Фотогалерия на БОК
Публикувано: 19 December 2010 - 10:48 PM
Стефан Попов - председател НКБОК, в 19 December 2010 - 09:46 PM, написа:
Това е кутрето, което подарих на внука на един от най-известните овчари и собственици на овчарски кучета Аго Сабрията-Джамбазов - Сабри Джамбазов младши от Доспат. 

Много харесвам такива с напрьскани нозе "крака"

НИЕ СЕ РОДИХМЕ В ТАЗИ НОЩ КОГАТО РАЖДАШЕ ВЪЛЧИЦАТА СУТРИНТА ПОД РЕВ НА ЛЪВ НИ ДАДОХА ИМЕНА
Публикувано: 19 December 2010 - 10:48 PM
А това са баща и син Нейко и Ванката Пелтекови от София със своите любими Мечо и Азър! Две ръстови и мощни кучета по две годинки с отлична маса, анатомия, кинематика и характер!

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 19 December 2010 - 10:49 PM
А това са баща и син Нейко и Ванката Пелтекови от София със своите любими Мечо и Азър! Две ръстови и мощни кучета по две годинки с отлична маса, анатомия, кинематика и характер!

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 19 December 2010 - 11:05 PM
Лачката от Благоевград с Мечо Аян Дико, който е баща на Мечо Нейко Тичо Елит от предишните снимки и баща на кучилото, което Лачката произведе в къщи със своята Арена Ицо Тичо Елит и го изстреля автоматично сред топ производителите в породата.

Публикувано: 20 December 2010 - 02:03 PM
Стефан Попов - председател НКБОК, в 19 December 2010 - 09:35 PM, написа:
<br /><br /> Уважаема, госпожице Петрова! Ако сте момичето, което сращнах в градинката в кв. Лозенец зад кафе Валенсиана, то честно казано не очаквам от Вас тази критика. Симеон Ви даде кучка, която е изключително интересна и отлично изградена и отгледана, с която Вие с право се гордеете. Снимките на овчарското куче са направени от много лош ракурс и не бих казал че охарактеризират самото куче нито в отрицателен, нито в положителен аспект. Азиатеца явно линее и не е в добра кондиция, но и това някак си за едно подрастващо куче не може да бъде някакъв окончателен профил. Аз обаче ще се спра на нещо съвсем друго. А то е че освен че Симеон точно тогава беше в много сложен период от личен характер и проблеми от естество, което не бива да коментирам, точно той е човек, който посвети много голяма част от живота си и времето си на овчарското куче и е дал страшно много на породата. Мисля че да се пускат стари и не особено приятни и типични снимки от единствения му критичен период е меко казано некоректно. Аз бих могъл да пусна безброй контра снимки, с каквито нито един от форума не може да се похвали освен Ефти и Симеон. Не го защитавам защото той е име, което само работи за себеси. Просто искам да Ви предпазя от подобни некрасиви жестове и поредните спорове и канфликти във форум, който е създаден за красота и наслада от нашите любими кучета. Вие сте по-отскоро а и до колкото си спомням доста по-интелигентна от тия, които създават само проблеми във форума.<br />
Viktoria Petrova, в 17 December 2010 - 08:28 PM, написа:
<br />Искам да уточня ,че против г-н Янакиев нямам нищо против,но може би е крайно време някой да контролира тези така наречени &amp;quot;развъдници&amp;quot;-в какви условия се отглеждат кучетата,защото това е пряко свързано със здравето им и качеството на поколението.Още повече когато става въпрос за развъждане с цел продажба!По всички цивилизовани страни клубовете на дадената порода контролират тези нелегални развъдници и при някакъв проблем се обръщат за съдействие към държавен орган!А при нас?Ако запазването на породата зависи от такива екземпляри(като на снимките) до кога ли ще просъществува?<br />