А това е един от най-близките ми приятели от почти три десетилетия Искрен Кунгьов или Юсуф по-известен като Цуфата. Овчар номер едно на държавата! Кучето му оня ден имаше рожден ден и стана на годинка та го снимах ама понеже снимах и едно три годишно тоя изревнува и се здавиха та Цуфата едвам ги разтърва. Ама младия згази зрелия добре че Искрен се намеси та го оттърва!
Снимка (и)
Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
А това е паметна снимка и не с моджахедин или кавказец, а с легендата в овчарските кучета Миджо Рифат! Там сме с моя брат Емин Гичмен, за който мисля че няма какво да говоря. Младия Рифатчо, който е племенник на бай Рифат и разбира се Ефти, който е главния виновник да идем при Миджо Рифат! Бай Рифат наистина е уникален човек, овчар и кучкар и е вуйчо на Алеко Гальов председателя на клуб Грашево към НК БОК.
Снимка (и)
Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Тук вече сме на гости в Костенец при Христо Зарков по-известен сред любителите на породата като Ицо Брадата. Е тоя човек е дал страшно много на породата и любителите и . Той е най-големия познавач на Костенската популация овчарски кучета, която беше от най-значимите и най-големите в страната, оставила сериозна следа в днешните кучета! Ицето с едно типично костенско куче с визия на ония едновремешните, макар и по-дребно от тях.
Снимка (и)
А това са Ицо Брадата и моя ученик Стоян Илинов на когото оня ден пак продадох за един лев едно куче. Младата генерация любители на породата трябва да знае кои са старите и заслужили деятели!
Снимка (и)