Голдън ретривър
Публикувано: 13 May 2008 - 06:13 PM
Ами да. Значи, от скоро съм горд собственик на представител от тази порода и имам много въпросителни. Взех си книга за да не съм съвсем боса в отглеждането, но въпреки че я прочетох на един дъх, все още имам неизвестни. Първо искам да попитам какво означава "редовно" къпане за едно куче? Друг въпрос, който ме вълнува е относно петия нокът. Тъй като в книгата пише, че трябва като е малко кучето да се махне, а моето злато ми е нещо като наследство и вече е на една година, а въпросния нокът не е махнат. Задължително ли е премахването му, каква е точно процедурата и дали не е вече късно?! И последния ми въпрос за сега е и за ушите й - трябва да се почистват, но да ми препоръчате някакви препарати или там каквото е нужно, че тук съвсем не знам какво да правя..
Благодаря предварително :)
Благодаря предварително :)
Публикувано: 13 May 2008 - 06:54 PM
Честито за малкото злато!
Под "редовно" къпане се разбира кучето да се къпе със шампоан 1 път в месеца. Иначе всеки ден може да се мие с хладка вода лапички или друго изцапано място.
Сигурна ли си, че е пети нокът? Най-добре го заведи на ветеринар и той да ти каже дали това е пети нокът.
Ако кучето ти в здраво, ушите му не би трябвало да са мръсни. Отново се обърни към ветеринар, защото процедурата трябва да се извърши много внимателно.
Поздрави!
Под "редовно" къпане се разбира кучето да се къпе със шампоан 1 път в месеца. Иначе всеки ден може да се мие с хладка вода лапички или друго изцапано място.
Сигурна ли си, че е пети нокът? Най-добре го заведи на ветеринар и той да ти каже дали това е пети нокът.
Ако кучето ти в здраво, ушите му не би трябвало да са мръсни. Отново се обърни към ветеринар, защото процедурата трябва да се извърши много внимателно.
Поздрави!
Публикувано: 13 May 2008 - 07:26 PM
Цитат
Честито за малкото злато!
...
Поздрави!
...
Поздрави!
Благодаря :)
Та, ушите й не са мръсни, ама в книгата така пише и аз за това питам. Иначе за нокътя ... ми и за него не съм особено сигурна :)
Още утре като се прибера и ще я заведа на цялостен преглед.
Ще се консултирам и за паспорт, защото си нямаме.
Благодаря за отзивчивостта :)
Публикувано: 13 May 2008 - 08:19 PM
Моля, няма никакъв проблем! :blink:
Може да разкажеш още за кучо, от къде е, как се казва, мама и татко му, ние тук сме много любопитни ;D
А може да се присъединиш към нашия форум:
http://bulgoldens.com/forum
Може да разкажеш още за кучо, от къде е, как се казва, мама и татко му, ние тук сме много любопитни ;D
А може да се присъединиш към нашия форум:
http://bulgoldens.com/forum
Публикувано: 14 May 2008 - 10:41 AM
Цитат
ами аз за този форум още чакам удобрение и се надявам скоро да го получа..
за мама и тати на кучето ми още нямам информация за родословното й дърво, но са ми обещали скоро да получа такава.
тя се казва тереза и е изключително своенравна и любвеобвилна. когато я извеждам, по скоро тя мен ме разхожда.. по принцип ни слуша, само ако няма какво да я разсейва.. за жалост винаги се намира я някое птиче, я някое друго куче.. ;D
Публикувано: 17 May 2008 - 12:23 PM
Цитат
Та, ушите й не са мръсни, ама в книгата така пише и аз за това питам. Иначе за нокътя ... ми и за него не съм особено сигурна :)
Здравей! :)
Ходихте ли вече на доктор с Тереза и какво се оказа за петите пръсти?
А за почистването на ушите ние специално използваме Epi-Otic на Virbac и сме много доволни. Но за щастие на кучо рядко се налага да го ползваме ;D
А като спомена, че Тереза е своенравна, ще ви се оплача как и моят дивак всеки път ми скроява по някой номер :( Когато е на повод слуша, защото знае, че няма къде да ходи, но пусна ли го... :rolleyes: Много добре знае кое какво значи и какво трябва да направи при определена команда, но (особено когато е в "игриво" настроение) не изпълнява напук! Гледа ме с един нагъл, хитър поглед, все едно ми казва "Ше праа к'вот' си искам" и търчи насам-натам, за да не мога да го докопам ;D
А като беше по-мъничък страшно слушаше... но за определен период го "изпуснахме", а може и вече да го е "хванал пубертетът" и на моменти ме вбесява :mazohist: От известно време съм по-строга и си припомняме кой всъщност е шефът B) и как трябва да се държим, но бая хляб имаме да изядем още. Надявам се и с възрастта да поулегне малко, но дотогава има мноооого време ;D
П.П. И аз се регистрирах в http://bulgoldens.com/forum, още преди няколко дни, но все още не съм одобрена :(
Публикувано: 19 May 2008 - 12:37 AM
Цитат
Здравей! :)
А за почистването на ушите ние специално използваме Epi-Otic на Virbac и сме много доволни. Но за щастие на кучо рядко се налага да го ползваме ;D
...
...
Ходихме на доктор и ни казаха, че петия нокът няма да ни прави проблеми, но ако настояваме може да се направи операция за премахването.
А описанието на поведението на кучето ти идеално пасва на моята Тери. Интересното е, че майка й е по злобна, а моята лае само от радост че излиза.. Иначе само ръмжи да ни припомни че е време да я изведем ;D
С лакомства пробвахме и вече ни слуша повече :)
А ето я и нея :)
Публикувано: 19 May 2008 - 11:17 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 May 2008 - 01:07 PM
Миии като много глупави хора, го взех от магазин. Няма родословие, но не смятам да го развъждам, нито да го водя по изложби, въпреки че е на мама най-хубавия ;D. Затова и родословието не е толкова важно за мен. А за породата... ами влюбена съм в тези кучето от години. Чела съм много за тях и ме удивява интелекта който притежават, и изобщо благия характер. Моето куче в това отношение е един чистопороден голдън. Много е мил и любвеобилен (понякога лае хората които не харесва, но освен мен не е хапал никои друг, а мен ме охапа, докато се опитвах да му сложа капки за уши и го бях стресирала много). Веднага прилагам снимка за да видите мойто шушонче :)