Dog.bg Форуми : Фотогалерия на БОК

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (878 Страници) +
  • « Първа
  • 500
  • 501
  • 502
  • 503
  • 504
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Фотогалерия на БОК

#10021 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 April 2010 - 11:01 PM

И братчето на Руен от едно кучило. Много е як, но е опасен и не успях да го снимам добре, понеже съм му развивал злобата и не ме пуска в обекта. 

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#10022 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2010 - 11:12 PM

Тази кучка също е при нас и съвсем скоро се окучи и даде отличен Резултат с Шаро Жак Савел Хаус. Доста е висока и много зла. Няма назад от нищо.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#10023 Потребителят е офлайн   fantasticc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2010 - 11:13 PM

.Прикачена снимка

#10024 Потребителят е офлайн   fantasticc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2010 - 11:15 PM

ето и от мен един син на Каджабаклииския КараманПрикачена снимка

#10025 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2010 - 11:17 PM

Един много известен ветеран в недалечното минало Мечо Сашпоп по-известен като Златковия Мечо. Навремето го взех от Златко Пенчев от Карнобат и го оставих да запложда в известния развъдник Аян Дико на Митко Барзата. Кучето е доста старо но още запложда.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#10026 Потребителят е офлайн   fantasticc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2010 - 11:21 PM

ето и една ветеранка да6таря на Шабан на СлавПрикачена снимкаеико

#10027 Потребителят е офлайн   fantasticc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2010 - 11:23 PM

ето и една ку4ка на 11 месецаПрикачена снимка

#10028 Потребителят е офлайн   fantasticc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2010 - 11:25 PM

о6те една ку4каПрикачена снимка

#10029 Потребителят е офлайн   Трак Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2010 - 11:27 PM

Много кучета и все хубави.Явно се работи по някаква идея.Радват окото и дано се намери кои да ги дарява с внимание и любов.
User's Signature

Влизам тук за да разбера подробности за породата и мероприятията който клубът провежда !

#10030 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2010 - 11:27 PM

Още един страхотен ветеран Шаро Митьо Очите, който купих от Стоянчо от Кичево Варненско. Зопложда отлично. Ще пускам тия кучета, а и другите на много хора от всички организации, но не и на такъв като Бай Ганя Монтански или някякви книжни тигри, като тия критикарите и то затова ги е много яд. Иначе ние от НК БОК нямаме кучета, нямаме дейност, въобще нас ни няма. А и какъв кинолог е Стефан Попов?! До скоро тъй като утре летя за Калининград като главен съдия. Критикарите въобще знаят ли що е РКФ, САС, или САСIВ. Във вторник ще се видим във Форума.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#10031 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2010 - 11:47 PM

Показване на мнениетоТрак, в 22 April 2010 - 05:49 PM, написа:

<br />Zdraveite,<br />Radvam se che veche ne se vijdat hora s tipichno balgarskata cherta.<br />Vsichki kucheta s harakternite za porodata cherti sa radvashti za men zashtoto mi davat silno chuvstvo za nazionalnost i neshto istinsko balgarsko.<br />Iskam da popitam g-n Popov dali pri obikolkite mu se e sluchvalo da popadne v raiona na Shiroka laka ?<br />Hodih predi liato nad selo Gela za sabora na gaidite i po nagore v Rodopite vidiah otlichni ekzempliari v kosharite.<br />
<br /><br /><br />
Здравейте, господине или госпожо/ це ако сте дама. Извинявам се за незнанието. Дълги години ходя в Гела, Солеща, Широка Лъка, Стойките, Брезе, Беден и други места от тая дестинация. Много прекрасни кучета съм виждал в района, но и много съм оставил от кръвта, която развивам именно там. Природата и хората са прекрасни. При първа възможност ще се срещнем ако разбира се Ви е възможно и ще поговорим Приятел съм и с доктора бачи Мите, който е ръководител на ансамбъла в Гела. Давал съм му кучета едно от които не беше добро, но и аз тогава бях подведен. То обаче не остави никакви приплоди. Всичко друго е било повече от добро. И накрая искам да ви кажа че съм пял на много мероприятия в района и зная доста родопски песни, някои от които не чути не пяти преди мен. Доста от тях са със съдържание на овчарска тематика.
User's Signature

#10032 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2010 - 12:19 AM

Показване на мнениетоТрак, в 22 April 2010 - 06:28 PM, написа:

<br />Имах запитване дали има горна граница в ръста на БОК защото при немксите овчарки се сещам за нещо такова.<br />Питам без да се заяждам защото според мен големите екземпляри могат да имат проблем с издръжливостта в работна обстановка .<br />
<br /><br /><br /> При много от ръстовите служебни породи кучета, каквито са и овчарскити обединяващи и нашето и други кучета горната граница е освободена. Аз също съм против кучетат, които са неспособни добре да се движат. Но такива има и дребни. Важното е да са правилно композирани анатомически- тоест да имат правилни ъгли, пропорции и твърд и правилен гръб, което в основни линии им осигурява отлична кинематика. Разбира се важни са всички кости, мускулите ставите и сухожилията, както и желанието за движение. Иначе аз също не харесвам кучета, които са само едри и нищо друго. По-голям ръст ДА но не на всяка цена! Харесвам и не чак толкова голями екземпляри, но те трябва да компенсират липсата на ръст с наличие на важни продуктивни качества, които да ги правят необходими за работата в стадото и нуждите на собственика. Някога всеки един овчар се гордееше с най-едрото куче защото то му е най-силно. Колегите от другите страни, които имат местни овчарски породи кучета всички без изключение вдигнаха ръста на своите породи и ги направиха още по-мобилни. Давам пример най-вече с кангала, но и всички останали. Защо и ние да не доразвием нашето куче, след като всички знаем че през годините породата адски издребня, а в миналото имаше страшно яки, едри, силни и мобилни кучета. Някой се опитва да мъти мозъците на хората с дребни кучета, но това етака защото няма едри, но и тоя същия се стреми към повече сила и ръст. А те са свързани. Да не говорим че тоя едрия Мечо Аян Дико колкото е едър пет пъти е по-мобилен от всяко дребно куче и всичките му деца са адски мобилни. Хера на Червенякови е много бърза и лека, но като подгонят нещо той я надбягва та я скъсва по рисуване, защото тя прави три скока а той един. Ще говорим много по тази тема, но трябва да лягам че утре имам два полета до Русия. Поздрави и звънете на личния ми тел. 0898 33 20 34.
User's Signature

#10033 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2010 - 08:16 AM

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 22 April 2010 - 11:32 PM, написа:

А и какъв кинолог е Стефан Попов?!

Ами а, де? Нали и ний туй питами?

#10034 Guest_Боритарканъ_*

• Група: Гости

Публикувано: 23 April 2010 - 01:20 PM

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 22 April 2010 - 11:32 PM, написа:

Още един страхотен ветеран Шаро Митьо Очите, който купих от Стоянчо от Кичево Варненско.
Качена снимка

Много яка физономия! Имате ли и други снимки е на това куче, да го видиме и отстрани?

#10035 Потребителят е офлайн   Metal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2010 - 06:55 PM

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 22 April 2010 - 08:52 PM, написа:

Показване на мнениетоТрак, в 22 April 2010 - 05:49 PM, написа:

<br />Zdraveite,<br />Radvam se che veche ne se vijdat hora s tipichno balgarskata cherta.<br />Vsichki kucheta s harakternite za porodata cherti sa radvashti za men zashtoto mi davat silno chuvstvo za nazionalnost i neshto istinsko balgarsko.<br />Iskam da popitam g-n Popov dali pri obikolkite mu se e sluchvalo da popadne v raiona na Shiroka laka ?<br />Hodih predi liato nad selo Gela za sabora na gaidite i po nagore v Rodopite vidiah otlichni ekzempliari v kosharite.<br />
<br /><br /><br />
Здравейте, господине или госпожо/ це ако сте дама. Извинявам се за незнанието. Дълги години ходя в Гела, Солеща, Широка Лъка, Стойките, Брезе, Беден и други места от тая дестинация. Много прекрасни кучета съм виждал в района, но и много съм оставил от кръвта, която развивам именно там. Природата и хората са прекрасни. При първа възможност ще се срещнем ако разбира се Ви е възможно и ще поговорим Приятел съм и с доктора бачи Мите, който е ръководител на ансамбъла в Гела. Давал съм му кучета едно от които не беше добро, но и аз тогава бях подведен. То обаче не остави никакви приплоди. Всичко друго е било повече от добро. И накрая искам да ви кажа че съм пял на много мероприятия в района и зная доста родопски песни, някои от които не чути не пяти преди мен. Доста от тях са със съдържание на овчарска тематика.
Заложи на пеенето повече,че с кинологията се оакахме
User's Signature

"Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи."
Джон Максуел

#10036 Потребителят е офлайн   Трак Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2010 - 07:30 PM

Благодаря за отговора за района на Гела.Явно окото не ме е излагало за качествата и потеклото на тамошните екземпляри.
User's Signature

Влизам тук за да разбера подробности за породата и мероприятията който клубът провежда !

#10037 Потребителят е офлайн   Трак Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2010 - 07:57 PM

Г-н Попов благодаря и за отговора относно ръстовите показатели на породата.Лично аз като любител в областа нямам възможност да се занимавам със селекция а и слава богу защото това явно отнема много време.В краина сметка е радващо че някои се е заел с това .А по отношение на говорилнята тук щях да се учудя ако беше различно. Да не забравяме че нашата типично българска черта е завистта и злобата примесена с неразбиране.Дано се научим на диалог поне по тези форуми защото ако една такава кауза не успее да ни обедини нищо няма да може.
User's Signature

#10038 Потребителят е офлайн   Metal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 10:53 AM

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 22 April 2010 - 10:24 PM, написа:

<br />Имах запитване дали има горна граница в ръста на БОК защото при немксите овчарки се сещам за нещо такова.<br />Питам без да се заяждам защото според мен големите екземпляри могат да имат проблем с издръжливостта в работна обстановка .<br />
<br /><br /><br /> При много от ръстовите служебни породи кучета, каквито са и овчарскити обединяващи и нашето и други кучета горната граница е освободена. Аз също съм против кучетат, които са неспособни добре да се движат. Но такива има и дребни. Важното е да са правилно композирани анатомически- тоест да имат правилни ъгли, пропорции и твърд и правилен гръб, което в основни линии им осигурява отлична кинематика. Разбира се важни са всички кости, мускулите ставите и сухожилията, както и желанието за движение. Иначе аз също не харесвам кучета, които са само едри и нищо друго. По-голям ръст ДА но не на всяка цена! Харесвам и не чак толкова голями екземпляри, но те трябва да компенсират липсата на ръст с наличие на важни продуктивни качества, които да ги правят необходими за работата в стадото и нуждите на собственика. Някога всеки един овчар се гордееше с най-едрото куче защото то му е най-силно. Колегите от другите страни, които имат местни овчарски породи кучета всички без изключение вдигнаха ръста на своите породи и ги направиха още по-мобилни. Давам пример най-вече с кангала, но и всички останали. Защо и ние да не доразвием нашето куче, след като всички знаем че през годините породата адски издребня, а в миналото имаше страшно яки, едри, силни и мобилни кучета. Някой се опитва да мъти мозъците на хората с дребни кучета, но това етака защото няма едри, но и тоя същия се стреми към повече сила и ръст. А те са свързани. Да не говорим че тоя едрия Мечо Аян Дико колкото е едър пет пъти е по-мобилен от всяко дребно куче и всичките му деца са адски мобилни. Хера на Червенякови е много бърза и лека, но като подгонят нещо той я надбягва та я скъсва по рисуване, защото тя прави три скока а той един. Ще говорим много по тази тема, но трябва да лягам че утре имам два полета до Русия. Поздрави и звънете на личния ми тел. 0898 33 20 34.
Отново отговор, лишен от всякаква компетентност, доказващ, че автора му не само няма понятие от кинология, ами и елементарно ниво на селекция при кучетата.

Какво означава кучетата да имат правилни ъгли, пропорции и твърд и правилен гръб. До колко правилни трябва да са, защото правилното за едно куче с един костен индекс е едно, а за друго правилното е съвсем различно. Този коментар е просто куп думи, неподплатени с обяснения.

Какво означава разбира се важни са всички кости, мускулите, ставите и сухожилията. Знае ли титулуващия се кинолог с какво например е важна костта в пениса на кучето за движението (ако той въобще знае, че кучето има и кост в основата на своя пенис).

Какво означава желание за движене. Движението не е продукт на желание или нежелание а елемент от природата на индивида за оцеляване. То не е желание, а необходимост. Едно куче от работно направление не може да няма желание за движение. Има ли го значи е налице някакъв проблем, който вече може да бъде от различно естество, а не само да е свързан с органите на придвижване в пространството.

Някога всеки един овчар се гордееше Това някога си го запази за общите приказки. Ние живеем в 21 век, претендираме да ползваме постиженията на науката (а пусто и се титулуваме кинолози), а даваме обяснения от рода на някога. Някога е в историята и фолклора, г-н кинолог.

Казваш давам пример с кангала. Какъв пример можеш да дадеш с една порода, която въобще не познаваш и за която твърденията ти нямат нищо общо. Ако имаш предвид всевъзможните кръстоски, който се ползват за битки, това е друг въпрос, но не е и кангал. А иначе, кангала никога не е бил дребен като лисунгер.
User's Signature

"Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи."
Джон Максуел

#10039 Guest_Боритарканъ_*

• Група: Гости

Публикувано: 25 April 2010 - 11:45 AM

Показване на мнениетоMetal, в 25 April 2010 - 10:58 AM, написа:

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 22 April 2010 - 10:24 PM, написа:

Отново отговор, лишен от всякаква компетентност, доказващ, че автора му не само няма понятие от кинология, ами и елементарно ниво на селекция при кучетата.

Какво означава кучетата да имат „правилни ъгли, пропорции и твърд и правилен гръб”. До колко правилни трябва да са, защото правилното за едно куче с един костен индекс е едно, а за друго правилното е съвсем различно. Този коментар е просто куп думи, неподплатени с обяснения.

Какво означава „разбира се важни са всички кости, мускулите, ставите и сухожилията”. Знае ли титулуващия се „кинолог” с какво например е важна костта в пениса на кучето за движението (ако той въобще знае, че кучето има и кост в основата на своя пенис).

Какво означава „желание за движене”. Движението не е продукт на желание или нежелание а елемент от природата на индивида за оцеляване. То не е желание, а необходимост. Едно куче от работно направление не може да няма желание за движение. Има ли го – значи е налице някакъв проблем, който вече може да бъде от различно естество, а не само да е свързан с органите на придвижване в пространството.

„Някога всеки един овчар се гордееше…” Това „някога” си го запази за общите приказки. Ние живеем в 21 век, претендираме да ползваме постиженията на науката (а пусто и се титулуваме „кинолози”), а даваме обяснения от рода на „някога”. „Някога” е в историята и фолклора, г-н „кинолог”.

Казваш „давам пример с кангала”. Какъв пример можеш да дадеш с една порода, която въобще не познаваш и за която твърденията ти нямат нищо общо. Ако имаш предвид всевъзможните кръстоски, който се ползват за битки, това е друг въпрос, но не е и кангал. А иначе, кангала никога не е бил дребен като лисунгер.

Еййй много учени :ab_041: много хора на на науката тук бре :ab_041: Кой от кой по изявени Всички сте номинирани за наградата „Мари Кюри“ за високи форумни постижения. :be_107: :rc_036:

Към световно известния учен - господин доктор хонорис кауза Metal много вие е влязъл Попов под кожата и два денa не можеte без него. Има диспансери за лекуване на зависими, не е лошо да се обърнете към някой от тях. :re_037:

#10040 Потребителят е офлайн   Printon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 12:38 PM

а-а-а, метален! ти толкуз умну гу питаш, чи чак ми стана кеф.
ни знаом кой на куго къде й влязъл ама има разни дету колкуту повичи пишат, толкуз повичи сами си гу вкарват с тъпутийти си.

Някоу ти беши писъл що ни земиш да заложиш на пеенто е да остаиш на мира кучатта - и без другу си ки уакал дустатачно.
пък като пеиш можи и да земат да та канят пу изложби - да пригласяш на гайдити на каракчанти.

• (878 Страници) +
  • « Първа
  • 500
  • 501
  • 502
  • 503
  • 504
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни