Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 30 September 2010 - 10:58 AM, написа:
Стефан Попов - председател НКБОК, в 30 September 2010 - 05:00 AM, написа:
Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 28 September 2010 - 10:55 PM, написа:
Модел за изключително породно куче, на което са известни родителите повече от 12 поколения и са само и единствено от моя дом и тоя на Ефти. Между другото съм подарявал когато беше мъничък още и на теб такова куче, с тази окраска и от тая същата кръв. За съжаление не се съхрани. А този същия на тази не особенно удачна снимка, го доведохме със собственика му в Добрич на САС и може би си спомняш реакцията даже на каракачанистите!!! Кучето го харесват радетели от цяла България а и аз и не само защото е повечето моя кръв. Ако става въпрос той си е производство и заслуга най-вече на ГОЛЕМИЯ СЕЛЕКЦИОНЕР ПРОИЗВОДИТЕЛ И СОБСТВЕНИК НА ОВЧАРСКИ КУЧЕТА - 60 НА БРОЙ Митко Барзата. Поздрави.

.....................нищо лично,но никой не може да ме убеди ,че това е породно куче

Мите, аз лично съм се карал заради Пирин на Геро с наш общ приятел и той твърдеше разни недоумици, но не искам да го коментирам кой е, за да не създавам напрежение, което и без това не ни липсва. Аз много го харесвам тоя прекрасен Пирин! Но аз не разбирам нещо в твоето изказване. Амиго също така страшно ми харесва, но във вашето обкръжение няма кучета от тоя тип. Той е и губил изложби и състезания, но е печелил много повече от което и да е друго куче в породата. Ние сме клуб с емблема-първия и най-стария и голям в овчарското куче, към който се числеше и ти. Погледни тази емблема на нашия клуб и ще откриеш че именно Амиго Аян Дико е кучето най-близо до това, което сме приели за модел много, много преди същия този Амиго да се роди. Не бяха родени нито родителите му, нито дедите му. Много те моля уважавай чуждия труд!!! И още една забележка: запомни че колкото по-облечено е едно куче, толкова по фотогенично е. Но нашия клуб не търси фотогенични, а анатомични кучета, които вършат работа, а и на яве доминират със своята физическа сила, бързина, смелост и устойчива нервна система и характер.