Dog.bg Форуми : Фотогалерия на БОК

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (878 Страници) +
  • « Първа
  • 515
  • 516
  • 517
  • 518
  • 519
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Фотогалерия на БОК

#10321 Потребителят е офлайн   pack Икона

• wolf pack
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 June 2010 - 11:30 AM

Да неби това червеното на последната снимка да е прадядото?
User's Signature

Качена снимка

#10322 Потребителят е офлайн   siom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 June 2010 - 11:34 AM

Попов мога ли да помоля да качиш снимки на Гунди??? Ако имаш нови....
User's Signature

"Патриот- това е нормалното ми агрегатно състояние!"-Николай Хайтов

#10323 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 07:43 PM

Показване на мнениетоzhel, в 04 June 2010 - 10:22 AM, написа:

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 03 June 2010 - 09:43 PM, написа:

Правнук е на Стария Генчо 1 На Томето Манджуков от Костенец-селото и наследи изцяло цвета и визията на именития си дядо. Аз също съм за придържане към стандарта, който сме приели, но съм против да изхвърляме варитети, които след време ако решим да търсим може са са безвъзвратно загубени.

Качи снимка на главата на прадядо му Генчо,да видим визията,която е наследил.А като си против изхвърлянето им и като ще ги търсим някои ден такива,вземи се заеми с промяната на стандарта в часта цвят, лично ти като един от авторите.Иначе за какво ни е стандарт.Ще си ги въдим под царевичните кошове,всякакви нюанси.

Ти пък сега - човека е зает с размножителната кампания. Кой ти гледа стандарти или пък планира скачки. Важното е да се заплоди всичко възможно, пък все ще се пръкне поне едно читаво куче.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#10324 Потребителят е офлайн   Мурджо-Мечо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Българско Овчарско Куче

Публикувано: 04 June 2010 - 07:59 PM

Показване на мнениетоvano, в 04 June 2010 - 07:48 PM, написа:

Показване на мнениетоzhel, в 04 June 2010 - 10:22 AM, написа:

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 03 June 2010 - 09:43 PM, написа:

Правнук е на Стария Генчо 1 На Томето Манджуков от Костенец-селото и наследи изцяло цвета и визията на именития си дядо. Аз също съм за придържане към стандарта, който сме приели, но съм против да изхвърляме варитети, които след време ако решим да търсим може са са безвъзвратно загубени.

Качи снимка на главата на прадядо му Генчо,да видим визията,която е наследил.А като си против изхвърлянето им и като ще ги търсим някои ден такива,вземи се заеми с промяната на стандарта в часта цвят, лично ти като един от авторите.Иначе за какво ни е стандарт.Ще си ги въдим под царевичните кошове,всякакви нюанси.

Ти пък сега - човека е зает с размножителната кампания. Кой ти гледа стандарти или пък планира скачки. Важното е да се заплоди всичко възможно, пък все ще се пръкне поне едно читаво куче.

zna4i-ako ti rabotish taka-jiv i zdrav!no nedei da sadish za drugite po sebe si i da davash takiva glupavi komentari,4e to4no v NKBOK se raboti izklu4itelno silno varxu selekciata i podbora na ku4eta,ku4ila i zaplojdane!
i ako niakoi si zaplojda na vsi4ko,ili neshto ne e v 4as,mnogo molia da ne komentira 4ujdite selekcionni deinosti!

#10325 Потребителят е офлайн   Арон Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2010 - 10:04 PM

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 02 June 2010 - 09:33 PM, написа:

Отново Мечо и Хера но са доста мокрички след голямия дъжд,  който се изсипа днес върху нас, ама пак са си убавки!!!

Нали водата си ги влече :ba_025:

#10326 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 10:12 PM

Ето това е Аида Ицо Тичо Елит-майка на второ подред породно и ценно кучило. По девет от едната страна 12 от другата генерации от сън да ме вдигнат ще издиктувам произхода им. Всичко съм описал  документирал и архивирал при човек завършил архивистика. Така е и с много други развъдни линии и семейства в овчарското куче.  Знам че много ме критикуват, но нека се поставят няа моето място, когата трудът на целия ми живот бе окраден от монтанския неблагодарник, който създадох и облякох в дрехата на породата. Пък не е и само той. Със собствени средства сили и време направих така че да се познават хората в породата като от джоба си им плащах всички първоначални прояви и то не малко време. Знам че има подготвени ветеринари, зооинженери и биолози. Не им отричам познанията. Но не е честно те да отричат моите защото те са други а именно конкретно киноложки и още по-конкретно свързани с овчарското куче и за да се изравнят с мен те трябва да изживеят от начало и още веднъж живота ми. А това е много години миткарстване  по места и хора, които вече не са същите. Всеки от тях си мисли че е разбрал породата, но мое твърдо убеждение е че меко казано избързват. Показват го с това което пишат съвсем недвусмислено и аз за това не критикувам дейността им а просто развивам моята и показвам част от нея във форума. Жалко че няма да работим заедно но всеки от тях гони научните си домогвания зад, което прозират меркантилни интереси а не истинска любов към овчарското куче или към РОДИНАТА. Когато похарчат над четвърт милион сегашни лева без всякаква възвращаемост както съм го сторил аз от 1983 г. насам да дойдат ще им стистна ръката. Когато произведат 1600 чистопородни кутрета без нито едно кръстосване да дойдат и ще им стистна ръката. Явно ги дразни факта че някой прави това съвсем безкористно.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#10327 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 10:16 PM

А това са децата и от Мечо Аян Дико .

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#10328 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 10:16 PM

Отново Аида.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#10329 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 10:18 PM

Братче е сестриче! Мъжкото е червеното.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#10330 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 10:22 PM

А тук две сестри така се сбиха че се наложи да ги разтървавам. Като ги пуснах на земята веднага пак се вкопчиха и се наложи да ги затварям в различни клетки защото страшно се нараняват а не бих искал.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#10331 Потребителят е офлайн   TEOFIL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 04:28 AM

Показване на мнениетоzerda, в 04 June 2010 - 08:56 AM, написа:

:ea_103: :ea_103: :ea_103:
Качена снимка

Прикачена снимка

#10332 Потребителят е офлайн   TEOFIL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 04:30 AM

Показване на мнениетоzerda, в 04 June 2010 - 08:52 AM, написа:

:re_037:

:re_037:Прикачена снимка

#10333 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 08:52 AM

Показване на мнениетоTEOFIL, в 05 June 2010 - 01:35 AM, написа:

Показване на мнениетоzerda, в 04 June 2010 - 08:52 AM, написа:

:re_037:

:re_037:Прикачен файл DSC01546.JPG

Съвсем нормално е да има такъв цвят кучета, след като окраската им се срещаше и то не рядко в техните предци. Преди години разговарях с една много известна съдийка-колега от Белорус, която е и много грамотен генетик занимаващ се точно с тази проблематика Светлана Радюк от Минск. Тя много аргументирано ме помоли да съхраним и окраските извън черното и бялото, което винаги е било и вътре в мен. Наскоро бях няколко дни в Севастопол с две колежки Елвира Романенко и Елена Адамовская, които се занимават само и единствено с генетика на окраската. Те също са запознати с нашата порода и живо се интересуват от нея, като изрично подчертаха в никакъв случай да не изхвърляме и другите цветове! Специално коментирахме и гарестите кучета и казаха че няма проблем. Против бяха само появата на ярко червени големи петна при черно-белите кучета, както и разлятите и напръскани до липса на контур силно накапани петънца! Това потвърди моите съвсем интуитивни естетически виждания още от дете. А ако внимателно прочетем стандарта, в чието изготвяне съм участвал във всичките четири етапа, ще видим че там е написано бял на големи тъмни или тъмен на бели петна, като е желателно тъмното обагряне максимално да се доближава да черния цвят. При мен повечето кучета са черно и бяло или бяло и черно в зависимост от съотношението на двата цвята, но имам и други разцветки. Ако някой се интересува от от това какво най- много харесвам то това са гривите и особенно черно-гривите кучета но това е само лично предпочитание и не го натрапвам. И все пак за консолидиране на породата е нужно да се съобразяваме със стандарта приет от Федерацията, тъй като тя е в правото си да взисква от всички нейни членове ккак и в каква посока ще се развива породата. А ако не се развива овчарското куче ще настъпи разпад и деградация. Въпроса е много сложен и иска пипане с бели ръкавици и много такт и търпение. Най важно е да изградим анатомически правилни кучета, с породно изражение на лицето и правилни глава и движения, а после да обърнем и внимание на косъма и разцветката. Знае се че по-късокосместите кучета са по-анатомични и атлетични и от там по-силни, борбени и с характер и затова всички овчари казват: Голото куче ми спира вълка!!! В старите фатаграфии има и рошави кучета, но голите преобладават. Моята лична позиция е да се съхраняват и едните и другите и да контактуват помежду си генетически за да се опитаме да създадем най-добри приплоди и като сила и като красота, което всички развъдчици знаят не е лесна работа. Точно затова-заради, многото предизвикателства е интересна работата със селекцията на овчарското куче и тя сигурен съм ще даде резултат защото работят много мъжки момчета с нея, отдадени на идеята, разбиращи я, обичащи и познаващи БЪЛГАРСКОТО ОВЧАРСКО КУЧЕ. Разбира се има и дами, които с труда си допринасят за развитието на породата, която обаче общо взето обаче си остава мъжка работа! Важното е колкото е възможно повече да сме обединени да работим заедно за просперитета на нашето куче. НК БОК е основател и пионер в тази дейност и е отворен за всички желаещи за СЪТРУДНИЧЕСТВО!  
User's Signature

#10334 Потребителят е офлайн   TEOFIL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2010 - 02:25 PM

Прикачена снимкаМона на 3 г и 7 м. :flagbg:

#10335 Потребителят е офлайн   stand_by Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 04:10 PM

Качена снимка Шара на снимката точно на 7 месеца :mg_062: