Фотогалерия на БОК
Публикувано: 22 February 2011 - 09:12 AM
По време на снимките валеше дъжд и кучетата бяха мокрички но какво да се прави все пак са овчарски кучета и не би трябвало да им пука!

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 22 February 2011 - 09:14 AM
Тоя мисля няма нужда от представяне! Него го купих от Стоянчо от Кичево! А колкото до произхода му по-горе се бяха изписали версии, които въобще не отговарят на това, което ми каза неговия производител. А аз от години знам брата и майката на кучето и знам къде е заплодена тя, така че не бързайте да викате ХОП преди да сте скочили!

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 23 February 2011 - 07:59 PM
rumbi75, в 23 February 2011 - 12:32 AM, написа:
G.N Popov ne triabva li istinskoto ov4arsko ku4e da izglejda taka ??? 

Харесва ми кучето от снимката. Има хубаво изражение и е симетрично. Въпросът ми е какъв е ръста му като см. и кг и какъв е произхода му? На снимката изглежда гуджук и ако е така, то партньорите, с които ще работите обезателно да са с опашки. Аз също имах гуджуци, но всички техни партньори при запложданията бяха опашати и днешните ми кучета макар да имат предци с вродена късоопашатост- до едно са с опашки. Не съм против гуджуците, но стандарта на БРФК за нашата порода е категоричен че кучето е с опашка и ако трябва да се развива късоопашатост то трябва да променим стандарта и да се откажем от кучетата с опашки, както например е при френският булдог и някои други породи. Иначе аз помня много добре старите гуджи кучета, каквито имах и в моя отбор. Просто с времето се изчистих от тях и чистя и много други различия от стандарта, които смятам че не са ми нужни в по-нататъшната селекционна работа. Не че съм успял във всичко или че само аз съм прав. Но твърдо смятам че хубавите гуджуци, а такива има много трябва да се заплождат с партньори с опашки, а не да се изхвърлят, тъй като от тях имаше , а може би има и сега такива, с много ценни качества, които не е разумно да пренебрегваме и изгубим. Защото след време може да ги търсим, а да няма от къде да дойдат такива гени.