Голдън ретривър
Публикувано: 27 November 2007 - 03:21 PM
Цитат
здравейте на всички със сладки голденчета голдън ретривърите са много готина порода !! мойто кученце се казва джейк и е на 4 месеца
Наистина много сладък изглежда Джейк! :wub:Да Ви е жив и здрав и дълги години да Ви радва! :blink:
П.С.:Ще се радвам да видя сним4ици на мъника!

http://gorata.net/f.php?f=MyShadow
Heute ist der Anfang meines neuen Lebens...Heute ist der beste Tag meines Lebens...
http://www.vbox7.com/play:829911af
Публикувано: 11 December 2007 - 07:47 PM
Здравейте. Обръщам се към вас с един въпрос. Сега помагам на нашия най-добър приятел - Дарик с изложбеното поведение. Наблягаме на стойка, но аз не разбирам от голдъни, защото моето куче е хъски. Така, че го уча на това, което съм гледала. Пускам няколко снимки и моля за вашето мнение. :blink:
Лошо качество :(.. с телефон са снимани.
Лошо качество :(.. с телефон са снимани.
Публикувано: 16 December 2007 - 02:25 PM
Здравей, Bini!
Добре сте се справили със стойката като за начало. Като съвет, само не опъвай толкова с лакомството главата му. Тренирайте сега с лакомство, не имай предвид че някои съдии не позволяват лакомства в ринга им. Може да ползваш и играчка, докато тренирате. Изпъни опашката му, така че да е на линията на гърба. След като изпълни стойката, така както ти искаш, нали знаеш голяма радост, награда, игра с топката.
Ето ти няколко снимки на добре поставени кучета в изложбена стойка(на снимката може да видиш как се държи главата на кучето, така е за предпочитане)

Wild & Wilkinson's Gunhills Game Master JW

Това също е възможност, да не държиш на кучето главата, но след доста тренировки се постига:

Успех, ако имаш други въпроси, не се притеснявай да ги зададеш. А ако искаш, разкажи повече за Дарио! :wub:
Добре сте се справили със стойката като за начало. Като съвет, само не опъвай толкова с лакомството главата му. Тренирайте сега с лакомство, не имай предвид че някои съдии не позволяват лакомства в ринга им. Може да ползваш и играчка, докато тренирате. Изпъни опашката му, така че да е на линията на гърба. След като изпълни стойката, така както ти искаш, нали знаеш голяма радост, награда, игра с топката.
Ето ти няколко снимки на добре поставени кучета в изложбена стойка(на снимката може да видиш как се държи главата на кучето, така е за предпочитане)

Wild & Wilkinson's Gunhills Game Master JW

Това също е възможност, да не държиш на кучето главата, но след доста тренировки се постига:

Успех, ако имаш други въпроси, не се притеснявай да ги зададеш. А ако искаш, разкажи повече за Дарио! :wub:
Публикувано: 16 January 2008 - 09:26 PM
Снимай го колкото можеш повече, именно защото няма да се усетиш кога е станал голямо магаренце :blink:.Моят цифров апарат се развали малко след като си взех моето злато,та затова и малкото снимки, които имам от бебешкия й период, са правени с телефон.
Публикувано: 17 January 2008 - 11:05 PM
Да, не е като да не се разбираме. Обаче много умни песове се оказват. Вече носи пръчки, сяда, дава лапа, тези елементарни неща. Обаче като му кажа да дойде се правина луд. Другото, което не знам как да направя е да го отуча да се радва на всеки срещнат. То бива добродушко да е, ама скача на всички. Предишното ми куче въобще не беше така, беше каракачанка, съвсем различен характер:) Давай съвети за този проблем. ;D А и другото което е дърпа се като изоглавен, трябва да го науча да ходи редом, може би трябва да сменя повода. Не знам. :huh:
Ей, doggy_fan, мерси. ;)
Ей, doggy_fan, мерси. ;)
Публикувано: 18 January 2008 - 10:22 AM
Наистина растат ужасно бързо, даже мислех, че моето е някакво мутантче ;D и най-лошото е, че докато са беше като малка плюшена играчка не можехме да го гушкаме и да му се радваме, без да ни захапе или одере!
До около 8 м. и Брайтън се хвърляше да се радва на всичко живо, особено го въодушевляваха малки деца и бабички, за предпочитане с бастуни, сега е на 1 г. и 4 м. и подбира обектите за :wub: атака. Основният ни проблем навън е, че хруска клони като солети и после имаме проблемчета.
С тегленето като магаре се оправяме горе-долу (след ходене на училището на дог.бг и допълнителни занимания) научи команда редом и я изпълнява до момента, докато не види някой пес или познат, при което се хвърля с такъв устрем, че със своите 35 кг. :sos: веднъж за малко щеше да ме хвърли под една кола.
Командата "ела тук" изпълнява безприкословно само когато се подава от кухнята вкъщи, навън се прави на глух :rolleyes:, особено ако си хапва клонки Ето го и него
До около 8 м. и Брайтън се хвърляше да се радва на всичко живо, особено го въодушевляваха малки деца и бабички, за предпочитане с бастуни, сега е на 1 г. и 4 м. и подбира обектите за :wub: атака. Основният ни проблем навън е, че хруска клони като солети и после имаме проблемчета.
С тегленето като магаре се оправяме горе-долу (след ходене на училището на дог.бг и допълнителни занимания) научи команда редом и я изпълнява до момента, докато не види някой пес или познат, при което се хвърля с такъв устрем, че със своите 35 кг. :sos: веднъж за малко щеше да ме хвърли под една кола.
Командата "ела тук" изпълнява безприкословно само когато се подава от кухнята вкъщи, навън се прави на глух :rolleyes:, особено ако си хапва клонки Ето го и него
Публикувано: 18 January 2008 - 12:09 PM
Ако сте от София, училището е в събота и неделя от 10.00 часа зад Стадион "Славия", ако решите да ходите виж темата във форума "Възпитание, обучение, спорт" - Училището на Dog.bg! Ето и една снимка от там по време на междучасие - това отзад с теглещия се голдън сме ние с Брайти ;D
Публикувано: 18 January 2008 - 02:36 PM
Здрасти Health.Разказвайки за Рипли,все едно слушам за Хера.Това е нормално естесвено,нали са от една порода.Сама си разбрала,че са много умни.Няма нужда да ги обучаваш да носят,да дават лапа и т.н.- те сами си го могат.Иначе относно малките проблеми...като скачането по хората например(от радост).Аз Хера не можах да я отуча докрай от това.Сега вече преди да хукне към някой се оглежда за мен,и ако съм на близо,предпочита да си седи кротко ;D. Иначе радостта си е радост.Просто голдъните са много енергични и жизнерадостни кучета, обичат хората. Какво да ти кажа друго...гледай го с любов,отделяй му достатъчно внимание,и ако има нещо-питай.
А иначе аз имам в момента голяма нужда от съвети относно отглеждането на каракачанките,така че ако имаш възможност на ЛС да разкажеш някои неща.
Благодаря предварително!
А иначе аз имам в момента голяма нужда от съвети относно отглеждането на каракачанките,така че ако имаш възможност на ЛС да разкажеш някои неща.
Благодаря предварително!