Ето това куче е син на Шаро Жак Савел Хаус, който купих от Ефти, тъй като той го получи от Любомир Бояджиев, при когото е родено в Банкя. Шаро отиде при Ефтим Стамболов като алимент, защото Помакинята е кучка на Ефти и това куче е майчино право на Ефтим. Стамболов я даде по молба на Любо за едно окучване и тя бе заплодена с бащата на Шаро Гуджука на Дойчо от Банкя /Дойчин Лозанов/ и тия кучета са проверени и три метра да скачате другари познавачи и клеветници претендиращи че знаете истината тоя път сте много, много далече от нея. Да не говорим че от брата на Шаро се произведоха много кутрета и продължават да се произвеждат ама те във вражеските организации са чисти. Ето за спорещите за Шаро и чистите и типични кучета, както и за ръстове и килограми, този син на Шаро от средна кучка, който на снимката на 9м. е 60,5кг и 76см. Готов съм да се обзаложа, а имаме и по-едри от него, но от друга майка-Мая Аян Дико на Красимир Найденов Бачоната от Пазарджик. Просто при нас селекцията е доста по-напред от някои изоставащи по ръст, маса и сила колеги, да не говорим че кучетата ни от генерация на генерация стават по- екстериорни и анатомически изчистени, а следователно и по-близо до стандарта и повече отговарящи на това, което БРФК и НК БОК са приели за модел на породата чрез този стандарт. Кутрето е и със страшен характер и визия и сме го теглили и мерили със собствениците Иво и Стоян Вощански, които са на снимката заедно с председателя на Пернишкия клуб към НК БОК Кралев Дол Слави, който остана във въсторг от това много младо но исключително кутре! Братята и сестра му съм ги подарил във високия район при стари стокари като семейството на Аго Сабрията в Доспат и в помашкия район на Велинградските села Ходжовци и Грашево от където са и много важна част от предците на тези кучета. Аз твърдо смятам че породата трябва полека лека да се върне в районите с исконното и съществуване и има голямо бъдеще и там защото много едри и много силни хубави кучета от чужди, не български породи я изтласкват и ако не създаваме едри, силни и боеспособни кучета можещи да защитят стоката, хората ще си взимат за тая цел турски кангали, руски азиатци, кавказки вълкодави, шарпланинци, кавказци и всякакви породи, които по-добре им вършат работа. Прогледнете най-накрая за тая истина бе мамка му стара ей хора!!!