Валентин Арабов, в 23 December 2010 - 01:11 PM, написа:
Стефан Попов - председател НКБОК, в 23 December 2010 - 08:41 AM, написа:
Валентин Арабов, в 23 December 2010 - 01:25 AM, написа:
-----------------------------
2г.4мес.
72см/малко над 47кг.
Уважаеми, господин Арабов, аз и преди Ви писах че съм един от участниците във форума, които много харесаха двете Ви кучета, независимо от ръстовите различия, но в отличие от някои колеги, харесах повече по-младия. Въпроса е от него да се произвежда, а приплодите му да превъзхождат баща си и да са още по-добри като анатомия, ръст и характер, а Вие много добре знаете, че тези три категории са взаимосвързани макар че не винаги се съвместяват в едно куче. Успешен ден!
Приплоди трябваше и от стария доста,но уви.........
Младия мисля,че скоро ще има и след това ще видим дали ще е добре и още. (между другото,когато беше на 11 месеца беше докарана кучка за ветерана,но не стана работата и пуснахме младежа-скачка стана веднага,но загубих кординати и не знам засега нищо какво е станало. )
Когато ссе състои някава връзка ще пиша в последствие ще кача снимки и на малките и родители и баби/дядовци.
Да ви е на Вас лек деня.
Днес в три летя за Москва, където съдийствам във ВДНХ на последната-заключителна излажба на Московчани за годината. Няколко дни няма да мога да Ви отговарям, тъй като няма да имам възможност, но преди това искам да Ви пожелая успех през Новата Година и новото развъждане. Никога не се отчайвайте и не се отказвайте въпреки че някои загуби няма как да се наваксат. Искам да Ви призная че аз също съм направил много пропуски и грешки, някои от които няма как да възстановя, но "СЕ ЛА ВИ" - такъв е живота, както казват французите. По-важно е като грешим да се изправяме и да вървим напред и да не повтаряме никога предишни грешки. Въпреки че много страдам за кутрета, които не успях да създам, за стари кучета, които не успях да продължа като Вас, сега все пак се радвам на потомците на някои много важни предци оставили не малко приплоди. Старото Ви куче е изключително интересно и най-вероятно е с кръв от Янко на Палабойката назад- поне така изглежда на лице. И ако можете изкуствено нещо да направите не би било зле, но младия чийто произход не зная, заради ред анатомически преимущества бързо може да Ви даде акселерация, а и тепърва ще запложда. Търсете му хубави партньорки, гледайте кучилата добре и ще видите че много бързо скачат в ръст. Като извадите по-добри от него потомци обаче знайте че ще започнат да Ви завиждат, но от това хич да не Ви пука! Важното е Вие да знаете че сте го постигнал с честни и грамотни усилия в развъждането. Още веднъж Ви желая успех, макар че той не идва всеки път, но рано или късно задължително се появява там, където има творчество и търсене!