Фотогалерия на БОК
Публикувано: 07 December 2010 - 10:24 AM
palikara, в 06 December 2010 - 10:50 PM, написа:
Това няма връзка което го говориш.И да съм постоянно сред тях какво трябва да знам на хората колко са им годишни кучетата ли,не мисля ! Престанете да се бъркате там където не ви е работа.
Публикувано: 09 December 2010 - 10:02 AM
Гледам бая страсти са се разразили докъто ме нямаше, но макар и не всички коректни и на ниво, което си стана традиция за съжаление, има и положителна страна от цялата работа, защото полека-лека лъсва разликата между тези, които наистина обичат породата и работят и вечните недоволни! Разбира се недоволни от успехите и многото труд на хората наистина отдадени на овчарското куче. Между другото много въпроси защо ме няма във форума, а отговора е както обикновенно: съдийствам извън България. Бях на дълъг воаяж из страни от бившия Съветски Съюз - Калининград, Москва, Сибир, Киев, Лвов и тнт. Запознах се с дейността на водещи развъдници занимаващи се със средноазиатска овчарка, както и някои други породи, а в Москва съдийствах два дни на изложба САС с 1800 участника и съдийствах на финалите на азиатеца! Много бих искал нашите любители на овчарското куче, а и на кучета въобще, да видят и да знаят всичко това, до което аз имам достъп през многото години къртовски труд из Русия, Украйна, Белорус, Прибалтика и други страни от бившия СССР, както и някои други страни. Така лесно човек би отличил авангардното, позитивното и успеха от посредствеността. Лесно би се ориентирал какво е FCI и какво е всичко останало-имам предвид алтернативите, които се ширят и рекламират като "най-най" само у нас! Защо БРФК е права във всичките си действия по отношение на работата си за приобщаване на любителите на кучета към люлката на световната кинология каквато може да бъде и е само FCI. И как можахме да допуснем един новоизлюпен и посредствн неграмотник да тласне овчарското куче към алтернативите на FCI и най-нагло да лъже, че породата ни е призната, услужливо скривайки от кого. Именно заради този човек породата ни не бе призната от FCI, а и малките деца знаят, че една порода е ппризната само тогава, когато я признае МФК. Не случайно алтернативите ползват всички описания на породи и във всичко копират FCI. А монтанския самозванец, за който признавам си огромна вина имам аз лично като негов създател, се крие като мишок и праща разни още по-новоизлюпени и от него да драскат по форума, а самия той никъде не се осмели да застане лице в лице срещу мен. Защото почти цялата им организация и до днес работи с това, което съм им завещал и подарил, а това на всяка цена се крие от хората, които манипулират и заблуждават в групичката си. Важното за бай Ганя от Монтаня е да лапка, а че това доведе до ред проблеми в породата въобще не го е еня. Той тази порода не я обича, това е сигурно и не е отдаден на нея от години, както повечето от нас. За него тя е единствено средство да кашира парички! А сега искам да ви покажа това, което свърших още със слизането си на българска земя. То е много по-съществено от бай Ганя от Монтаня.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 09 December 2010 - 10:12 AM
Това е Ая Тичо Елит, която заплодих с Мечо Аян Дико, а на снимката е повторението от вчера. Ая е 75/76 см. в холката. изключително хармонична с невероятно правилни ъгли, горна долна линия и глава. около 60кг. но още е млада и не е раждала. Има си и характер, но собственика и Благой, който е твърд и убеден член на НК БОК е миролюбив бизнесмен и се интересува повече от ръст и породен тип.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 09 December 2010 - 10:54 AM
Публикувано: 09 December 2010 - 08:22 PM
Публикувано: 09 December 2010 - 08:58 PM