин,

Желая Ви успех.

Има защо....
Под редовно извеждане Вие "разбирате" трикратни разходки,а аз такива на всеки три часа! Има разлика,нали?

Имаш голямо, зряло куче...и го извеждаш на всеки 3 часа?

#1040 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2012 - 08:55 AM

Сега остава да кажете,че кучето пикае в къщи от "няколко" дена...,иначе е научено?!
Вярвам Ви.
User's Signature

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54