Dog.bg Форуми : Голдън ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (135 Страници) +
  • « Първа
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Голдън ретривър

#2181 Потребителят е офлайн   dishef Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2009 - 05:07 PM

Показване на мнениетоmonkata95ss, в Apr 11 2009, 03:59 PM, написа:

:ab_041: Ами ще го научиш бе :ac_007: Та така и неразбрах какво носи ???

Хаха риболова е в следващото ниво на убочение хахах ам носи клечка някаква :eyes: :ns22:
User's Signature

LOf Fif ~~!~~
Качена снимка

#2182 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:животни , музика , танци , компютър , приятели

Публикувано: 12 April 2009 - 12:13 AM

Мнооого искам текъв златен приятел , но майка ми има няквфа фобия тъпа гадна лоша . В крайна сметка до някъде ми позволи да гледам на двора такова злато . Не е голям двор . Има трева (нормално ) райграс е . Гончето ми е на двора - има колиба . Докъто е малко ще е вътре ама незнам дали е подходящо да гледам голдънче на двора . Не знам дали ще се чувства добре там и дали няма да е самотно . Със сигурност ще полагам много грижи и усилия да се чувства комфортно и добре . Може би сега ще има много хора които да ме нападат : На двора :О:О нееее ти в ред ли си и прочие , но ВСЕ ОЩЕ НЕ Е РЕШЕНО . Като по-мъдри разчитам на ваще съвети и мнения . Има ли хора които гледат кучето на двора ... как се чувства то . Не искам да купувам куче за да го мъча . Освен да ми е кеф на мен искам да му е комфортно и на него . Макар че наще ще ми се карат много ако му позволявам да се качва в апартамента , нямам намерения да ги слушам . Та аз по цял ден съм сама - незнам изобщо дали ще се усетят . Кучето ще живее до някъде и в апартамента , но по-голямата част ще е на двора ( АКО ИЗОБЩО ИМАМ ГОЛДЪН ) . Та кажете Вие - като хора с тази порода , по-добре запознати от мен с характера на кучетата и тн . От доста време съм мераклийка на тази порода и изчетох много - определено като цяло мненията попринцип са отрицателни , но все пак ми се иска и вие да си дадете мнението ??
Поздрваи,
Мони :) !!! Ще чакам мнения . Следя темата всеки ден
User's Signature

Животните са като човека , но с по-малко недостатъци !

Качена снимка

#2183 Потребителят е офлайн   dishef Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 08:13 AM

Показване на мнениетоmonkata95ss, в Apr 11 2009, 10:13 PM, написа:

Мнооого искам текъв златен приятел , но майка ми има няквфа фобия тъпа гадна лоша . В крайна сметка до някъде ми позволи да гледам на двора такова злато . Не е голям двор . Има трева (нормално ) райграс е . Гончето ми е на двора - има колиба . Докъто е малко ще е вътре ама незнам дали е подходящо да гледам голдънче на двора . Не знам дали ще се чувства добре там и дали няма да е самотно . Със сигурност ще полагам много грижи и усилия да се чувства комфортно и добре . Може би сега ще има много хора които да ме нападат : На двора :О:О нееее ти в ред ли си и прочие , но ВСЕ ОЩЕ НЕ Е РЕШЕНО . Като по-мъдри разчитам на ваще съвети и мнения . Има ли хора които гледат кучето на двора ... как се чувства то . Не искам да купувам куче за да го мъча . Освен да ми е кеф на мен искам да му е комфортно и на него . Макар че наще ще ми се карат много ако му позволявам да се качва в апартамента , нямам намерения да ги слушам . Та аз по цял ден съм сама - незнам изобщо дали ще се усетят . Кучето ще живее до някъде и в апартамента , но по-голямата част ще е на двора ( АКО ИЗОБЩО ИМАМ ГОЛДЪН ) . Та кажете Вие - като хора с тази порода , по-добре запознати от мен с характера на кучетата и тн . От доста време съм мераклийка на тази порода и изчетох много - определено като цяло мненията попринцип са отрицателни , но все пак ми се иска и вие да си дадете мнението ??
Поздрваи,
Мони :) !!! Ще чакам мнения . Следя темата всеки ден
Аз мисля че няма да е същият смисал като външен вид ако е на двора козината няма да е същата,но мисля че като е малко и родителите ти ще го заобичат и ще ти разрешат.
Стискам палци. :)
User's Signature

LOf Fif ~~!~~
Качена снимка

#2184 Потребителят е офлайн   radi_buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 11:19 AM

Според мен кучето ти ще е по добре да е на двора защото ще може да тича на воля когато си поиска..ако не е на синджир разбира се...
и аз ти стискам палци
User's Signature

За да си човек бъди му приятел!

#2185 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 12:34 PM

Козината , чесно казано не ме притеснява . Притесняваме повече това дали кучко ще е щастлив на двора , защото няма да е при сем . така , както едно куче в апартамент е със сем. . Но пък от друга страна като се замисля той , дори да е в апартамент няма да му се отделят никакви грижи и ласки от майка ми и баща ми ( най-вече мама ) . Всички казват , че няма начин да не го заобича такъв малък , слдък и тн. , но аз и знам характера и ми е пределно ясно , че ако кучето живее в апартамента тя колкото и да го харесва ще му говори лошо и ще пищи , напук на мене , защото не съм я послушала . И незнам .....за момента няма начин да си взема за в апартамента , най-малкото , защото съм финансово зависима от наще и когато кучето не е по тяхно съгласие няма да ми дават пари за него в никакъв случай . И за момента единствената ми алтернатива е Голдън в двора ( след като му минат 3-4 месеца , като попорасне ) . И после ще мисля да ги навивам в аппартамента . Та всъщност повече ме интересуваше според вас , дали кучко би се чувствал добре на двора . Ще го гледам царски . Идва ваканция , през която ще бъда посветена на него . Знам колко отговорности ще трябва да поема , но мисля че си струва , заради безрезервната любов на кучетата .
Поздрави ,
Мони!
User's Signature

Качена снимка

#2186 Потребителят е офлайн   dishef Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 12:56 PM

Незнам определено мисля че породата не е за двора но всепак това е мое мнение -_-
User's Signature

LOf Fif ~~!~~
Качена снимка

#2187 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 02:40 PM

dishev - Да прав си . Аз не съм тръгнала още да го купувам кучето . Не съм решила дори дали ще е мъжко или женско . Точно искам да видя повече мнения . Аз ако бях сиг. че кучко би се чувствал добре на двора изобщо нямаше да задавам подобен въпрос . Нямаш идея колко много искам един малък златен ретривър гордо да се разхожда из апартамента , да прави бели , да си играе , но нямам възможност . Какво да направя , че родителите ми са толкова твърдоглави и заслепени ? Единствения вариант за момента е на двора . Той докъто е бебе , ще седи в апартамента и се надявам за примерно двата месеца , които е в апартамента на род. да им се промени представата и да не могат да се разделят с него и той/тя да си остане в апартамента . Знам колко хора са против кучето от тази порода на двора , но пък си мисля че макар на двора , отгледано с достатъчно грижи и любов , то пак ще бъде щастливо . Нямаш си идея пред каква дилема съм . Толкова много искам това животно ... когато видя Голдън из парка ми се иска да си го открадна направо . Сърцето ми ще се пръсне от кеф и същевремено от тъга , че не съм на мястото на собственичката . И до някъде имам възможност да си взема , но в същия момент се питам - Дали на дворе ще е щастливо ? Дали по този начин няма да го мъча ? И се подтискам толкова много ........
User's Signature

Качена снимка

#2188 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 03:25 PM

Наистина дилематати е голяма!
Нямам опит с тази порода и не знам как би се чуствал на двора,но съм обедена,че в къщи на топло и уютно ще му е по-добре!
И аз стискам палци!

п.п. Пиши какво решение си взела :)
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#2189 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 03:46 PM

Виждам, че си получила много добри съвети във форума на БГРК. Пожелавам ти успех в това.
Има шанс за майка ти да се пребори с фобията. Например Роксана имаше едно приятелче хъски, малко, което казаха, че са го взели специално заради внучката която имала огромен страх от кучета /ако види на 50 метра куче и започвала да пищи/. Малката станала най-добър приятел с хъскито и вече не я беше страх от кучета.
User's Signature

#2190 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 05:22 PM

Поговори още с вашите по-точно майка ти ... така наистина може да и мине фобията,а и кои не би се влюбил в един такъв пухчо ^_^
User's Signature

#2191 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 06:15 PM

Преговорите продължават . Ей сега пак ще отида да поговоря с нея . Незнам ... толкова искам да я нямаше тая фобия - всичко щеше да се нареди . Стискайте палци по някакъв начин да я навия да си вземем , макарче много се отчайвам . Лошото е , че тя не иска да и помогна :ca_003: . Стискайте палци -определено имам нужда . Незнам .. варианта в двор го изключих . Бързо си промених мнението , но ако взимам голдън , нека да е най-щастливия на света . Да не го мъча . Предствям си през зимата и през лятото ... абе ако взимам ще е в апартамента ... дано да вразумя наще . Следя темата постоянно ако има резултат ще пиша :mc_200:
User's Signature

Качена снимка

#2192 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 06:38 PM

Значи майка ми е толкова твърдоглава ...... викам и : Маме , защо я имаш тая фобия :( .... Ако я нямаше щеше да е толкова хубаво.... Знаеш ли колко ми се иска да се опиташ да я преодолееш...? Отговора и беше следния : Ами и аз много искам да се промениш , ама не става . Приеми го така .....

Побърквам се . Непрекъснато нещо не е доволна и е кисела . За най-малкото нещо крещи ...... опитвам се да си намеря грешката в себе си , но не мога . при всеки опит да разбера какво и е или да я успокоя тя е някакъв непокис и изобщо не ми обръща внимание ... Не мога да разбера какво цели с това и държание . Май ще се размина с куче . :zz_219: . Няма да ви занимавам повече . Няма надежда . Незнам защо толкова време се залъгвах , че има някакъв шан , като ми беше пределно ясно , че на наще изобщо не им пука какво аз искам . Винаги е било така и ще продължава да бъде .

Успех на всички ..... радвайте се че имате такива прекрасни същества !
User's Signature

Качена снимка

#2193 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 07:23 PM

Мнооого жалко... Макар, че като се замисля ако бях на нейно място и дъщеря ми искаше да си има терериум с хлебарки... :ab_041:
А какво ще кажеш да и пуснеш някой филм. С голдън. Бъдитата?
Какъвто и да е. Само да има кучета.
User's Signature

#2194 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 07:27 PM

И това ми идва вече на главата , но тя не иска да гледа :( .... мислех да и пусна Флюк или Марли и аз , но тя не иска . Ако и казвам изненада , веднага се сеща какво съм си наумила .... :(
User's Signature

Качена снимка

#2195 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 08:07 PM

Добре де нали имаш гонче,нищо,че бащати е ловец,а него как го приема?
User's Signature

#2196 Потребителят е офлайн   dishef Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 08:27 PM

Аз ако съм на твое място взимам кучето и каквото стане пък ако почне да ти писка и да иска да изхвърли проваи номера с сълзите расплачи се тръшкаи се малко дано помогне .

Които не рискува не печели ;)
User's Signature

LOf Fif ~~!~~
Качена снимка

#2197 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 09:15 PM

Показване на мнениетоshrekky, в Apr 12 2009, 07:07 PM, написа:

Добре де нали имаш гонче,нищо,че бащати е ловец,а него как го приема?

Ами как го приема , то милото е вързано , независимо , че напоследък през деня му обръщам много повече внимание . Не става да е нон-стоп пуснато , защото живеем на центара и покрай нас минават много хора , варианта някой да го открадне е огромен . Приема го пищейки , както всички останали животни . Ако Джими е пуснат тя не взлиза в двора , докъто не го вържеме . Един ден не беше ходила на работа , защото нямало кой да върже кучето , а нея я било страх . Та заради това вдигна чичо ми от работа да дойде да го върже (баща ми на работа - пожарникар ; аз на училище ; съседа го няма и тя три часа си "чакала" ) . Ако послучайност кучето тръгне към нея почва изтерично да пищи . Абе напълно се побърква ....
dishev , мислиш ли , че това не ми е минавало през главата ? И аз го обмислям този вариант , но проблема е ,че съм материално зависима от наще ( едва на 14 съм ) и ми трябват пари за ваксини, храна , играчки и ДА ГО КУПЯ . Голдъните не са малко пари не само за закупуване , но и за отглеждане ...... и незнам .... варианта да си взема голдън без сагласието е = изобщо да не се прибирам вкъщи с куче ... направо да се изнасям ..... Не е лоша тази идея , НО (пак това гадно голямо НО ) . Не искам да пускам поредната обява за "подарява се " или "продава се " . Та така стоят общо взето нещата в нашето "задружно" семейство :)
User's Signature

Качена снимка

#2198 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 11:03 PM

Много е гадно така ... наистина .. извинявай,че ти го казвам,но явно ще трябва да си караш за сега с гончо!Изчакай още мало време и пак започнете с преговорите.
От мен Успех и поздрави :)
User's Signature

#2199 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 09:54 AM

:( За съжаление е така а, но важното е да нее се отказвам :)
User's Signature

Качена снимка

#2200 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 02:21 PM

Точно така (:
User's Signature

• (135 Страници) +