Гроздето е кисело ама цяла България иска Шаро. А има и проскубани лисици, които плюват чуждия труд ама те нищо не означават в породата. Ако бяха мъже, а не такива моми, щяха да кажат в кой пояс и кой от предците на Шаро е санбернар. А той е чист като кристал защото съм проверил и майка му Помакинята от Ефти и баща му Гуджука на Дойчин. На всичко отгоре тия троглодити се криха бая време от мен и света и продължават да избягват пряка среща. Могат само да плюят чуждия честен труд и успехи, без да покажат нищичко от тях самите. Не им обръщайте внимание. За тях това е голяма чест. Плюс факта че тяхните спонсори и вдъхновители до един заплождат на родния брат от едно кучило на Шаро, който е доста по-дребен и въобще не е толкова хубав и нужен за породата, но при тях е чиста кръв а при нас с успехите не е. Щом завиждат значи има защо. Пък ще дойде и Видов ден. Сега тоя жмуньо ако е мъж ще каже в кой пояс и кай от предците на прекрасния Шаро е карабернар защото е ясно че това са карабернардски клеветници и подлеци!

А това е българското знаме не карабернарското и ние още живеем в България драги ми безпородни обречени на неуспех кандидат колеги. Хората сами могат да видят Шаро, който не само е с проверен и описан произход, а и с прекрасна визия, която между впрочем идват хора от цялата страна да видят, а и доста от чужбина и всички са единодушни че това е овчарското куче: ръстово, мощно, издържливо и способно да служи на стадото, а не тия измишльотини дето ни ги натрапват разни неуки новобранци и никакъвци като тоя дето пак се е пръкнал от нищото.