Йорки на 8 месеца, има пораснал вече кучешки постоянен, но си му седи и млечния.
Трябва ли да се извади млечния? Ако да -защо?
Млечен и постоянен кучешки зъби -
Публикувано: 07 February 2007 - 10:59 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 February 2007 - 11:03 PM
Да, трябва да се извади! В повечето случаи, да не кажа никога, не падат сами. Това се случва при много дребни породи за съжаление.
Публикувано: 07 February 2007 - 11:58 PM
Моето куче също беше задържало едно зъбче и се наложи да го извадят, стария зъб почва да се разваля и между двата зъба остава храна, което се отразява и на постоянния зъб. Така че долу млечните зъбчета b)
Публикувано: 08 February 2007 - 09:37 AM
Благодаря ви. :)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 February 2007 - 10:59 AM
На моите пинчери винаги когато съм виждала , че млечното зъбче не пада сме ходили да ги вадят. Но пък при едно от най-дребните ми , за мое огромно учудване , когато снана на почти годинка се разклатиха и паднаха горните млечни кучешки зъби(само те не бяха паднали). Виждала съм не едно пинчерче със по два реда зъби на долната и горната челюст-като крокодилче. Определено при такъв проблем трябва да се махат , защото според мен се променя захапката и правилното наместване на постоянните зъби.
Публикувано: 08 February 2007 - 11:10 PM
Нашето куче е от големите породи, но и на нея горните кучешки зъби бяха по двойки. Веднага щом го забелязахме започнахме да разклащаме по малко млечните и за около 2 седмици си паднаха сами. Под разклащане разбирайте съвсем леко побутване на ляво и дясно. При последното разклащане Лола се дръпна на страна предъвка 2 пъти и си изплю зъба b) Аз също знам, че трябва да се извадят, ако не паднат сами.
Страница 1 от 1