Голдън ретривър
Публикувано: 13 May 2008 - 06:00 PM
Публикувано: 13 May 2008 - 06:13 PM
Благодаря предварително :)
Публикувано: 13 May 2008 - 06:54 PM
Под "редовно" къпане се разбира кучето да се къпе със шампоан 1 път в месеца. Иначе всеки ден може да се мие с хладка вода лапички или друго изцапано място.
Сигурна ли си, че е пети нокът? Най-добре го заведи на ветеринар и той да ти каже дали това е пети нокът.
Ако кучето ти в здраво, ушите му не би трябвало да са мръсни. Отново се обърни към ветеринар, защото процедурата трябва да се извърши много внимателно.
Поздрави!
Публикувано: 13 May 2008 - 07:26 PM
Цитат
...
Поздрави!
Благодаря :)
Та, ушите й не са мръсни, ама в книгата така пише и аз за това питам. Иначе за нокътя ... ми и за него не съм особено сигурна :)
Още утре като се прибера и ще я заведа на цялостен преглед.
Ще се консултирам и за паспорт, защото си нямаме.
Благодаря за отзивчивостта :)
Публикувано: 13 May 2008 - 08:19 PM
Може да разкажеш още за кучо, от къде е, как се казва, мама и татко му, ние тук сме много любопитни ;D
А може да се присъединиш към нашия форум:
http://bulgoldens.com/forum
Публикувано: 14 May 2008 - 10:41 AM
Цитат
ами аз за този форум още чакам удобрение и се надявам скоро да го получа..
за мама и тати на кучето ми още нямам информация за родословното й дърво, но са ми обещали скоро да получа такава.
тя се казва тереза и е изключително своенравна и любвеобвилна. когато я извеждам, по скоро тя мен ме разхожда.. по принцип ни слуша, само ако няма какво да я разсейва.. за жалост винаги се намира я някое птиче, я някое друго куче.. ;D
Публикувано: 17 May 2008 - 12:23 PM
Цитат
Още утре като се прибера и ще я заведа на цялостен преглед.
Ще се консултирам и за паспорт, защото си нямаме.
Благодаря за отзивчивостта :)
Здравей! :)
Ходихте ли вече на доктор с Тереза и какво се оказа за петите пръсти?
А за почистването на ушите ние специално използваме Epi-Otic на Virbac и сме много доволни. Но за щастие на кучо рядко се налага да го ползваме ;D
А като спомена, че Тереза е своенравна, ще ви се оплача как и моят дивак всеки път ми скроява по някой номер :( Когато е на повод слуша, защото знае, че няма къде да ходи, но пусна ли го... :rolleyes: Много добре знае кое какво значи и какво трябва да направи при определена команда, но (особено когато е в "игриво" настроение) не изпълнява напук! Гледа ме с един нагъл, хитър поглед, все едно ми казва "Ше праа к'вот' си искам" и търчи насам-натам, за да не мога да го докопам ;D
А като беше по-мъничък страшно слушаше... но за определен период го "изпуснахме", а може и вече да го е "хванал пубертетът" и на моменти ме вбесява :mazohist: От известно време съм по-строга и си припомняме кой всъщност е шефът B) и как трябва да се държим, но бая хляб имаме да изядем още. Надявам се и с възрастта да поулегне малко, но дотогава има мноооого време ;D
П.П. И аз се регистрирах в http://bulgoldens.com/forum, още преди няколко дни, но все още не съм одобрена :(
Публикувано: 19 May 2008 - 12:37 AM
Цитат
Ходихте ли вече на доктор с Тереза и какво се оказа за петите пръсти?
А за почистването на ушите ние специално използваме Epi-Otic на Virbac и сме много доволни. Но за щастие на кучо рядко се налага да го ползваме ;D
...
Ходихме на доктор и ни казаха, че петия нокът няма да ни прави проблеми, но ако настояваме може да се направи операция за премахването.
А описанието на поведението на кучето ти идеално пасва на моята Тери. Интересното е, че майка й е по злобна, а моята лае само от радост че излиза.. Иначе само ръмжи да ни припомни че е време да я изведем ;D
С лакомства пробвахме и вече ни слуша повече :)
А ето я и нея :)
Публикувано: 19 May 2008 - 11:17 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 May 2008 - 01:07 PM