Дидо Георгиев, в 10 December 2010 - 08:17 PM, написа:
Диан,знам гледната ти точка и с теб сме говорили доста за това,но ако искаш пак ще понапишем някой пост.
Ще приема тестовете ако ми кажеш някои неща:
Искам да ми напишеш цялостен отговор с какво ще подобрят едно куче тестовете,които му се правят още около 1-вата годинка.
Мислиш ли/Сигурен ли си,че кучето,което не се колебае да се бие с себеподобно,ще се бие така и с хищтник?
Колко кучета има ( овчарски ),които имат баща и майка (хайде може и баба и дядо поне) добрепредставящи се в ринга?
Как според теб ще се вместят в една глутница,кутрета,в чиито родители се е гледало прекомерената агресия към себеподобни?
Нормално ли е едно куче (мъжко !!! ) при среща с куче от противоположния пол да иска да се дави с него?
Мислиш ли,че една схватка с вълк,е преминава като един тест?
На тези ако можеш да ми отговориш така,че да защитиш позициата си ще е добре.
А аз мога да ти дам много примери за овчарски кучета със сумати белези по главата (не по снимки,а кучета,които съм виждал на живо),които никога не са стъпвали на ринга,с което мога да ти докажа на практика,че овчарското куче става овчарско (или думата,която често използваш вълкодав) само и единствено в естествена работна среда-за този тип кучета тест/тренировки не са създадени.......
Но да ми покажат една снимка на куче,което дори не е виждало овца и да ми обясняват,как това животно е кошмара на всеки вълк,само заради това,че умее да се дави добре със себеподобни в ринга,е най-малкото прекалено несериозно.
За мен "теста" не затвърждава нищо "овчарско" в кучето-той просто го кара да се бие по добре със себеподобни с всеки изминал момент.........

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +