Dog.bg Форуми : Хигиенни навици - обучение

Към съдържанието

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хигиенни навици - обучение Оцени темата: ***** 9 Гласове

#121 Потребителят е офлайн   karina_santana Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 16 April 2008 - 11:08 AM

здравеите всички искам да помоля за помо6т преди няколко дена си взехме едно сладко пуделче :blink: до тук всичко добре но когато ре6их да го изведа то буквално изпадна в паника едва успях да го изведа пред блока седе6е като препарирано после се ми казаха че до петия месец е живяло ня един балкон сега правиме всичко в кь6ти много е стресирана незнам какво да правия как 6те я науча на хигиенни навици  :( приемам всякакви идеи о6те е малка а аз много я обичам предварително благодаря :blink: :blink: :blink:

#122 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 11:15 AM

ОООО да и ние с мъника сме минали по този път, не щеше и да чуе за разходка, но постепеноо свикват, започнахме да го извеждаме и с голямото куче и съвсем се оправиха нещата. Трябва му време, може да започнете от терасата, при първите разходки душеше всяка тревичка,но не искаше да мърда, трябваше да го дърпам.

#123 Потребителят е офлайн   karina_santana Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 16 April 2008 - 11:36 AM

значи все пак имам 6анс тя дори не иска да поду6и наокулу само трепери вече е на 5 месеца :blink:

#124 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 11:47 AM

Това е така именно защото е на 5 месеца, просто вече е много голяма и вече изпитва страх, когато са по-малки са по-безгрижни и любопитни, моя мъник беше също на 5 месеца, когато излезе на 1-ви път и това е моя грешка, сега се страхува от всяко куче навън, от странни звуци и лае хората, не е социализиран, точно заради това че първата разходка трябваше да е на 3 месеца, а не на 5 :(

#125 Потребителят е офлайн   karina_santana Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 16 April 2008 - 11:59 AM

малко ме е страх много кучета сам отгледала но но всичките бяха големи и научени :( :( :( една саседка ме уплаши че риа била вече голяма и нямала да се научи да ходи кьдето трябва до толетна но аз се надявам ;)

#126 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2008 - 12:43 PM

Ако я разхождаш сутрин и вечер ще се научи, моя Цезар добре знае! Не е толкова голям проблема че на 5 месеца все още незнае, ще имате трудности, но ще се научи, ГАРАНЦИЯ ;)

#127 Потребителят е офлайн   Aera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 04:11 PM

Здравейте! Преди близо 3 седмици осиновихме с мъжа ми куче от бездом. Рита е на 10 месеца, живяла е с майка си, предишният собственик твърдеше, че има изградени хигиенни навици, но като се прибрахме започна да пишка навсякъде. Така ясно, че в началото си маркира територията, но сега сам забелязала, че като сме в къщи няма проблем и може да стиска, но като ни няма освен, че прави всякакви поразии и задължително поне веднъж се изпишква на килима (като имате предвид, че се разхожда сутрин, на обяд и две разходки вечер). Чудя се как да я откажа от този навик, все пак не е куче на 3-4 месеца и другото, в последствие предишният й собственик ни каза, че като го нямало в къщи оставял Рита и майка й на терасата, която е на първия етаж и тя по всяко време е можела да излезе и да се изпишка, а ние живеем в кооперация и тук няма как да стане. Някакви идеи?

#128 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 May 2008 - 04:26 PM

Причините са абсолютно ясни.
Идеи - не стигат ли тези в началото на темата  ;)?

#129 Потребителят е офлайн   Sisy and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 10:41 AM

Страхотна тема. Но вече взех да се стресирам, след всичко, което съм изчела преди да си взема Макс, а и след това, сега когато чета този форум продължавам да откривам грашки, които съм допускала във възпитанието.  :o Много нови и полезни съвети получавам тук, но съветвам всеки, който иска да зададе въпрос първо да изчете цялата информация, поне в темата, която е избрал да поства своя въпрос. Така ще спестим много повтаряне и ще освободим място и време за нови въпроси, които ще са полезни за всички нас и нашите кученца. Още веднъж благодаря за цялата полезна информация от тази тема, а и целия форум.

#130 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 10:47 PM

Да попитам... Моя приятелка си взе миналия ден пинчерче, женско е, на 4 години. Предишните стопани я увериха в това, че има хигиенни навици и всичко, обаче на новото място кученцето си върши работите където свари. Какво може да се направи? Уж си ходи като сме навън и трябвало да се върти около вратата като е на зор, ама то просто си кляка на средата на коридора и си прави каквото има за правене. Смятате ли, че това е от стрес или трябва да му се обърне по - сериозно внимание?
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   vikt0r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2008 - 11:58 AM

НИе купихме една кучешка тоалетна ,на която и се слагаТ едни специални постелки.Обаче,бетито се облекчава,където свари и не ходи там.А ако и се скраш ,имам чувството,че прави нарочно-отива и се изпикава на леглото(правила го е 3 пъти )Дайте идеи как да я научим.Някой използва ли такава кучешка тоалетна

#132 Потребителят е офлайн   kory Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 May 2008 - 12:01 PM

nesam 4uvala za takava toaletna i mislja 4e ne uda4na

#133 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2008 - 12:10 PM

От 7 дни насам Лиза (8 месеца) е разгонена и започна почти всеки ден да се изпуска у дома или по стълбите на блока като тръгна да я извеждам. Извеждам я в същите часове както преди разгонването, преди си вършеше работата само на вън и нямаше проблеми. Сега имам чувството, че нарочно ми маркира плочките след като измия пода, по стълбищата също не е пикала преди. Дали това изпускане се дължи на разгонването? От 1 месец сме в ново жилище и до преди разгонването се е изпускала само веднъж, но вината беше в мен, защото закъснях много с разходката.

#134 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2008 - 04:38 PM

Цитат

От 7 дни насам Лиза (8 месеца) е разгонена и започна почти всеки ден да се изпуска у дома или по стълбите на блока като тръгна да я извеждам. Извеждам я в същите часове както преди разгонването, преди си вършеше работата само на вън и нямаше проблеми. Сега имам чувството, че нарочно ми маркира плочките след като измия пода, по стълбищата също не е пикала преди. Дали това изпускане се дължи на разгонването? От 1 месец сме в ново жилище и до преди разгонването се е изпускала само веднъж, но вината беше в мен, защото закъснях много с разходката.

Прочети цялата тема и все пак не се сещам дали в тази тема или в някоя друга тема в форума прочетох че това е нормално поведение при смяна на жилището. :blink:

#135 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 May 2008 - 05:47 PM

Цитат

НИе купихме една кучешка тоалетна ,на която и се слагаТ едни специални постелки.Обаче,бетито се облекчава,където свари и не ходи там.А ако и се скраш ,имам чувството,че прави нарочно-отива и се изпикава на леглото(правила го е 3 пъти )Дайте идеи как да я научим.Някой използва ли такава кучешка тоалетна

Незнам какво представлява тая кучешка тоалетна и дали има нещо общо с котешката,но моята Лекси преди да започна да я извеждам ходеше по нужда в един леген за котки пълен със силиконова тоалетна.Като я видех, че иска да прави нещо я взимах и я слагах в лигена и тя се научи доста бързо.Е накрая , за щастие само няколко дни преди да започна да я извеждам, започна да влиза само с предните крака и всичко пак си беше навън, ама какво да се прави умаля й пустия лиген.

А и още нещо - отначало й пръсках един спрей , който трябвало да им покаже къде да ходят до тоалетна, но не действа ама въобще и смърди ужасно :-
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#136 Потребителят е офлайн   vikt0r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2008 - 06:13 PM

Еми това е нещо като котешката,само че се слагат едни подложки,които се сменят.А като я видя,че ще пикае веднага я нося,но като я взема или я прекъсвам ,или се изпикава във въздуха,докато я донеса

#137 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 12:20 PM

Здравейте!
От вчера имам едно прекрасно момиченце, немски шпиц, много ми е умничка, знае си вече купичките и ходи сама да си ги дири, ОБАЧЕ....когато иска да върши нещо, дали е прекалено бърза, или ние сме бавни, не успяваме да я закараме в банята. Повечето пъти я слагаме, но зорът или е отминал или става на килима. Откровено да ви кажа, мисля че за нея воденето в банята е наказание за това че се е изпишкала другаде и възприема банята като мястото на наказанието. Ляга там, гледа виновно но нищо! Все пак мисля, че грешката ми може да се поправи защото това е едва от ден. Моля ви, посъветвайте ме!

Благодаря ви предварително!

#138 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 May 2008 - 12:22 PM

Цитат

грешката Ви може да се поправи защото това е едва от ден
;)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#139 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 12:46 PM

А.. и исках нещо друго да попитам, дано не съм нахална! Казаха ми, че едва след третата бебешка ваксина може да се изведе навън, но ние сме вече на 2 месеца, това означава че трябва да стане на почти половин годинка и тогава да я изведа. За мен е абсурдно, но незнам, според вас кога мога да започна да правя кратки тренировъчни излизания?

#140 Потребителят е офлайн   lebeda Икона

Публикувано: 15 May 2008 - 04:34 PM

Здравейте, всички. Имам голям проблем и моля за помощ. Имам немски шпиц на 6 м. Тъй като го купих болен и без ваксини(уж всичко беше наред), трябваше 60 дни да си стоим в къщи без разходки. Така кучето свикна да ходи на вестници. Дотук няма проблем. Проблема ми е, че ако не го видя на момента и да почистя си изяжда изпражненията.Вече всеки ден го водя вън, но той чака да се приберем и тогава да се облекчи. Моля някой ако знае как да го отуча да ми пише на gavramova@abv.bg. Благодаря предварително.

• (66 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни