Голдън ретривър
Публикувано: 07 July 2005 - 07:03 PM
На етория въпрос не мога да ти отговоря, Грита не прави така. Но колкото за първия - споко. Като почнеш да го извеждаш след време ще се научи. Може да отнеме време, ама ще свикне. Май всички мъжки кученца пишкат така, докато са малки. r)

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 08 July 2005 - 09:19 AM
Цитат
Здравейте!Имам въпрос-защо ку4енцето ми(мъжко е)пишка като женските(тои е на 2 месеца)?Моля ви кажете ми!
около 7 месечна възраст мъжките започват да вдигат крак b) d)
Публикувано: 08 July 2005 - 10:50 AM
От моят опит с голдени започват да вдигат крак от 7м натам , може и да започне да пишка с вдигнат крак и на 1 г. и на повече.Това не би трябвало да те притиснява.
Когато кучето е малко и много се радва подпиква , просто от радост се отпуска мускулатурата и така се случва, това ще престане като поотрасне още малко.
Теди предполагам че не оставяте Грита за дълго време сама може би за това не прави така.
Но и това не е задължително при всички кучета.
Гани , какво стана с леглата и качването.Разкажи нещо за малкият ако имаш дай и снимки да видим .
Защото аз като чуя голден лабрадор и едно неистово любопитство като ме затресе:)
Когато кучето е малко и много се радва подпиква , просто от радост се отпуска мускулатурата и така се случва, това ще престане като поотрасне още малко.
Теди предполагам че не оставяте Грита за дълго време сама може би за това не прави така.
Но и това не е задължително при всички кучета.
Гани , какво стана с леглата и качването.Разкажи нещо за малкият ако имаш дай и снимки да видим .
Защото аз като чуя голден лабрадор и едно неистово любопитство като ме затресе:)
Публикувано: 08 July 2005 - 11:13 AM
Ами моя съвет е вече определено да му купиш повод и нашийник и да слагаш първо нашийника, а след това и повода за малков къщи, за да свикне. Едни приятели тази седмица за пръв път си извеждат лабрадорчето. Не направиха така и сега ако знаеш какво дърпане пада. Съседите се попикават от смях, като го гледат от терасата. А Грита, незнам. Май наистина не седи за дълго сама. Аз съм си все в къщи, въпреки че се опитвам да я оставям за около час в една стая, че да свиква. Животи здраве се надявам на есен да ходя на лекции и няма да е добре ако имам ревящо куче:), което отгоре на всичкото е гръмогласно. А колкото за ровенето в саксията - Грита пък си рови паницата с вода (тя е на два месеца и мноооого малко:)). просто я дебнеш да го направи и се караш, като всичко останало.

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 08 July 2005 - 02:46 PM
gani, като чета за изявите на твоето сладурче, много ми напомнят белите на моя хубавец, който вече е "голям" - на цели 7 месеца. Същото ровене по саксии и легла, изпокъса ми цветята и сега повечето са едни проскубани, ама го преглътнах. Вече не прави тези неща, но настина трябва да викаш постоянно "НЕ",когато прави истински бели, те много бързо схващат какво трябва и какво не. При моето лабрадорче сработваше по добре спокойния тон, а не истеричните викове. И като му кажех "не" /примерно когато дърпаше чаршафа на леглото/, обикновено му давах негова играчка, или въжето за дърпане и той се заиграваше с тях. После като си позволи пак да дърпа и му кажем "не", той сам отиваше и си вземаше играчката. И така полека-лека свикват. Сега ми е един послушничък, та чак не мога да повярвам,т.е. не прави бели и всичко разбира, като му говориш. Както се изразява една приятелка :"много е умничък, на майка си се е метнал!" b) /т.е. на мен!!!/ w) d)

прочети правилата за подписите
Публикувано: 09 July 2005 - 09:33 PM
gani Публикувано на Jul 8 2005, 06:20 PM
--------------------------------------------------------------------------------
А по колко време трябва да се извежда един 3 месе4ен голдън?
принципно е хубаво да го извеждаш честичко отначалото за по малко, за да свикне да пишка навън. ако живееш в къща е много удобно-като се събуди и бам! навънка да пишка... r) извеждай го за 15тина минутки, да подуши да си свърши работата и разбира се трябва малко по голяма разходка в която да поиграете , но задължително на повод!!!, защото още е много малък да не тръгне да си ходи... b) и сега понеже е жега не го дръж на слънце и да не е на разходка в "жеговите часове". може да си носите играчка и да играете с нея докато е навънка за да се забавлява. аз като излизам с нея в квартала си нося няколко неща с мене на разходката и вече ми е като навик да си ги взимам- кучето, което е задължително!!! l) , малко лакомства, играчка, пликчета за... акита n) и добро настроение...за друго в момента не се сещам b)
--------------------------------------------------------------------------------
А по колко време трябва да се извежда един 3 месе4ен голдън?
принципно е хубаво да го извеждаш честичко отначалото за по малко, за да свикне да пишка навън. ако живееш в къща е много удобно-като се събуди и бам! навънка да пишка... r) извеждай го за 15тина минутки, да подуши да си свърши работата и разбира се трябва малко по голяма разходка в която да поиграете , но задължително на повод!!!, защото още е много малък да не тръгне да си ходи... b) и сега понеже е жега не го дръж на слънце и да не е на разходка в "жеговите часове". може да си носите играчка и да играете с нея докато е навънка за да се забавлява. аз като излизам с нея в квартала си нося няколко неща с мене на разходката и вече ми е като навик да си ги взимам- кучето, което е задължително!!! l) , малко лакомства, играчка, пликчета за... акита n) и добро настроение...за друго в момента не се сещам b)

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!