Dog.bg Форуми : Голдън ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (135 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Голдън ретривър

#2621 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 May 2011 - 07:10 PM

А аз пиша за това, че не трябва да се забравя, че сред развъдчиците има такива, които са с главно "Р" и такива, които макар и членуващи в клуб, уж спазващи правилници, пък са на едно ниво с фермите :af_089: Просто споделих някой неща, с които не съм съгласна и знам че съм права :md_064:
И това с цитатите, с което се манипулира мнение ми, не е особено подходящ начин за добра комуникация.

#2622 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 May 2011 - 07:13 PM

Цитатите все пак са от предната страница, не от друга тема и всеки може да ги прочете и да вникне в смисъла на написаното.
User's Signature

Качена снимка

#2623 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 07:26 PM

Tочно така, кой успял да вникне в смисъла на написано от мен, успял, който не е да продължава да дерзае :r_181:

#2624 Потребителят е офлайн   s7el4etoo Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 May 2011 - 03:39 PM

Кажете ми от кой град се, ще ви кажа къде на близо скоро ще има изложба, отидете, внимателно огледайте голдъните там, после отидете на кучешката поляна и ми кажете колко разлики ще преброите :smile: на мен ми писна вече да споря с вас и кучето ми си има родословие ама такива са българите вечно невидели и незнаещи Вие вижда ли сте моето куче или родителите му не нали а ми тогава какво говорите даже родителите му не са от България ама даваите говорете си ама ми са гадни вашите обиди защото яз не съм казала нищо лично зо вашите кучета и родословието не е фалшиво що то знам какво ще напишете по отдоло

#2625 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 May 2011 - 03:42 PM

Моля цитирайте къде и с какво ви обидих!

Ако не е тайна, как се казва развъдника от който е кучето ви?
User's Signature

Качена снимка

#2626 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 07:15 AM

Здравейте!Искам само да вметна,че темата от развъдник ли и защо от него да си взимаме куче,се вихри из всички подфоруми от Парада на породите и изобщо.Да,опасно е,но всичко е на късмет.Малцина са съвестните развъдчици и...пак никой не ти гарантира доколко ще е здраво кучето ти.По-скоро,че е в стандарта на породата и има право да се явява по изложби в съответния си клас.Но аз имам един съвсем различен въпрос тук.До сега съм гледала НОК и хъски.В момента отделям грижи само за голдънката на приятеля ми и ми прави впечатление нещо-миризмата и.То е и резонно,след като северняците не излъчват собвствена такава,но..направо е като маратонки на юноша,който 10 дена не си е сменял чорапите.В момента е и разгонена и ми се струва,че миризмата е станала още по-остра.Поддържат я винаги чиста,на месец-два я къпят със подходящите за козината и шампоани,кучето не боледува от нищо,младо и с красива лъскава и здрава козина.Има само един ...проблем-с наднормено тегло е.От прехранване и недостатъчно движение.И искам да попитам-има ли значение дали миризмата на голдъна се засилва при затлъстяване,при разгонване...?Или моят нос е отвикнал просто да усеща типичната кучешка миризма.Не,когато е омърлявено,а от собствения му себум,така да се изразя.Дали се наследява,както е при хората?И последно-кучето е без родословие-плод на междусъседско развъждане-не знам това има ли значение.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#2627 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 May 2011 - 09:24 AM

Да няма кожен проблем, който не сте забелязали?
User's Signature

Качена снимка

#2628 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 04:35 PM

Кожен засега няма.Казвам засега,понеже междувременно разбрирам,че я къпят с техните си шампоани,които са им подръка.А не кучешки.И мирише най-вече в задната част на тялото сега.Но и между разгонванията си ухае доста на "партенков двуокис".Гледат я като принцеса,то и затова са я прехранили,треперят и и излючвам верноятността да е занемарена откъм внимание и грижи.Междувременно в понеделник имам работа до найния вет по друг повод и ще го попитам и за това.Но те гледат за болести,а аз не съм сигурна дали това е сиптом.Поне ще я кача на кантара.Апропо-Преди месец допуснаха тя да натежи до неприемливите 38 кг.,докато нейна сестра от общо кучило,със същата височина е 26 кила и изглежда в отлична форма.
User's Signature

#2629 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 05:09 PM

Възможно е да са й възпалени аналните жлезези.

#2630 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 05:15 PM

Ариел, посъветвайте твоите познати да спрат да къпят кучето с човешки шампоан. Голдъните имат чудесна самопочистваща се козина, която няма нужда да бъде третирана често изобщо с шампоан. Както Lenard предположи, твърде вероятно е да бъде от аналните жлези (често срещан проблем). Също така, изобщо не е здравословно да е с наднормено тегло. Задължително да увеличат движението и намалят храната! По принцип голдъните не са миризливи кучета, считам че си миришат като всяко друго куче и определено не са партенково ухаещи :ab_041:

#2631 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2011 - 06:19 AM

Аз говоря на стената у тях.Нали не съм вет-какво ли разбирам.За аналните жлези непременно ще проверя,Елена също ми подсказа доста причини,за къпането-пак съм на вашето мнение принцино,не само за тази порода.Движението и го осигорявам предимно аз-те все заети извън града и само една баба инвалид у тях,която освен да и подава храна,нищо друго не прави.Сега,както е и разгонена,ме е страх да я пускам да тича свободно,че тия феромони....Дори не мога да я взема при мен,че тя изпълнява функцията на компаньон у тях.Само минавам,разхождам и връщам. :eg_033:
User's Signature

#2632 Потребителят е офлайн   sarka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2011 - 10:21 PM

И аз имам голдънка, но я къпем на 3 месеца с шампоан, иначе може да се къпе само с вода. Ползваме само кучешки шампоани и няма никаква миризма, дори когато е разгонена.
Може да пробвате да я изкъпете с медицинска хума, продават я в аптеките, поне в нея няма химия и си е чисто натурален продукт.
Но също не е лошо да се видят и аналните жлези.

#2633 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2011 - 01:53 PM

Здравейте.Ние прекарахме един страхотен уикенд,през който кучо не спря да тича,да гони пръчки и топки и изобщо си прекара най-хубавия ден.Засега,надяваме се....Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка Видяхме овце,но повече впечатление ни направи кукуригането на петела-само дето не проговори да ни попита какво е това нещо.Беше ей така:Качена снимкаКачена снимка и не спря да си върти главицата руса.Качена снимка Ето и няколко снимки.Извинявам се за качеството,с телефон са.
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#2634 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2011 - 09:17 PM

Бел много е порастнал ! А какъв красавец е само......не е истина ...... :wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2635 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2011 - 06:02 PM

Благодаря за милите думи!Качена снимка Пораснал е,няма две мнения,но не и особено поумнял...Качена снимкаКачена снимкаА по начина,по който издивя този уикенд,съдя,че е двойно по-игрив от преди...Качена снимка

#2636 Потребителят е офлайн   s7efinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 June 2011 - 04:49 PM

http://www.facebook....44&notif_t=like

СПЕШНО!!!!!!ТОВА МОМЧЕ СЕ ПОЯВИ СУТРИНТА ПРЕД БЛОКА,ИЗГУБЕНО ИЛИ ИЗХВЪРЛЕНО.ЛИЧИ СИ,ЧЕ Е ДОМАШНО, ИЗПЪЛНЯВА КОМАНДИ.МОЛЯ АКО МОЖЕ НЯКОЙ ДА ПРЕДЛОЖИ ВРЕМЕНЕН ДОМ, ДОКАТО СЕ НАМЕРЯТ СТОПАНИТЕ МУ.КУЧЕТО СЕ НАМИРА В СОФИЯ.
User's Signature

Качена снимка

#2637 Потребителят е офлайн   chomoneva Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 June 2011 - 01:43 PM

Здравейте :)
днес се регистрирах при вас, защото ми подариха златно бебе :) Отгледала съм 3 други кучета, така че имам някаква идея какво се иска :) Но може ли някой да ми даде съвет как да направя така, че котката да го понася малко по-добре. Кучето е на около 2 месеца, а котката на годинка. Живеем само 3те в апартамента. Джафчето се опитва да играе с котката, но тя само се опитва да го бие :) Някакви идеи или да изчакам да свикнат една с друга?
Предварително благодаря :)
User's Signature

Качена снимка

#2638 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2011 - 04:27 PM

Здравейте chomoneva.Ние имахме същия проблем.6 годишната ни котка трябваше да свикне с малко голдънче.Тя беше живяла 5 години с две кучета и още едно коте.Беше най-малката и нямаше избор,освен да свиква,когато я спасихме.Въпреки това не ни беше лесно с нея.Отначало хъскаше и бягаше.Не искаше да има общо с бебето.Понеже кутрето беше доста малко,на 50 дни,от страх да не го одраска,най-вече очите,ги разделяхме-ту едното стоеше в една стая,а другото си ходеше из цялата къща,ту другото.Лека-полека котката видя,че малкото ще остане и се съгласи да стои в една стая с него,стига да е нависоко,за да не я стига.После започна да го заобикаля отдалече..и така накрая след известно време тя се изправяше на задни лапи,за да му се галиКачена снимка,а той(кучо) беше във възторг от нейното съществуване.Сега не я е страх дивачката,но понякога го тормози,хапе го по задните крака,когато се ядоса..Качена снимкаА той е безупречен с нея.Дайте им време и не насилвайте нещата.
П.П:Да се има предвид,че това е една изключително странна котка,която дава да я галят само на трима,от четиримата,живеещи у нас.От всички други се крие....

#2639 Потребителят е офлайн   chomoneva Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 June 2011 - 04:49 PM

Много благодаря за бързия отговор :) Като цяло моята котки е...адски социална, което май е странно :) Ходи при всички, даже държи да е сред хора. Кучето е вече почти седмица у нас и стоят в една стая без проблем, едната по леглата, другата на земята. С драскането нямаме проблем, защото ветеринарят ми ме посъветва да изрежа ноктите на котето, за да не се стига до белези или недай Боже на извадени очички :) Надявам се, да свикнат една с друга, защото не ми се иска да се разделям с нито едната от двете.
Поздрави :)
User's Signature

Качена снимка

#2640 Потребителят е офлайн   dibabu Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 05:50 PM

Моето куче се казва Бъди той е Голдън Ретивър роден е на 12 април вече е на 2 месеца и 18 дена.Много е игрив, понякога палав, забавен :af_089: :af_089: :af_089: .ето и малко снимки на сладура :ha_081: :hb_027:

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

• (135 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни