Dog.bg Форуми : Голдън ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (135 Страници) +
  • « Първа
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Голдън ретривър

#1761 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2008 - 02:58 PM

Хора които не могат да отделят повече от 200 лв за куче не би трябвало да си взимат такова или  да се ориентират към нещо по-дребно ,но в никакъв случай голден. За правилното отглеждане на един голдън отиват страшно много пари. Всеки има право на куче което да го радва ,но все пак да не забравяме ,че и кучето има право на всични грижи които са му нужни,а те са свързани с много пари

#1762 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 August 2008 - 02:59 PM

Цитат

Цитат

То преди 14 поколения, сигурно дори ренгени е нямало!  
;D
да и аз знам поне 2 родословни голдъни с дисплазия!!!според мен родословието не ти е никаква гаранция за тея работи все пак в Бг. нищо не е невъзможно като подкупване на лекари например да ти завери документа че кучето не е болно без дори да го е погледнал срещу някаква "скромна сума" Така че.......!!и не ми казвайте сега че не е невъзможно да се случи такова нещо ,защото това което не става с пари става с много пари!!

Възможно е, но за какво трябва да го правиш? В БГРК се признават точно три клиники, в които може да се правят снимки за дисплазия и те са избрани заради копетентността на лекарите, надявам се и тяхната неподкупност! Кои са тези кучета с родословия и дисплазия?
taira_lora - в България или в чужбина развъдници?

#1763 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 03:04 PM

По надежни развъдници и в бг и в чужбина. А от къде е по-добре да се вземе?

#1764 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 03:12 PM

едното е Фрида на Владо и почти всички от нейните братя и сестри!за това според мен е по добре  ако се взима куче с родословие да не е от България или ако е от тука да се внимава много дори и ако е от развъдник!не казвам че нашите са лоши но винаги има едно НО !!все известно е че българина търси повече паричната изгода,ест всяко правило има своите изключения!
а пък за това че всичко може да се купи ще дам пример който съм срещала във сайт с обяви цитирам "Продавам дипломи за вузове" и още нещо там беше  така че щом и образование може да си купиш какво остава за мед свидетелство или например родословие на куче!!ето за това аз ако си взема след време живот и здрве родословно куче задължително ще е от чужд развъдник!!

#1765 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 03:19 PM

Първо трябва да решиш дали искаш куче за изложби, развъдна дейност или за домашен любимец. После да решиш какво значи за теб надежден развъдник, защото за мен е едно, а за теб може би друго  ;)
Ами в България няма много действащи развъдници и в момента, защото не работи форума, не мога да ти дам координатите им.
За чужбина има много сайтове по света за голдън ретривър, трудно е да изброя само няколко. Конкретна страна от която искаш куче?

#1766 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 03:21 PM

Не сам много наясно с правилата и изискванията за внос ,а ако се реша да си взема куче от бг как бих могла да преценя от къде е наи-походящо?

#1767 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 03:26 PM

veronika, хайде тогава като става да извадим на моето куче едно родословие? Ей от такива приказки, по форумите се появяват хора които казват ехидно 'знаем как се вадят родословия'. Ами клубовете са за това, за да не се допускат фалшиви и измислени родословия.
Правилата и изискванията за внос на куче зависят от конкретната страна, вече като част от ЕС е доста по-лесно. Във Ветеринарния форум има тема специално за това.
За Бг най- добре ако може да видиш родителите, родословията, техните изследвания, резултатите им от изложби. Това е минималното, което трябва да изискваш.

#1768 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 03:29 PM

Valia And Kara винаги сам искала да имам куче което да мога да водя по излужби просто са страхотни как ходят така горди и красиви,направо ми се пълни душата. Надежден развъдник означава развъдник от който да мога да си взема прекрасно чистокръвно куче и поне до някаква степен да съм спокойна за здравето му.
Аз намерих тези ,но незнам почти нищо за тях
Crazy Revolution , София 0884344295 ,

Goldness , София 0889563490

Merry - Making Nicholas , София 0888534560 , 0888600239

Maya&Stefan Kanchovski , София 0888915564

Ot Krasini , Плевен 0889099112

Amax " , Стара Загора 0888213554

Blackseagold , Бургас 0885907777

"LORINDELI " , Пловдив - 0898 450 137 ; 0878 593 123

#1769 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 03:32 PM

а освен това ми се иска да разуча и предишни тяхни поколения обаче незнам как може да стане това

#1770 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 03:36 PM

не не съм казала че примерно ей така хоп и родословие!!!аз съм напълно за родословията както и всичко останало по процедурата им за вадене защото иначе не става!!!да за клубовете съм съгласна че тов аим е предназначението на 100%!!!!просто в българия тези работи сега прохождат и много от българите не са наясно и именно първо купуват и после четът!!аз още като ме питат каква порода ми е кучето и като им кажа и те ме гледат така все едно "таз пък кви ги блещи"!!надявам се вале(ако мога да ти говоря на ти) ме разбираш какво имам предвид!!че не всички хора са примерно като теб и мен и те наистина биха си взели фалшиво рословие и биха си развъждали кучето (просто пример не казвам дали е възможно или не)а пък и съм сигурна че и има такива хора затова е важно да провериш първо абсолютно всичко около развъдника да звъннеш да някой клуб и най-важното е да не бързаш!!защото и аз днеска в един зоомаг. видях 2 голдънчета и както ги знаете какви са сладки много хора биха се подвели по сладурския си вид и биха си взели от зоомаг.например!!малко май си по изгубих мисълта ама това е защото не мога точно да формулирам това което искам да кажа ;D

#1771 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 03:47 PM

Наистина един изложбен голдън ретривър е красота да го наблюдаваш! Но закупуването на изложбен голдън е свързано с повече преговори, разходи и грижи, трябва да си подготвена за това  :blink:
Това което си написала са действащите развъдници в България. Аз не мога да ти дам мнение за тях, защото би било много пристрастно, пък и не всички кучета съм виждала на живо.
За предишни поколения може да получиш информация от клуба, както и от развъдчика.

#1772 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 03:50 PM

готова съм на всичко за прекрасен голден  :blink: все пак би ли ме ориентирала към някой развъдник (влубена съм в много светлите голдени)

#1773 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 04:14 PM

Защо ретривърите/мъжките/ не са "мъжкари"

#1774 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 04:19 PM

Цитат

Я си задай пак въпроса и уточни за кой от всичките видове ретривъри питаш?

#1775 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 04:26 PM

Цитат

Цитат

Я си задай пак въпроса и уточни за кой от всичките видове ретривъри питаш?

НЕ С ТАКЪВ ТОН БЕ!
;D
Шегувам се разбира се...
;D
За вси4ки видове...

#1776 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 05:26 PM

Доста интересен въпрос, който за мен си остана неразбираем... Смисъл защо не са агресивни или какво ???

#1777 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 August 2008 - 06:09 PM

Йоана, какво му обръщаш внимание на тоя. Само оспамва темите с тъпите си въпроси и аз не знам защо. Може би си няма друга работа.  ;)
User's Signature

Качена снимка

#1778 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 06:47 PM

Цитат

не не съм казала че примерно ей така хоп и родословие!!!аз съм напълно за родословията както и всичко останало по процедурата им за вадене защото иначе не става!!!да за клубовете съм съгласна че тов аим е предназначението на 100%!!!!просто в българия тези работи сега прохождат и много от българите не са наясно и именно първо купуват и после четът!!аз още като ме питат каква порода ми е кучето и като им кажа и те ме гледат така все едно "таз пък кви ги блещи"!!надявам се вале(ако мога да ти говоря на ти) ме разбираш какво имам предвид!!че не всички хора са примерно като теб и мен и те наистина биха си взели фалшиво рословие и биха си развъждали кучето (просто пример не казвам дали е възможно или не)а пък и съм сигурна че и има такива хора затова е важно да провериш първо абсолютно всичко около развъдника да звъннеш да някой клуб и най-важното е да не бързаш!!защото и аз днеска в един зоомаг. видях 2 голдънчета и както ги знаете какви са сладки много хора биха се подвели по сладурския си вид и биха си взели от зоомаг.например!!малко май си по изгубих мисълта ама това е защото не мога точно да формулирам това което искам да кажа ;D

Говорим на един език! :drugarche: Търгаши, измамници и "разбирачи" винаги ще има, важното е, ако поне 1, 2 дори ако може повече хора, разберат за какво говорим и първо четат, питат и после купуват. Дори един да се откаже от закупуването на кученце от зоомагазин или плод на междусъседско плодене, пак е успех. Обичам си породата и не искам да я развалям...Поздрав:
Качена снимка

#1779 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 08:20 PM

Искам да ви попитам, хапчетата за вътрешни паразити колко често ги давате? Дали имат някакъв неблагоприятен ефект, ако се дават по-често?

#1780 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 08:26 PM

аз давам през 2-3 месеца

• (135 Страници) +
  • « Първа
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90