Фотогалерия на БОК
Публикувано: 31 December 2010 - 07:31 PM
Желая на всички от форума успехи през новата 2011год.
Много нови и здави кучила и да им се радваме всички тук
И натъпчете добре с кокали от празничната трапеза любимците

Много нови и здави кучила и да им се радваме всички тук

И натъпчете добре с кокали от празничната трапеза любимците

Влизам тук за да разбера подробности за породата и мероприятията който клубът провежда !
Публикувано: 31 December 2010 - 08:10 PM
Хамил е с по обемна муцуна от това на лазар и се различават
вьншния вид е важен но наи важно за овчарите беше когато си легнат да спят спокоино а отвьн бьлгарския вьлкодав да си вьрши работата разбрали ме приятел

НИЕ СЕ РОДИХМЕ В ТАЗИ НОЩ КОГАТО РАЖДАШЕ ВЪЛЧИЦАТА СУТРИНТА ПОД РЕВ НА ЛЪВ НИ ДАДОХА ИМЕНА
Публикувано: 31 December 2010 - 08:32 PM
Имаше кучета които неса известни на днешната аудитория неса от известните линии "мурад белово" "мурджо и шаро пепеленовия" "гуджо на суат" и т.н.
Вьв село бозево имаше едно куче на Мехмед лиотев цялото жьлто сиво с много малко бяло на гьрдите опашката му не беше мераклииска тоест намотана на гьрба но оттам насетне кучето беше змеи несе спираше пред нищо ни дивеч нито човек а гьрдите му бяха широки като бьчва беше и доста висок но заради огромните му гьрди изглеждаше кьсокрак няколко пьти сее срещал сьс вьлк
и винаги победител е тои много пьти се врьща разкьсан и даже сее налагало даго шият жало е че не можа дасе хване сои от него
Вьв село бозево имаше едно куче на Мехмед лиотев цялото жьлто сиво с много малко бяло на гьрдите опашката му не беше мераклииска тоест намотана на гьрба но оттам насетне кучето беше змеи несе спираше пред нищо ни дивеч нито човек а гьрдите му бяха широки като бьчва беше и доста висок но заради огромните му гьрди изглеждаше кьсокрак няколко пьти сее срещал сьс вьлк
и винаги победител е тои много пьти се врьща разкьсан и даже сее налагало даго шият жало е че не можа дасе хване сои от него

НИЕ СЕ РОДИХМЕ В ТАЗИ НОЩ КОГАТО РАЖДАШЕ ВЪЛЧИЦАТА СУТРИНТА ПОД РЕВ НА ЛЪВ НИ ДАДОХА ИМЕНА
Публикувано: 31 December 2010 - 08:45 PM
Вьв нашия раион имаше много хубави кучета едно от тях беше кучето шаро на Али мисан по прякор "дьбчето"
много известен беше тоя шаро вьлкоборец и голям сватбар кьде имаше разпасана кучка тои е там
инженер драганов искаше даго купи но алито него даде мисля даже че го снимаха и може да има фотоси сьс него
Ставаше вьпрос сьс vanjo че нее важна само красотата на кучето а и неговата смелост кураж да гони дивеча и когато има разгонена кучка да пребори другите и тои да даде кораво поколение
много известен беше тоя шаро вьлкоборец и голям сватбар кьде имаше разпасана кучка тои е там
инженер драганов искаше даго купи но алито него даде мисля даже че го снимаха и може да има фотоси сьс него
Ставаше вьпрос сьс vanjo че нее важна само красотата на кучето а и неговата смелост кураж да гони дивеча и когато има разгонена кучка да пребори другите и тои да даде кораво поколение

Публикувано: 31 December 2010 - 09:41 PM
Щастливо посрещане на новата 2011 година. Пожелавам много здраве и професионални успехи на всички любители на нашата прекрасна порода. Когато прочетъх поста на Ефтим се сетих за историята расказана от баща ми отнасяща се за кучето Марципан. Около 1956-1960година е живяло в стопанския двор на село Пиперица- Сандански. От всичките 6-7 кучета той се е отличавал със своята големина сила и надмощие,агресивност към непознати.Сивобял с огромна глава....Още от детството си баща ми е чувал точно и само за овчарско куче .....

"Патриот- това е нормалното ми агрегатно състояние!"-Николай Хайтов