Публикувано: 10 March 2007 - 07:19 PM
До MORDOR ! Уважаеми господине-госпожо. Не зная как да се обръщам към Вас, за което моля за извинение. Старото куче "Беловския" Мурад - Миро на снимката е на 14г. в деня, в който го купих макар че вече имах четири кучила от него. Може би си личи че е стар проскубан и болен, след което го лекувах с хормони и ред други препарати и той придоби съвсем друг вид- близък до този на своите пра внуци Гера и Мечо. Тези две кутрета се негови абсолютни потомци и аз гарантирам това със своята честна дума и най- важното с докумантите им за произход. Обръщам внимание на всички, които симпатизират на кучета с фандъци, дронзи, проскубани, кални и ги наричат "автентични" че дълбоко се заблуждават. Така е и когато харесват възрастни и посивяли и побеляли кучета, а не млади и светещи от грижи. Груба, груба грешка!!! Повярвайте ми младостта във всичките и форми е по-красива от старостта!!! Понеже познавам "Беловеца" от младо куче знам каква е преликата между него и Мечо Аян-Дико. Просто огромна!!! Снимката на Мечо обаче не показва много вярно това чудесно куче, най-напред защото то е със средно и под средно изразен стоп за породата, със здрави кости и едра глава и на непълна година беше най-едрото куче от всички породи на цялата изложба и с отлични движения и поведение, а както е известно това е големия стремеж на много хора в породата , даже и на тези, които не го признават тъй като техните са по-дребни. Готов съм да направим експертна група, която да направи оценка на кучето със запис на видео и фотографии, но не като тези, на които Мечо е с най-невероятното "бомбе" и стоп, които съм виждал.
"Беловеца" е кучето оставило най-голямо потомство в нашата порода и това е така и в трите клуба и то от приплоди получени само от мен. Такива има още само на едно място, но те се развъждат линейно и без моя заслуга. Друго характерно за Мурад е че освен много плодовит, той беше и невероятен подобрител при всяка кучка, като такива ставаха и всичките му пряки потомци, внуци пра и пра-пра внуци нещо, което не може да се каже за много водещи кучета какъвто е случая с Пепеляновото куче например. Това може да се дължи и на факта че "Беловеца" е кучето с най-стария произход в нашата порода. Не че Шаро-Пепелян не беше едно повече от прекрасно куче или някои други подобни примери. А може би решаващ се оказа и факта че племенната работа с Мурад, беше изключително успешна.Поздрав! cheers bgflag

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!