zerda, в 04 November 2010 - 09:01 PM, написа:
Тоя мечо когато взехме баща му и разплетохме пьзела излезе че баща му е наполовина КАВКАЗКА овчарка и го продадохме
Разплели сте баба си ! Родителите на бащата, на баща му, са били при ваше развъждане по-точно "Катево" и много от кучетата, с които работите в момента с роднини с Мечо. А бащата точно вие го произвеждате и понеже по-късно ви е яд че сте го продали и няма как да си го върнете става мешен. Ами нали ако е така то вината е точно и само ваша защото е произведен от вас самите. Като са при вас са чисти, а като са в двора на някой, който не ви е по сърце не са. Нали точно вие казахте на Славейко, че кучето е абсолютно чисто за да го купи и сега то е при него и се ползва. Да бащата на баща му е от вас и ако е кръстосан това си е за ваша сметка, но ние също изяснихме произхода на кучето и от лъжите Ви няма дикиш. Лошото е че както винаги крадеца вика дръжте крадеца. Толкова много кръстоски се направиха именно в тоя район и точно вие да крещите е просто срамота. Та нали от вас там стартира цялата тая помия... Та нали ако кучетата, които разпространявате са кръстоски, вината и отговорността са ВАШИ и на тия чийто клакьор се явявате!!!! Не я ровете че самия Вие ще размиришете собствения си ройон. Съвета ми е да намерите друго, в което да се изявявате защото ще оризилите тия, с които работи вашия град и района. И малките деца знаят че точно при вас се роди тая порочна практика и затова лично аз създадох там клубовете и проведох първите изложби за да се спре вливането на кръв от други породи в района ви. Знам че има момчета, които не са заплождали на санбернари и кавказци, но знам, а и много народ знае кои са другите. Така че от хората, към които явно принадлежите и чиито интереси явно обслужвате тръгна тоя негативен процес. Иначе ДА: имаше страхотни стари кучета, но никой не ги опази нито като чистота на произхода, нито като автохтонност, нито като визия, нито физически и това, с което се работи сега в района е привнесено от другеи места и няма нищо общо със старите разложки кучета. Не говорете за неща, които не са Ви ясни и не познавате защото сте много от скоро и много зелен в тая работа. И си оставате един заядлив драскач от каквито точно сега няма никаква необходимост. Ако искате някякво уважение, каквото явно Ви липсва и към което явно бебешки се стремите, вземете си добри кучета като произход и развъждайте, произвеждайте и участвайте в движението, независимо в коя организация. А Вие хем нищо ХЕМ претенции. Не е ли време да сте по-скромен каквито са Ви изявите и да се опитате да направите нещо и да покажете. Разбирам Динко, Сани, Тумчето, Синджеро, Благой, Геро и много, много други момчета да говорят на тая тема, но Вие просто нямате никакво право да се изказвате, защото сте много от скоро и не сте подготвен. Имам един стар приятел и най-добър познавач на произхода на кучетата от породата във вашия район, който се залива от смях като ви чете простотиите. Ако искате ще Ви срещна! Помислете добронамерен съм към новите в породата като Вас! А и той ще Ви каже много истини, които се знаят за това, което заобикаляте много по не мъжки маниер.