Голдън ретривър
Публикувано: 30 May 2005 - 04:19 PM
В момента има бебета лабрадорчета черни.
Но за повече информация можеш да пишеш на laboriero@yahoo.com , martin@nn-com.com .Това е адреса на Мартин Николов бащата на кученцата е Баркли можеш да разгледаш и страницата му http://www.lordbarkley.info/
Надявам се да съм помогнала
Публикувано: 30 June 2005 - 10:34 AM

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]

Публикувано: 30 June 2005 - 10:37 AM
Цитат
Само да ви подразня малко - ние с Арчи (на аватара) вече няколко пъти си се къпем в морето... b)
А вие? ;)
Ние в Искъра !!! r) d) Много се радвам, че Кевин обича вода. Красен, имам въпрос - как влияе солената вода на козината ? Ползваш ли някакви омекотители след това ? Къпеш ли го след морска баня ?
Публикувано: 30 June 2005 - 11:27 AM
Цитат
По това, което си написала, мога да реша, че имаш куче с доминантен характер, което се опитва да се налага от бебе. Имам въпрос - пишеш - тръгнах да го свалям от масата ... - ти научила ли си кучето на думичката НЕ ? Можеш ли да вземеш храна от устата му, примерно ? Има някои неща, които куче трябва да научи в детската си възраст. Възпитанието му започва от мига, от момента, в който го гушнеш и то прекрачи прага на дома ти. Възпитавай го всеки ден, търпеливо и упорито. То ще израства, ще опитва да се налага, да бъде водача на глутницата - това е заложено в него. Не трябва да допускаш, нито да толерираш подобно поведение. Водача на глутницата си ти ... допускам, че в вашето семейство примерно майка ти или баща ти го хранят или го възпитават по строго ... тогава то инстиктивно е приело, че някой от тях е водача и се подчинява на него, а ти примерно си част от тази глутница и то инстиктивно се стреми да те измести ... не зная, в същото време е много малко. Но ако те е ухапало, както ти пишеш със злоба, просто търся обяснение ... бил си заплаха за храната му и то е реагирало, несъобразявайки се с твоя ранг, статус ... затова ако мога да те посъветвам нещо, то е - започни да го възпитаваш и се отнеси към тези си задължения с нужната сериозност - това зависи от теб, не от него.
Помни едно - да обичаш означава отговорност ! Бъди готов да я поемеш, ако го обичаш истински r) d)
Публикувано: 30 June 2005 - 12:53 PM
Цитат
И ние в Искъра, намерихме едно свободно място от рибари , но имаше надпис "частна собственост-влизането забрането" ама понеже нямаше къде другаде влязахме.
Но съм възмутена от тези рибари, че ловят риба ОК , ама защо е нужно навсякъде да има счупени буркани или нещо подобно .Направо изтръпвам за лапите на муцунчовците.
За морската вода, както знаеш в нея има сол, солта полепва по козината и става като лупа и с помоща на слънцето косъма се разрушава лесно, но това е ако има слънце.
Т.е ако го извеждаш рано сутрин и късно вечер и го оставяш да си плува и после го прибираш (не седи през деня на плажа) не е наложително да го миеш с нормална вода, но ако седи по цял ден на плажа няма оправяне, трябва да се мие.
Балсамите и норковото масло подхранват козината и я правят мека , така че е полезно:)
Публикувано: 30 June 2005 - 01:05 PM
Цитат
Определено ви трябва помощ с това куче-ситуацията не е безобидна-без значение че става въпрос за голдън,които принципно са добродушни.явно кучето ти е доминантно и трябва навреме да се обърнете към човек,който разбира от дресура.със съвети в нета няма да се получи,още повече че ти явно си все още малка и главно родителите ти трябва да се занимаят с възпитанието на голдънчето.
не знам от къде си-но ако си от София можеш да отидеш в неделя на училището за голдъни -виж тук за повече информация
успех d)
Публикувано: 01 July 2005 - 12:14 AM
Цитат
Цитат
Само да ви подразня малко - ние с Арчи (на аватара) вече няколко пъти си се къпем в морето... b)
А вие? ;)
Ние в Искъра !!! r) d) Много се радвам, че Кевин обича вода. Красен, имам въпрос - как влияе солената вода на козината ? Ползваш ли някакви омекотители след това ? Къпеш ли го след морска баня ?
Dog.bg... виж мнението на Topsi - по принцип съм съгласен с нея, но... ще говоря и от личен опит. Това е третото лято на Арчи и понеже сме си на морето, може да се каже, че "морските му бани" започват да гонят 100-ина... b) Къде ли не сме се къпали с него - предимно на юг от Бургас, та чак до Китен... Арчи, като всеки голдън, обожава водата и плуването и е способен да седи часове в морето, като понякога просто се излежава и прилича на крокодил, щото му се виждат само ушите, очите, носа и края на опашката. n)
Личното ми мнение е, че морската вода има преди всичко почистващо въздействие върху козината на кучетата... комбинацията от солена вода и търкаляне по пясъка ;) изчиства всички наслоени нечистотии като прах, кал, мазнина и прочее глупости, т.е. козина "светва"!!! (спомнете си как едно време доста хора възвръщаха отдавна загубените цветове и блясък на килимите си - заравяха ги в пясъка близо до брега и след 24 часа - килимът е направо като нов). Определено Арчи е малко по-светъл след плаж... е, и с малко по-бухнала козина, но това се оправя лесно. l) А, и още един полезен факт - когато е погълната (случайно или нарочно), морската вода действа като разхлабително на кучето, така че може с 99% сигурност да се очаква то да се изходи "по голяма нужда" след 5 до 10 минути след излизането си от морето... bl)
Никога досега не съм го къпал след плаж с "нормална" сладка вода, като досега не съм забелязал това да е увредило по какъвто и да е начин козината му... предполагам, че все пак има значение и от самата текстура на косъма. Единствените неприятни последици са сравнително бавно съхнещата козина в абдоминалната (коремната) област, както и голямото количество пясък, което той пренася до колата, а и у дома... a)
Предлагам ти да пуснеш Кевин да си поплува на Камчия и после сам да прецениш как му действа солената вода и дали се налага да го "переш" след това... Може при него и да има нужда, знам ли... ;)
Публикувано: 01 July 2005 - 12:26 AM
А и със сигурност ще му е доста приятно да се разхлади във водата... мога да си представя как ще се чувства един самоед на плажа ;) . И не забравяй да си вземеш един галон с вода за пиене... най-вече за кучето де... а става и за поливане, ако видиш, че започва да изнемогва от жегата.
Публикувано: 01 July 2005 - 09:50 AM
Отиваме с Топси и Баркли на Искъра и там се мята играчка и понеже са двама има състезание кой пръв ще стигне и така около 40-50 мин. непрекъснато.Това не беше нормално лежерно плуване и плицикане а състезание .Тръгва се с максимално дълъг скок във водата и след това яко набиране:)))))
Прибирам се Топси е гроги и си полягва , минава около 1ч. и той тръгва да се мотка из къщи , но гледам опашката е в задника като сяда то е на забавен кадър.
Излизаме на вечерна разходка , ходи радва се ама не бърза за никъде което е доста не типично за него и опашката пак е в задника. Прибираме се давам да яде , има си апетит ама повече гледа да полегне.
Аз понеже съм шаш и паника и за какво ли не ходя на лекар, го товаря и отиваме на ветеринар.
Лекарката го гледа опипва го и пита"да сте го натоварвали физически " и аз ми даааааа.
Диагнозата беше мускулна треска:)))))) Лекарката каза че до 2-3 дни ще си държи опашката нормално и така стана.
Преди тази случка не мислех че кучетата могат да имат мускулна треска:)))))))
Публикувано: 04 July 2005 - 12:23 PM

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]